Отговори
# 585
За да не правя прекалено дълги нишки, ще ти отговоря така Рени.
Разбирам какво казваш наистина. Не мен също нейният образ не ми е нито много добре обяснен, нито много добре мотивиран.  Аз също в предходната серия за първи път успях да се поставя в нейните обувки и мисля, че изобщо не е толкова наивна/сляпа, колкото се опитват да я изкарат феновете. За мен тя е влюбена жена, която е поставена в нелепа ситуация, опитва се да повярва в нещо, което всичко около нея и говори че не е истина. С други думи опитва се да се самозаблуждава, да подържа онова състояние, на връзката което е имала с Ферит, преди Сейран да се завърне, но след завръщането нищо не е същото, баба и дядо и го виждат. Ще направя малка вметка, като изключим начина по който ни представиха образа на дядо й, героя му ми допада, доста разумен човек изглежда за момента.
Да се върна отново на Дияр, съгласна съм, че трябва да я мотивират по-добре и да обяснят, защо се опитва да се самозаблуждава, все пак не е на 17 години. Да преглъщаш всичко и да градиш обряз на еманципирана жена и на мен ми е странно.
Отново да си го напиша, не мога да пиема, че нейния образ е основна причината за спада в рейнинга тази седмица, има друга за мен, просто не съм достигнала до нея и едва ли ще успея, все пак не работя в телевизията 😁

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 11:23 от K_I_V_

# 586
Истината е, че до момента ни дадоха много повече информация за това защо Сейран е постъпила така и как се стигна до безумното женене за Синан 🤦‍♀️🤦‍♀️. За Ферит не сме видяли нищо, освен безумната сцена на запознанството му с каката 🤢....Само намеци за това, колко зле бил, как се е пропил след раздялата....А във фитнеса не изглеждаше така 🤷‍♀️🤷‍♀️. Не видяхме нищо, нито една ретроспекция в тази посока. До ден днешен за мен не беше логично обяснено защо те са разделени, че и разведени...
На мен вече не ми е нужно, защото още вярвам в теорията за комата...Посланието на Сейран беше изпратено до Ферит- Избрах теб, искам да живея, просто нямах време да ти го кажа ❤️

# 587
  • Яко в Матрицата...
K_I_V_, да си стиснем ръцете и да кажем, че освен образа на Дияр и самата Пелин, има и друг фактор за спада на рейтинга Grinning

# 588
Еве, и моето мнение е, като твоето. Това не беше Сейран, тя не се предлага така. Нека му каже, но не и да...аха още малко и щеше да падне на леглото.
Заради тая обсебеност каката е Пелин 2, да видим и какви ще ги сътвори.
Във фитнеса, кога за два сезона видяхме "делова" жена седнала да "работи" на лаптоп? Фитнеса не е за работа, изглежда нагласено и целенасочено.
Тя и Ифош каза, че не може да я разгадае 🙂, Синан поне го видяхме и разбрахме целта му.

