За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 112

• 23 888
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Веднъж или два пъти в седмицата давам попара/кус кус/грис и то ако нещо бързам и нямам време за другите закуски. Но обикновено я храня с каши от елда, просо, амарант, овесена както и комбинирам с най различни плодове, тахани, но вече зависи вашето бебенце на колко месеца е. Не слушах педито защото тя само за едни попари ми говореше.

# 736
Веднъж или два пъти в седмицата давам попара/кус кус/грис и то ако нещо бързам и нямам време за другите закуски. Но обикновено я храня с каши от елда, просо, амарант, овесена както и комбинирам с най различни плодове, тахани, но вече зависи вашето бебенце на колко месеца е. Не слушах педито защото тя само за едни попари ми говореше.
На 8м е. И аз не обичам попара. Мойто педи също само попара препоръчва- другите-"надували" бебетата

# 737
Ние сме на 11м. А, с някои от тези изброените каши започнах на 6+и 7+ месеца.

# 738
Ще потърся и аз нещо от кашите. Някъде ми излизаха бисквитки с чай, но не помня на коя марка са. То, не знам защо не започнат да "препоръчват" и нещо друго, освен попарата.

# 739
  • до най-прекрасния мъж
Дрехи от Алиекспрес купих само веднъж, но се подведох по снимката и не погледнах състава. Чист изкуственяк, за мен не си струват, предвид че и тук има евтини дрехи в Пепко, Синсей, в Уайкики на разпродажби изпадат неща за дребни левчета. Дори да са памук, пак не бих взела. Може и да има попадения, но аз съм малко Тома Неверни и искам всичко да видя и пипна.

# 740
Когато бяхме на каши взимах само каши - глутенови и безглутенови на DM bio. Нямали сме проблеми с надуването или килограмите.

Ще потърся и аз нещо от кашите. Някъде ми излизаха бисквитки с чай, но не помня на коя марка са. То, не знам защо не започнат да "препоръчват" и нещо друго, освен попарата.

# 741
Така ли трябва да изглежда оризова каша с АМ в готов за консумиране вид? Бъркам, бъркам и пак остават бучки, с какви ли не бъркалки пробвах и не мога да докарам гладка консистенция.

# 742
  • София
Така ли трябва да изглежда оризова каша с АМ в готов за консумиране вид?
Така изглеждат кашите.

Моят син не хареса кашите и не съм давала. Педиатърката не е настоявала.
Отложихме глутена за въвеждане след 1г и така и не хареса кашата.

# 743
  • София
Така изглеждат, като имайте предвид, че се втечняват след половин час, даже и по-рано. Свекърва ми ми беше донесла няколко пъти каши и ставаха на рядка боза след някакво време. Повече ги ползвах да правя палачинки, захранвах по ЗВБ.

# 744
Така изглеждат, като имайте предвид, че се втечняват след половин час, даже и по-рано. Свекърва ми ми беше донесла няколко пъти каши и ставаха на рядка боза след някакво време. Повече ги ползвах да правя палачинки, захранвах по ЗВБ.
Моята като остава си става гъста, да не би да си ги правила с кърма?

# 745
  • София
Не, не съм правила с кърма. Цедяла съм изключително рядко и нищо не съм приготвяла с кърма. С топла вода, доколкото помня. АМ не съм купувала и не знам с него каква консистенция са.

# 746
Здравейте мамита
Вече сериозно се притеснявам че не се справям добре
с малката сме по цял ден зАедно като тя е от доста плачливите бебета
често се налага да я нося на ръце
когато приготвям храната и слагам и капки итака на татак
често я нося и в едната рака
и главата понякога от към вратлето и се мърда рязко шава и се върти много с главата дали особено когато я нося с 1 рака  и главичката от към вратлето доста и се мърда когато не я поддържам
може ли по някакъв начин да я нараня така
на 2 месеца и половина е
но просто нмяма кой да ми помага и съм на ръба на отчаянието когато не спира да плаче и немога да я оставя и е постоянно в мен

# 747
Здравейте мамита
Вече сериозно се притеснявам че не се справям добре
с малката сме по цял ден зАедно като тя е от доста плачливите бебета
често се налага да я нося на ръце
когато приготвям храната и слагам и капки итака на татак
често я нося и в едната рака
и главата понякога от към вратлето и се мърда рязко шава и се върти много с главата дали особено когато я нося с 1 рака  и главичката от към вратлето доста и се мърда когато не я поддържам
може ли по някакъв начин да я нараня така
на 2 месеца и половина е
но просто нмяма кой да ми помага и съм на ръба на отчаянието когато не спира да плаче и немога да я оставя и е постоянно в мен
Напълно те разбирам, и аз така бях. Е, да си призная аз като беше в мен нищо не вършех, защото трябваше движение. 😁 То и още сме от плачливите макар и на почти 7 месеца. Аз много съжалявам, че не си взех слинг, още като беше новородена. Но то беше голяма жега тогава и някак не ми звучеше ок. Съветвам те да си вземеш слинг.

# 748
при мен притеснението е да не я увредя и нараня като когато я нося с една ръка и не придържам добре главата и тя и се килва на страни нагоре надолу , ляво и дясно понеже съм чела доста и за синдром на раздрусано бебе и още много други такива относно колко е крехка главата на бебето
но когато плаче и и приготвям храна е невъзможно да е в леглото количката или където и да е понеже изпада ж истеричен рев и понякога дори се захласва и зат5ова в тези ситуации е в едната ми ръка без да придържАм главата о с другата
Някой дни дори си мисля че съм ужасна майка и в мен е проблема да плаче постоянно и да иска да е постоянно в ръцете, на моменти ми идва да я шляпна по памперса но все се овладявам притеснявам се много че не се грижа правилно за нея

# 749
Мами, бебо не иска попара за закуска. С какво мога да я заменя?  Педи казва, че готовите каши "надували" бебетата и ги ограничавам до 2 пъти седмично, че и моят щурчо си е едричък.
Царевичен грис със сирене и масло, кус-кус, сварени овесени ядки със сирене или плод, може и накиснати от предната вечер в кисело мляко и на сутринта добавяте пресен плод. А относно кашите, аз до година и два месеца давах всеки ден, а детето си беше на долна граница на кг., така че не съм съгласна, че надуват, правех ги 50:50 каша и плод или с котидж сирене.

Общи условия

Активация на акаунт