За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 917
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
  • до най-прекрасния мъж
Аз бих добавила жилетка или суитчер. Най-малкото в колата би му било студено по боди и блузка. В такива дни, в които има и студ, и топло (колата), съм обличала многослойно. Така най-лесно се контролира ситуацията. Сваляш/добавяш слой. Така процедирам и за градината, където е горещо, а навън сутрин е -2/3, понякога и по-студено.

# 676
На мен много ми помага едно приложение, казва се BabyWeather. В него спрямо температурата навън Ви показва как да облечете детето. На мен ми се виждат малко повечко дрехите които предлагат, та в повечето случаи ги редуцирам, но щом на вас ви се вижда, че ще му е хладно с космонавта и тези дрехи, ще Ви допадне!

# 677
А в къщи за сън как ги обличате и покривате и при каква температура

# 678
С тънка пижама, от най-тънките, без потник, и с чувалче средна дебелина. Тип тези от Лидл. През нощта спираме климатика и темепературата е между 18-20 градуса, зависи колко е студено навън. Когато пътуваме обикновено в хотелите е по-топло и там спи по-същия начин, но с лятно чувалче. Т.е при 22-24 градуса.

# 679
  • Пловдив
В колата го държа по боди и панталон. Навън добавям яке + одеало /кошница-количка/.
Вкъщи спи по ромпър памучен и олекотена завивка.

# 680
Здравейте, мами! Имам бебче на 8м леална и 7м коригирана възраст. Нямаме никакъв режим на спане- нещо все не мога да нацеля момента, явно и всеки ден е различен. Храненето горе -долу успявам да е приблизително по едно и също време ( с разлика до 30мин). Вечер ляга много рано- 19ч и се събужда в 5.30ч или6ч. Ако има някоя мама, която има същия проблем някой, който да ме насочи как да се справя с това, ще съм благодарна. Не държа на точни часове, а просто да не ляга толкова рано😔. Работих и с 3ма консултанти, но нищо не се получи.

# 681
  • до най-прекрасния мъж
На тази възраст е нормално да лягат в толкова. Дъщеря ми лягаше в 19.30, беше лято. Децата излизат да играят по хлад, ние се прибираме да спим. Постепенно се измества часът на лягане. На около 3-4 м беше, когато заспиваше в 19 и ставаше в 4:30-5. Около годинката вече си заспиваше към 21 ч и ставаше към 7-7:30.

# 682
На тази възраст е нормално да лягат в толкова. Дъщеря ми лягаше в 19.30, беше лято. Децата излизат да играят по хлад, ние се прибираме да спим. Постепенно се измества часът на лягане. На около 3-4 м беше, когато заспиваше в 19 и ставаше в 4:30-5. Около годинката вече си заспиваше към 21 ч и ставаше към 7-7:30.

Благодаря! Вече се пристесних- всички казват, че не е нормално да ляга толкова рано и да се буди и започва деня толкова рано. Започнах да се чудя дали не го преуморявам и това да пречи на сънят му. През деня подремва 3пъти, като сумарно му се пада около 2ч.30мин. Майките около мен все казват, че трябвало да се събужда към 7 или 8ч 😔

# 683
Здравейте мами, моето момче ще направи 5 месеца на 19-ти и от известно време повече мрънка, плаче и се чеше с гризалките.
Прикачвам снимка на венците, защото бих искала да получа вашето мнение, според вас задават ли се зъби скоро ?

# 684
  • до най-прекрасния мъж

Благодаря! Вече се пристесних- всички казват, че не е нормално да ляга толкова рано и да се буди и започва деня толкова рано. Започнах да се чудя дали не го преуморявам и това да пречи на сънят му. През деня подремва 3пъти, като сумарно му се пада около 2ч.30мин. Майките около мен все казват, че трябвало да се събужда към 7 или 8ч 😔
Еха, при три дремки, за около 2:30 ч, което си е съвсем в норма за възрастта, да спи по 13 часа нощен сън?!? Това няма как да се случи. Детето си спи съвсем добре 10:30-11 часа нощем. За да става в 7-8, ще ляга след 20-21. За толкова малко бебе не мисля, че е ОК. Постепенно ще се нормализира. Дъщеря ми е на 3 г и сега ако заспи в 21.30, си е празник за мен. Често откарва и до 22-22:30, че и 23. Сутрин става в 7-8 ч, зависи дали е на градина.

# 685

Еха, при три дремки, за около 2:30 ч, което си е съвсем в норма за възрастта, да спи по 13 часа нощен сън?!? Това няма как да се случи. Детето си спи съвсем добре 10:30-11 часа нощем. За да става в 7-8, ще ляга след 20-21. За толкова малко бебе не мисля, че е ОК. Постепенно ще се нормализира. Дъщеря ми е на 3 г и сега ако заспи в 21.30, си е празник за мен. Често откарва и до 22-22:30, че и 23. Сутрин става в 7-8 ч, зависи дали е на градина.
Благодаря! Поуспокоихте ме! При него 10.30ч нощен сън са малко трудни ( все се върти около 9.30ч/9.40ч). Зная, че като легне в 19ч, няма как да стане в 7ч. Той не е от най- спящите. Дано след годинка наистина се нормализират нещата. Благодаря Ви!

# 686
  • София
според вас задават ли се зъби скоро ?
Оформени са, но венците са спокойни. Месец+

# 687
Някоя от вас, която е давала от кашите на Хип. Втечнявала ли ви се е малко след като я направите? Правя я точно както е написано на кутията, набъбне и изведнъж се втечнява….

# 688
Някоя от вас, която е давала от кашите на Хип. Втечнявала ли ви се е малко след като я направите? Правя я точно както е написано на кутията, набъбне и изведнъж се втечнява….
Моят мъник изобщо не ги хареса- нито каши, нито пюрета. Хареса млечните каши на Слънчо. Те си набъбват и си остават така. На вкус са добри.

# 689
Ако ги правите така както пише на кутията- всички стават на чорба. Хеле пък една на хумана беше купил мъжа ми, чорба и половина! Правя ги на око и доливам поетапно вода, докато на мен ми хареса на консистенция.

Общи условия

Активация на акаунт