# 589
След безсънна нощ (още си се чудя на акъла как позволи да се докарам до там, че да се влияя от нещо, случващо се във филм), още не пила кафе, но видяла рейтинга, реших че е време да започвам да загрявам за атаката към Ферит бей! Разбира се, ще изчакам до понеделник за фрага, за да съм съвсем сигурна и тогава ще надам вой до небето. Тези, които му симпатизират, моля да не четат, защото няма да водя никакви спорове. Аз вече подминавам постове, в които още се опитват да ми го изкарат помъдрял. И не си взимам нито една дума назад от казаното за него след първия фраг.
Снощи бях на ръба да зарежа серията, така че рейтингът за мен си е оправдан. Само блестящата игра на главните не е достатъчна, за да ти държи зрителите. Трябва добър сценарий, добра режисура и издържана фабула. Такива лутащи се като мухи нагоре- надолу герои, без каквато и да било мотивация, ми идват в повече. Последната сцена беше абсолютен шедьовър, но само една сцена филм не прави, както се казва. В интерес на истината снощи Дияр ми беше като статист в целия епизод, така че колкото и да искам да обвиня нея за рейтинга, няма да е честно. Друг е въпросът, че задочно чрез Ферит, т.е. чрез неговите думи и действия, тя излиза дразнител. "Искам и Дияр, но ще задържа и теб" казва нашия бей. И понеже има красива глава на раменете, макар че само за това му и служи, никой не е в състояние да му се сърди и автомотично прехвърляме негативите си към Дияр, защото ако нямаше нея, нямаше да казва такива думи. А злото всъщност си се корени в самата фраза. На падишаха наш просто му се приискало харем. Миленка, ти правилно спомена, че Сейран го обича безумнооо, но това, което аз не виждам е безумнооото обичане на Ферит. Ако такава е неговата любов, то аз не я разбирам. Ужасно ми липсва категоричността, която се появи при героя му в края на първи сезон. Ето, този Ферит искам да видя!
После идва сцената с храненето с шоколад. Ами беше си откровенно гнусна, но цялата работа пак пада на плещите на Феро. Дияр отново беше статист, на който героя се опитва да пъхне нещо в устата. За цялата интимност, която се крие в акта на хранене на любимия/любимата, вина носи Ферит. Аз като зрител, настроен да гледам фойерверки със СейФер, се почувствах излъгана точно от Ферит.
Няма да отварям темата (поне не сега) колко унизително беше цялото му отношение към Сейран и не само по време на сцените, в които интимност така и не се случи, но и извън тях.
P.S. Понеже имаше спекулации за хапчетата, с които кака го тъпче... сигурни ли сте, че не са виагра?!

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 18:26 от Fi79

# 590
Може би не съм права, но ще изкажа мнение. Струва ми се, че причина за спада на рейтинга е липсата на доверие към сценаристите. Често феновете бяха лъгани, че серията е страхотна, а после се оказваше, че е отвратителна. Феновете май решиха, че след като е толкова хвалена серията и все СейФер са във фрага, серията ще даде нещо много лошо за тях. Доверие се връща трудно (лъжливото овчарче). Много екранно време за омразен образ е другата причина. За многото недомислици в сценария, непоследователности, неясноти, да не говорим. Целия сериал е като на кръпки, ден за ден сниман. Не, че съм специалист, де. Това е лично мнение, може би грешно, но го споделих с вас. Дано не съм ви подразнила с него.

# 591
Само да напомня на някои,че каката не е коя да е хваната от улицата,та да се дразните че Ферит я храни
Това е неговата годеница,заради Сейран не можа да му стане жена
И,ако някой има право да се храни от ръката на Ферит,това е тя
Не иска "бея" харем
Иска безопасност за,едната,а за другата в момента е обвързан с пръстен
Хич не ми се мисли какъв щяхте да го наречете,ако,въпреки,че е сгоден и пред сватба,налети на Сейран,като вижда,че тя е готова веднага да е в кревата
А как без да се четат постовете ми се разбира,че твърдя,че е помъдрял е доста учудващо

# 592
Признавам, че изпуснах началото на филма, но вече за втори път чета "думите" на Ферит- не искал да загуби Дияр, но и Сейран. Ами да, за мен е все още расъл недорасъл в главата.
Fi79, те затова някои се надяват Ферит да каже на Дияр- "Сейран винаги е била в живота ми и винаги ще бъде."
Пак ще трябва нещо да се случи, за да реши Феро бей.
Сейран прави всичко по собствена воля, било то правилно или грешно, а Ферит все под натиск, все против волята му. Не е лош, а е жертва и трябва да е воден, ама ни се води, ни се кара на този етап.

