За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 24 820
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
И двете ми деца са били на ДМ био пре и никога не са имали запек.

На мен ми препоръчаха хипп комфорт
Но малкият няма запек
А само колики
Притеснявам се дали да го започвам изобщо, понеже не искам да привиква към лесно изхождане, като за момента няма проблем с акото. Но пък има доста силни колики
Като цяло все още се чудя дали да го започвам като няма проблем с изхождането и дали би облекчило коликите или да пробвам с лактана био.
А ако реша да сменя след това ако не му влияе добре как става смяната на две млека

# 661
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми пиеше Аптамил, първо Комфорт, от което изобщо не бях доволна, беше някаква мазна емулсия, далеч от представите ми за мляко. После минахме на АР, защото се оказа, че е с рефлукс. След година и половина минахме на обикновеното Про Нутра. Не сме имали проблем с изхожданията с нито едно от трите.
Когато се сменя, е добре да става плавно. Аз го сменях като всеки ден слагах по една допълнителна лъжичка от новото и намалявах по една от старото, докато го заменя напълно. Сменяла съм и рязко, когато минахме на АР. Но не е много ОК, за да свикне коремчето плавно към новото мляко.

# 662
Виното е кофти решение заради коликите и газовете. И сулфидите. Не искате да знаете какво причини една чаша вино на моето бебе…
Виж, бирата е по-ок и с оглед на това, че увеличава кърмата. Поне при мен де. Но в рамките на допустимото де, без наливания и напивания. Една чаша, две най-много.

То не е много добро решение, даже никак, но ако не кърмите, защо не си пийвате по чаша вино вечер? Аз си позволявам по две-три глътки понякога и много ме отпуска, винаги заспивам лесно след това.

# 663
Много съжалявам, че не минах по-рано на Лактана, защото едното ми дете се измъчи и с колики дълго време от гадния Аптамил, който като се разклати и образуваше много балончета.

# 664
  • София
Виното е кофти решение заради коликите и газовете. И сулфидите. Не искате да знаете какво причини една чаша вино на моето бебе…
Виж, бирата е по-ок и с оглед на това, че увеличава кърмата. Поне при мен де. Но в рамките на допустимото де, без наливания и напивания. Една чаша, две най-много.

То не е много добро решение, даже никак, но ако не кърмите, защо не си пийвате по чаша вино вечер? Аз си позволявам по две-три глътки понякога и много ме отпуска, винаги заспивам лесно след това.

Бирата не увеличава кърмата. Тя дехидратира, както всеки алкохол и гърдите може да се усещат по препълнени. Това дава фалшиво усещане на някои жени, че имат повече кърма. Ако често се пие бира, всъщност се постига обратния ефект, на намаляваща лактация. Също, блокира рефлекса на потичане, кърмата тече по-бавно.
Бирената мая може да помогне, но в посока на подобряване състоянието на тялото на кърмачката. Не прави директно много кърма, а помага на майката. Няма нещо, което директно да прави повече кърма, освен честото сукане на бебето или изцеждане, ако бебето не успява да суче. Всичко друго дава някакви добри вещества на тялото на майката или и създава комфорт, което благоприятства рефлекса на потичане на кърмата.
Алкохол може да се пие по време на кърмене, но диста обрано и по възможност бебето да е голямо, за да се предвиди кога ще е следващото кърмене.
Колкото и да е неприятно, будуването на майката е нещо нормално, част от механизмите е, които сме добили еволюционно. Затова и онези “почивки”, които някои плануват в родилното, често не действат, за сметка на това бебето е само в неонатологията. Целият организъм на майката е нащрек да пази бебето, да е в готовност да отговори на нуждите му. Затова место сме будни, въпреки че бебето ни спи. Да не говорим за първите часове и дни след раждане, когато сме заляти от хормони.
Може да се обсъди с личния лекар взимане на мелатонин, също да се организира някаква обстановка, която успива. Както подготвяме децата-на тишина, приглушена светлина, да се затоплим. Книга, за да се изморим.
Кърменето също действа успиващо. Когато бебето суче, в неговото тяло, но и в тялото на майката се отделя хормона холецистокенин(ако помня правилно името). Той подпомага храносмилането, но също така успива и успокоява.
Свързан е с функцията на кърменето да приспива и утешава бебето(то не е само за хранене, кърменето и кърмата са за приспиване също така), но и майката да може си почине, като кърми. Бебето получава двойна доза-от своето тяло и от тялото на майката през кърмата. Затова сме създали и залъгалките/бибероните. Те заместват майката, когато тя не може да даде гърда и тялото се подлъгва да произвежда този хормон.
Заради това и много майки споделят, че чувстват умора като кърмят, успиват се. Та може да се ползва да се приспи и майката. Полягва си с бебето, кърми, затоплят се един друг и си почива.

