За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 352
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • вятърничава
Роца, и мен ме обърка това, че превеждат името на котката от Brewing Love един път като "Пото", друг път като "Фото". И направих аналогия с това как корейците казват на кафето "копи", вместо "кофи". Вчера гледах 5 и 6 еп. За съжаление Фото не се появи, а историята тъпче на едно място и ми подейства приспивно. Спасителната операция на плажа беше интересна, поне разбрахме откъде се познават оннито и Фургончо. Саудтрака ми харесва.
Да ти препоръчам едно японско Tokyo Love Story (2020), ако не си го гледала. Не знам дали ще ти хареса, защото романсът се разви много бързо, още в първите 2 епизода. И какво ще правим по натам, те ще страдат и аз с тях. При тях поне мъките са само в 10-11 епизода.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 00:20 от bb6

# 286
  • пак на Рив Гош
bb6, и аз позаспах на 5ти и 6ти епизоди Joy. Но поне сме на половината сериал, вече е време да се цАлунат Grinning. Може и да се погушкат, заедно с Фото. Или да помедитират.
И, като каза "саундтрак", снощи забравип да похваля този на Mr Plankton. Харесах си една-две песни за плейлистата, трябва да си ги намеря.

Мерси за предложението. Tokyo Love Story ми излезе като препоръчан във Вики, някъде по времето, когато гледах No Gain No Love и Wedding Impossible и си рекох тогава, че още един сериал с кака ще ми дойде в повече и го оставих за "друг път".
Имам няколко японски на изчакване, ама от текущи корейски и китайски (че и идващи в близките дни) нямам време. Пък и тия дни ми се струпаха и доста работа и странични задължения, та времето ми е съвсем кът. Трябва ми една година сабатикъл, за наваксване Joy

Prinx, понякога се питам същото за китайските актьори - имат ли право да отказват роли. Защото някой път се снимат в такива откровени безумия, че имам чувството, че изпълняват "норматив", примерно, поне по едно бойно фентъзи, ром-ком и патриотичен сериал за годината.

# 287
  • София
За Бин Бин - защо така с ролите?  При дискусията за рейтингите имаше коментар, че актьори си крадат ролите.  За Бин Бин имам усещането, че му ги натрисат и той не може да се измъкне. В Китай нямат ли право да откажат работа?  Макар че - за които не са го гледали - тука играе нещо като Зоро в китайски вариант.

А, "почти" като навсякъде си е - явяват се на кастинги, или им предлагат ролята от продукцията, или агенцията им намира роли или ги кара да участват в определени филми. Ако са известни, участват в пропагандни сериали/филми, защото ще имат гледаемост. Понякога, в зависимост от договора с агенцията може и да нямат много право на избор. За няколко скандала съм чела точно между актьор и агенция заради това, че ги принуждават да участват само в определени сериали или в определени роли, или не ги пращат на кастинг за главни роли. Понякога продукцията наема актьори с много фенове, защото очаква гледаемост.

Или пък, зависи какъв образ трябва да поддържа даден актьор сред феновете, не му дават роли, които няма да добре за реномето му (примерно - на отрицателен герой). По-големите имена могат да откажат роля.

Понякога, заради скандали между фенове на определени актьори, е ясно, че няма да ги сложат в една продукция. Или пък обратното - ако са били успешна екранна двойка и не е имало сериозен негативeн отзвук, може да ги искат пак като двойка в някоя продукция.

Има агенции, които са и продуценти и тогава е естествено да слагат техни актьори в сериалите. Една такава агенция е на Yu Zheng.

# 288
Знам, че китайските артисти не отказват участие във филми, които възхваляват Партията Майка по някакъв начин. От вида на Chairman Mao 1949. Почти всяка година имат подобно с участието на една камара звезди. Ако случайно го гледаш ти се иска да си измиеш мозъка с белина за всеки случай след финалните надписи.

И аз не харесвам продукциите на Бин Бин. Дано сега като се самопродуцира има по-добър избор. Още се потрисам от онова нещо - Rattan 😱 Обаче го харесвам в Eternal Love, но и там героят му беше ... и на всичкото отгоре загрозен с някакви неща по главата.