# 593
Момичета, рейтинга е справедлив/мое мнение/. Пълнежа от Бетюл, Аби, Кязъм  беше в повече  и малко досадно.
Всички изчетох до тук и мненията са различни.
На мене финала не ми хареса. Къде е онзи напорист и жизнен Ферит.  Видях един раздвоен и нерешителен мъж, който  се чуди да се облича ли за пред  годеницата, или да си завоюва отново бившата жена. И когато не чу отговор от Сейран, тръгна да си взима дрехите и да отива при другата. Това въобще не ми хареса. Значи тука го играе на сигурно, макар и женитбата му с каката да е от други чувства.
При тази ситуация искам Ферит да се ожени и да се приключва. Стимулантите от адвокатката ще му поддържат щастлив живота и бързо ще забрави Сейран.
Дори съм сигурна, че след признанието от Сейран, Ферит пак няма да се откаже от лелята.
Нищо чудно да не последва съдбата на дядо си и след 40 години да потърси любовта на живота си.
P.S. Въобще не ми харесва пощипването, храненето и обгръщането на стола на Дияр.

# 594
Фи,знаеш че съм твърд фен на Сейран но харесвам и Ферит.Абсолютно права си за поведението му и затова казах че тя,безумно го обича и ние трябва.Защитата ми за него беше за финалната сцена и не съм сигурна дали не и говореше нарочно,че иска и двете,за да я предизвика.Защитавам го за това,че той трябваше да я накара да признае любовта си.Не забравяй че тя го е изоставила и не забравяй че доста любовни сцени въртя пред него със Синан.Ако не го предизвикваше така,не се знае дали щеше той да предложи на Дияр.Ферит обича Сейран,неоспорим факт е,за мен в момента я наказва а и характера.му е такъв,обещае ли някому,изпълнява го.Нашата кукла,сама предизвика всичко и сега ще трябва да се бори.Нали знаеш,всеки си сърба попарата,която е надробил.

# 595
Аха, нали той каза, че ще пише играта.

# 596
Блестящи  Афра и Мерт !

Интересен епизод , динамичен и все пак се въртим в кръг. Икаш ли ме - не ме ли искаш ?!  Много несериозно ми звучи за големи и уж вече променени хора.
Рейта не ме интересува , докато имам желанието да гледам онлайн. Ако то изчезне и дизито заминава в историята за мен.
Много ми хареса  диалога между Сейран и Есме. И двете са на мнение , че Сейран не е същата и че Сейран не се харесва такава. Това момиче разви такава страхова невроза заради Синан ,  Феро разви тежка зависимост от кака , че трябва психолог, веднага.
За мен най-правилното нещо  е Сейран да зареже всички и да замине. Тогава Феро ще се ожени спокойно и двамата ще са на "кантар". Интересно ми е как би реагирал той ,ако тя му кажеше : Няма да се откажа от Синан , но и от теб няма да се откажа."  Що за глупости , така казва ли се на уж "любим" човек. Пълен егоизъм !  И двете , дядо попе.....И тук не го оправдава никаква нерешителност , никакво съмнение. Като толкова не `и вярва , да я пусне да си тръгне. Не  ми харесва , че в много ситуации се сещам за Пелин. Същото собственическо държание!
Не смятам , че образа на Дияр подкопава рейтинга. Подкопават го действията на ГГ. Дияр си е  една хитра лисица , която си изигра много добре картите. И двамата са и "благодарни" и не искат да я наранят.  Сама се предлага за спасителка и  трупа дивиденти.
И давата образа на ГГ в момента не ми харесват. Разбирам че са "счупени" , но те нямат нищо  останало от предишните им характери.
За сметка на това пък Ифа е във вихъра си. Не съм вярвала , че ще ми хареса тази жена , но..... супер ми беше. Върти  глупачката Бетюл на пръста си. Само Серпилче да не се покаже от дупката със записите , че тогава и тя и Суна незнам къде ще се крият.
А Суна , аххх Сунааа !  Щеше да грабне чека , ако Аби не се опъна. Сега пък иска имението. Винаги е имала болни амбиции. Интересно ми е как ще реагира  Аби , когато разбере. Между другото и Берил и Ерсин ми изглеждат толкова измъчени . У Берил са останали само едни очи , толкова ми се вижда отслабнала.
Гюлгюн , предпази Ферит , но и връзката му с Дияр. И тя не знае , кого точно иска сина `и.
Фанала ми хареса. Тази "лоша" Сейран , как можа да каже ДА ! Simple Smile  Затрудни  Ферит на макс. Топката сега е в неговото поле.