# 665
Много съжалявам, че не минах по-рано на Лактана, защото едното ми дете се измъчи и с колики дълго време от гадния Аптамил, който като се разклати и образуваше много балончета.
Не си съобразявам значи, че прави повече балончета Аптамила. И някак консистенцията му е по-различна, не много хомогенно сякаш. Леко като пресечено. На Хип Комбиотик консистенцията беше топ.

# 666
Ние сме на Лактана био и съжалявам,че 3 месеца слушах педиатъра ни да не го сменям,че коликите няма да се оправят от АМ. То не бе хипоалергенно или ВОМ,защото връщаше по-малко.Освен колики имаше много газове с тежка миризма и зелен цвят на изпражненията. Та на своя глава го змених. Бяхме на Фризолак. С Лактана био цвета и миризмата се промениха, коликите отшумяха. Разбърквам с лъжичка, за да няма мехурчета.Спрях и пандата. Добре ни е това АМ, но всяко дете е индивидуално.

# 667
АЗ имам въпрос към майките даващи ХИПП комбиотика или друго мляко с пробиотици в него, давате ли допълнително и пробиотик - като БиоГая, Панда и др на пазара. или само пробиотиците от млякото
и давате ли отделно вит д, като и в  АМ се съдържа

# 668
Ние сме на хип комбиотик, единствено съм давала омнибиотик панда, който с нищо не помогна, дори ми се струва влоши нещата. Вигантол давам всеки ден от както е изписан.

# 669
АЗ имам въпрос към майките даващи ХИПП комбиотика или друго мляко с пробиотици в него, давате ли допълнително и пробиотик - като БиоГая, Панда и др на пазара. или само пробиотиците от млякото

От ден 1 храня синът ми с Hipp Organic Combiotic (в болницата му даваха такова мляко и аз просто продължих със същото). От началото давам и допълнително витамин Д, като първия месец давах по една капка на ден, а от втория месец увеличих на 2 капки на ден. До около 3ти месец давах допълнително и БиоГая (по 5 капки в края на деня).

През целия период не усетих да има някакви драми с колики, нямал е рефлукс, развива се много добре.

Към днешна дата, той е вече на 6 месеца, продължавам да го храня с  Hipp Organic Combiotic, но вече сме на 2 и му давам по 2 капки витам Д на ден (не му давам нищо друго). Разбира се, започна захранването, което се комбинира с млякото, но това е друга тема. Grinning

# 670
  • София
Ние сме на Аптамил Сезар Биотик още от болницата, колики не сме имали, за сметка на това още имаме рефлукс (но вече доста по-лек).

# 671

Давам допълнително пробиотик и витамини. Още малката пие аптамил цезар биотик.

# 672
Аз давах с надеждата да помогне за коликите и запека. Е не помогна. Но, ако беба нямаше стомашни проблеми, нямаше да давам пробиотик.
Вигантол също давам. Има и комбинирани пробиотик + вит. Д

# 673
  • Sofia
Моето бебе е на Хип комбиотик, първоначално беше на Фризоляк за недоносени. Много по-добре е с Хип, няма колики и газове с него. Давам Био Гая веднъж на ден и Вигантол 2 капки.

# 674
Здравейте
Предварително се извинявам за глупавия ми въпрос, но все още немога да се ориентирам с обличането на бебчо в студеното време
Утре ни предстои едно пътуване около 40-50 минути в кола
След което ще има малка разходка с количката.
И искам да попитам как според вас е добре да го облека.
До сега когато сме излизали за кратко разходи около 1 час.
Съм го обличала боди с къс ръкав, блузка с дълъг ръкав и ританки и чорапки. Или боди къс ръкав и гащеризонче, и отгоре космонавт.
И една средно дебела пеленка и зимния кош с кожената му покривка отгоре. Но за утре нямам идея как да го облека с този сняг.
Чудя се с боди с къс ръкав и блузка с дълъг ръкав и панталонки и чорапки и отгоре космонавт, но не знам дали няма да му е хладно и се чудя дали да не облека още нещо
Извинявам се за глупавия въпрос

Общи условия

Активация на акаунт