За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 841
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
А защо не се придържате към въпроса?

Papilio_, аз давам АМ, което не е обвързано с възраст та предполагам няма съществена разлика, погледни онлайн състава на следващото, ще засечеш ако има разлика къде е.

# 631
Веднъж отворено сухото мляко е годно месец. Не мога да кажа нищо за разлики в съдържанието, но ако решиш да не го даваш може да си го ползваш за готвене Simple Smile Ние сме довършвали кутия с рецепти за хляб примерно.

# 632
Бебето ми е с рефлукс, но от както сме с хип ар спря да повръща, сега сме на чери месеца и 22 дни, и от около седмица започна пак да повръща, лигави се отдавна, но напоследък е много мокри дрехите, ако не сложа лигавник, може ли да е от лигите, не усещам подути венци, но иска да гризе повече от преди и се дразни в един момент от гризалките от бибероните, съмнявам се, че може да са зъбки и от там лигите, а възможно ли е затова и повръщането да се е върнала, чудя се за камилия за зъбки, но ако не са зъбки да го давам ли не знам, понеже в описанието пише, че намаля лигаването и си мисля ако е от него повръщането да не би да спре на някоя мама случвало ли и се е да повръща от лигите бебето или от никнене на зъбки, не знам какво да правя вече, спрях всичко и давам само АМ, но подобрение няма

# 633
Здравейте,
Бебе на 6 месеца, падна от повивалника
 😭😭😭
Излезна цицина на главата. Точно щеше да закусва, плачеше, но седна да си пие млякото
Къде да го заведем за преглед? Или какво да правим?
За София

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 08:10 от milena12345

# 634
Милена, наблюдавай детето за необичайна сънливост,  повръщане. Виж в нета признаци на мозъчно увреждане. Може и нищо да му няма.

За АМ съм чела, че това за новородени може да се дава през цялата първа година на детето, а и би трябвало да е с най-добър състав.

# 635
Здравейте,
Бебе на 6 месеца, падна от повивалника
 😭😭😭
Излезна цицина на главата. Точно щеше да закусва, плачеше, но седна да си пие млякото
Къде да го заведем за преглед? Или какво да правим?
За София

Искрено ви съчувствам, имах подобен инцидент:(. Ходихме в Пирогов. Мина през няколко специалиста+ скенер. Нямаше нищо,но се прави с оглед голямата височина на падане.

# 636
Благодаря!
Надявам се всичко да е наред

# 637
  • София
milena12345, Пирогов.
По спешност съм ходила в Токуда, Правителствена (б-ца Лозенец), Окръжна,...

# 638
И аз съм за преглед в Пирогов, височината е голяма за толкова малко дете, не е само въпрос за главата, може и другаде да се е ударило.

# 639
Здравейте ,мами! Бебка от няколко дни има обрив на дупе . Мазах я с Бепантен Ургвент ,пробвах и със Седамед крема за под пелени ,който е ефект 0. ДжиПи каза да пробваме със Судокрем специално за обрива ,някоя ползвала ли го е и доволни ли сте ?

# 640
Здравейте ,мами! Бебка от няколко дни има обрив на дупе . Мазах я с Бепантен Ургвент ,пробвах и със Седамед крема за под пелени ,който е ефект 0. ДжиПи каза да пробваме със Судокрем специално за обрива ,някоя ползвала ли го е и доволни ли сте ?
При нас Судокрем не помогна , но помогна Павловича мас и бебешка пудра

# 641
  • София
За "обрив" може да се направи консултация с дерматолог.
За подсичане - Судо крем помагаше при едното дете.
Синът ми се подсече много. Използвахме медицинска мазила предписани от педиатърката. И в отвара от смрадлика го киснех. Помогна доста. След това и Судо крем.

# 642
Давайте си го смело Blush Дали ще започне да пие мляко номер 2 на точно 6 месеца или на 6 + няколко седмици няма никакво значение.
Здравейте!
Може би малко глупав въпрос ама... 😅
Досега бебенцето ми беше на кърма,но ще минаваме на АМ. Днес прави точно 6 месеца. Имам купено на ХИП номер 1. Не ми се иска да го хвърлям или да стои просто. Мога ли да си го дам него или трябва да купя номер 2 дето е вече за 6+ ? Голяма ли е разликата? 🤷🏼♀

# 643
Здравейте
Някоя мама давала ли е едновременно в малко изцедена кърма или АМ едновременно вътре в шишенчето абоколикен и еспумизан
Посъветва ме педиатъра да му ги давам едновременно.
През хранене

# 644
Да, аз слагах в млякото Абоколикен, четири пъти на ден по 7 капки. И пробиотика също му го слагах в млякото. За Еспумизан не мога да кажа нищо, тъй като никога не сме го ползвали.

Общи условия

Активация на акаунт