Аз също си обичам и двамата , но с едно условие : обичам Ферит , докато той обича Сейро.

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 12:33 от Kami_J

# 597
По повод на Ферит само си помислих, че и неговата не е лесна. Нали каза, че вече щял сам да пише собствената си история, докато преди други му я пишели. Добре, обаче се оказва, че всъщност сега трябва просто да препише предишната си история, макар да не беше той неин автор. Защото тя е най-хубавата, която е можела да му се случи. Ами не е лесно да осъзнаеш това.

# 598
# 599
Вече ми е достатъчно да видя автора на поста, за да знам какво ще лъха от този пост. Предполагам, че това важи и за моите постове и всъщност надявам се да е така. В такива случаи диагоналното четене върши чудесна работа за всички ни. И колкото и да си казвам не отговоряй, сабър, сабър, къде ти... яхна ли метлата и сама не мога да се удържам.
  Напълно съм наясно със статуквото на кака и Феро не само да я храни, ами и да я пои, ако ще, но не пред погледа на Сейран. Да се затворят в някоя стая с годеницата и 3 дни да се хранят, поят и обменят всякакви телесни течности, ако щат. За мен Ферит така или иначе вече е бита карта. Но за решенията му, или липсата на такива, да се обвинява Сейран е несериозно. Тя нито се е самоотровила, нито е звъняла на Ферит да тича да я спасява. Това беше негово решение, обмислено или импулсивно е отделен въпрос. И той не приключи с този брак, а само го отложи, както всички виждаме. Така че нека не го жалим как е останал неженен горкичкият, заради Сейран.
  Ако иска само безопасност за Сейран, защо беше нужно това притискане до стената на Сейран? За какво бяха всички тези въпроси ще бъдеш ли отново моя? За какво беше това гонене из имението на Сейран все едно е разгонен котарак? Да и покаже стаята, в която трябва да стои затворена и да бяга при кака си.
  А да обвинявам влюбена жена, че е готова да се отдаде и тялом на любимия, не е в моя стил. По същата причина не обвинявам и Дияр и дори не искам да бъде компрометирана по какъвто и да било начин, само и само да облекчим Ферит във вземането на решения. Превръщането на Дияр в лош герой ще навреди и на Сейран, защото тогава изборът, който Ферит трябва да направи ще изгуби своята тежест. Много по- трудно е да избираш между двама достойни кандидати, отколкото между добър и лош. И в мой стил е да кажа, че любимият на гореспоменатите жени не струва пукнат грош и че от такъв любим се бяга с 200, ама...
Решението на Сейран да предложи брак беше импулсивно. Решението на Ферит да предложи брак беше изстрадано, обмислено и категорично. Той се бори, за да спечели заветното ДА на кака. Дори стигна до там да се отрече от Сейран, за да го има този брак. Крайно време е да го финализира и да се свърши с драмите на всички ни.
Ками, подкрепям те напълно за Сейран и куфарите, които трябва да я последват. Това е най- правилното решение за нея, но едва ли ще й бъде позволено.
Спирам да съм жлъчна, спирам и с Ферит. Време е за мъничко внимание на любимата ми Сейран, която в този сезон я превръщаха в блудна и безпътна, в унизена и оскърбена, в любена и мразена, във всичко, което тя не е. Последната сцена снощи беше и последният пирон в нейния ковчег. Затова писах, че музиката беше реквием за една неразбрана, отхвърлена и дълбоко трагична млада жена. В последната сцена Сейран извървя пътя да своята Голгота. И най- дълбоката й драма се корени в това, че лобното й място ще бъде краката на любимия мъж. Мен това ме разтърси из основи и затова снощи сънят ми убягваше. И ето това никога няма да простя на Ферит!

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 14:15 от Fi79

Общи условия

Активация на акаунт