# 289
  • пустинен пъпеш
За Бин Бин прочетох в коментари при рускините,че имало и два случая със скандали,първият в 2018,че имал връзка с мениджърката си девойка ,въпреки че малко време след като се разчуло ,се разделили,вторият след няколко години около 2020-21  уж негов фен,живеещ в  съседство,писал че е женен и има дете.Нямам си на идея за достоверността на писанията,но в случай че е имало подобно разшумяване около името му,би могло да се е отразило и при избирането му за роли.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 20:05 от rududu

# 290
За лека нощ срещу петък - един господин Планктон

# 291
  • пак на Рив Гош
Бин Бин съм го гледала досега само в един съвременен романс и ми хареса.

И от мен един петъчен мистър Планктон-
https://www.instagram.com/reel/DBy5mfNNYWd/?igsh=MWlpZDduN3hwaHBubA==

Кой е любимият ви Wook? - https://www.instagram.com/reel/DBqkX0ZPv9W/?igsh=N2l6cXBpZWhwNGpo

И един от тях в реклама на Samsonite - https://www.instagram.com/reel/DCYnCvvyRDT/?igsh=d3R6aXdhZnJua25n

Пак Со Джун открива ледена пързалка на Шанел- https://www.instagram.com/reel/DCfeiFTTeSL/?igsh=dG54dDlzbDdrOTlp

Броманс на фотосесия- https://www.facebook.com/share/p/9qSYdZFfjx95M7uw/

Последно, есенна красота от Япония - https://www.instagram.com/reel/DAVuONeyqwa/?igsh=MXc3Yzh5ZjcxM3lubw==

# 292
Mоже да ми се смеете, но когато чуя Планктон си представям

😊

# 293
Mоже да ми се смеете, но когато чуя Планктон си представям

😊
И аз така! Satisfied

# 294
  • пак на Рив Гош
А за непосветените, може ли обяснение за горепосочения Планктон? Grinning
(По дизайн ми прилича на нещо като от Sponge Bob)

# 295
Змей Горянски, хубаво е да знам, че не съм само аз 🤗

Роца имам въпрос към теб. 😆
Защо ти трябва да знаеш какво е това рисувано нещо след като свързваш Планктон с това?
Да, това е Планктон от Спондж Боб

# 296
  • пустинен пъпеш
Бин Бин съм го гледала досега само в един съвременен романс и ми хареса
Ще може ли името му,че нещо много бързо се отказвам да изгледам цял сериал.Не продължих с The King's Woman въпреки главния

# 297
  • пак на Рив Гош
Роца имам въпрос към теб. 😆
Защо ти трябва да знаеш какво е това рисувано нещо след като свързваш Планктон с това?
Tuon, честно казано, допреди сериала, свързвах "планктон" основно с това (какво да се прави, професионална деформация Joy):
Скрит текст:

След сериала е вече друга работа Joy.  А, забравих да спомена и още един плюс на сериала - У До Хуан по без тениска/риза поне по веднъж на епизод Heart Eyes

rududu, сериалът с Бин Бин е Here We Meet Again.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 13:56 от Роца

# 298
  • вятърничава
Вече под планктон, г-н Планктон и Mr Plankton да се разбира само и единствено показаното от Вики и Роца. Казах!
И да, чудесен е У До Хуан в тази роля, много му отива -и сериозен, и ироничен, тъжен и прекрасно усмихнат, и грижовен, и раздава юмруци, по 17 ги бие наведнъж. И дребния му подчинен много ме кефи. И музиката е подбрана и е точно на място. Да ходя аз да търся танца в еп.9, прехвърлях напред-назад и нищо! Довечера ще го гледам подробно. В последно време в почти всеки сериал или филм се появява Jo Han Chul, страх ме е да отворя хладилника. Но,кво пък - той е приятен събеседник, има хубав глас.
Всички сериали,които гледам в момента ме радват с музиката, саундтрака, ОКТ-то. Как ,по Imp  Imp му се вика на това? Моля някой да обясни какво значи и как се изговаря!
Роца, да ти честитя ли  първи сняг?

# 299
Да, да ви призная, за мен планктон е това, с което казваха , че се хранят Юлия и Дончо Папазови на едно прехвалено героично плаване. Далеч съм от професията, която го изучава и предлагам всички визии, различни от показаната от мен, да се сложат в скрит текст. Моля.
Не знам дали писах, че си завърших Сеулските хулигани. Спокоен и предвидим сериал. Винаги ми е било чудно това прехласване  пред почерпката и телешкото месо. Тези хора (разследващите полицаи), като че  ли живееха за тази храна. То е възторгване, то е чудо. По това дали началника ще ги покани на почерпка, се съди дали иска да е близък с колегите си. Много ритуално и  примитивно ми се вижда. Основното предимство беше прокрадващото се чувство за хумор.

https://cnaluxury.channelnewsasia.com/obsessions/hermes-birkin-m … ar-fashion-191186
https://www.voguebusiness.com/fashion/inside-the-mens-luxury-bag-boom
Не си спомням дали сме обсъждали тази тема с дамските чанти за мъже. Но ми е интересна. В Япония се бях запознавала с един тайландски "принц" от много богато семейство. Социалните му мрежи бяха  пълни с негови снимки с елитната му колекция от чанти- Бъркин и каквото друго си представите. Какво мислите? Ще смени ли българския мъж crossbody-то с чантичка?

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 13:40 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт