За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 20 306
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • пак на Рив Гош
Аууууу, изглежда обещаващо! Жалко, че не съм в София, с удоволствие бих отишла (ама не костюмирана Wink , косплея предпочитам да го гледам).

pppqqq, мерси за отзива! Ако ме хване носталгията, може да изгледам някой и друг индийски филм или серал, в памет на добрите стари времена Grinning

Вики, и аз имах проблеми тази сутрин, но сега всичко е наред.

Някой може ли да ми помогне с линк към място, на което да може да се следи кои китайски сериали на коя дата излизат? Не мога да се ориентирам за такова в MDL.
Може да ползваш и "Календара" в МДЛ - има филтри за тип съдържание (филм, сериал или шоу) и за страни (Корея, Китай, и т.н.) и можеш да избираш всички, или само тези, които са ти в списъка. И да следиш по тримесечия:

П.П. Ще следя вашите отзиви за Перленото момиче (The Story of Pearl Girl (2024)), понеже ми е в списъка. От една страна, сюжетът ми е интересен, ама от друга страна е с Луси Grinning

# 91
  • Русе
Дами, имам техническо пхитане:
Скрит текст:
Имате ли проблеми с платформата тази сутрин? Или е само при мен?
В ранните утренни часове, да. Сега е ок. Ако има значение района - С.И.България.

# 92
  • София
Оо, благодаря ви!

Vanilla, да, то затова много често изпускам кое е пуснато и разбирам от клипчета по социалките. И си търсех списък, в който да гледам поне за седмицата кое е пуснато или ще бъде пуснато. То при китайците докато чакат лиценз, пък после дата, пък после кога ще е най-изгодно, пък то междувременно някой актьор сгафи и отложат пускането, пък се сменят правилата за сериалите....

О, боже...какъв е този брой епизоди...

# 93
В MLD използвам календара.Може да видиш какво излиза през дена -  в колко часа и кой епизод. Дори е синхронизиран с личния ти лист.

# 94
  • пак на Рив Гош
Да, сега видях, че за Китай в календара на МДЛ имат обявени сериали само до края на годината и нищо за догодина. Thinking

И, докато не съм забравила, сутринта довърших Seoul Busters (2024) с много добри чувства. Сериалът си имаше голяма доза хумор (включително и тоалетен, ама без него не може), наред с разкриването на престъпленията от екипа, който е "не много силен, но привлекателен" Joy. Много добър каст, хубава музика, динамично действие (макар и "развлечено" до 20 епизода от страна на Дисни +), Ким Донг Ук пръска чаровни усмивки. С две думи - хареса ми и му дадох 8.5*. На моменти ми навяваше усещане за Chief Inspector 1958 (ама без Animal Ox) и "Полицаят от Сен Тропе".

# 95
Да, сега видях, че за Китай в календара на МДЛ имат обявени сериали само до края на годината и нищо за догодина. Thinking
Чакат да видят новите закони и разпоредби, за да знаят какво трябва да премахнат и преснемат 🤣

# 96
  • София
Grinning Дааа, направо не знам как съм го проспала тоя календар. В моя защита - от телефона отварям MDL и буквално никога май не съм разглеждала скритото меню там. Много полезно, иначе постоянно цъкам всяка платформа по отделно да видя какво са пуснали.

Роца, каквото е казала Tuon - там положението е много сложно. Както не се знае кога ще пускат нещо и - хоп, днес е налично. Така дебна един филм със Xiao Zhan, според последните слухове за пускането му, има шанс да го гледам на кино в Китай. Grinning

# 97
Елза, най-най-лесния начин да следиш какво излиза в момента е да следиш този сайт - https://mkvdrama.org/. Тук качват всичко ново и вървежно на почти целия източен фронт до часове/минути от официалното излъчване. По принцип е сайт за сваляне, но аз не го ползвам за това, а да следя какво излиза, ако нещо съм изпуснала от другите източници.

# 98
  • вятърничава
Тези календари може да се сложат на първа страница в следващата тема. Thinking

# 99
  • пак на Рив Гош
Чакат да видят новите закони и разпоредби, за да знаят какво трябва да премахнат и преснемат 🤣
Joy
И да отложат още повече разрешенията Joy

bb6, добра идея, добавих ги към файла ми с текста за първия пост, заедно със заглавната страница на Asian Wiki, където също има календар на бъдещите сериали, корейски и японски (бях го забравила).
https://asianwiki.com/Main_Page
(ако продължаваме да пишем с такива темпове, следващата тема ще е коледна Joy)

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 14:25 от Роца

# 100
  • България
...
И едно припечено ЛинХе от днес.. не знам грим ли е или си е хванал тен, ама малко като от махалата се е докарал Simple Smile)
Скрит текст:

И аз бях приготвила втората снимка, нищо че вчера бяха тиквите, а днес са будителите.
Мисля, че това е реалният му цвят.
Има и по-зле. Следвам страници на няколко от любимците си и повечето са кафяви, не са толкова бели както са по интервюта и сериали.
Контрастът бяла кожа и тъмни очи с тъмна коса изглежда страхотно, но реалността е друга.
Само Дън Лън от списъка ми май е наистина светъл.

# 101
  • София
Joy
И да отложат още повече разрешенията Joy

При тях дори да имат разрешение, има шанс да не я пуснат. Рових наскоро да им видя прословутите закони и изисквания (покрай коментари в предната тема за това в азиатските сериали колко и защо са целомъдрени), та се оказа, че нямат чак толкова написани правила, колкото зависи от тези, които гледат сериала за одобрение.

...
И едно припечено ЛинХе от днес.. не знам грим ли е или си е хванал тен, ама малко като от махалата се е докарал Simple Smile)
Скрит текст:

И аз бях приготвила втората снимка, нищо че вчера бяха тиквите, а днес са будителите.
Мисля, че това е реалният му цвят.
Има и по-зле. Следвам страници на няколко от любимците си и повечето са кафяви, не са толкова бели както са по интервюта и сериали.
Контрастът бяла кожа и тъмни очи с тъмна коса изглежда страхотно, но реалността е друга.
Само Дън Лън от списъка ми май е наистина светъл.

От моя списък не са чак толкова тъмни, но те не смеят да се покажат на слънце. Лятото си имат едни много яки суичъри, които хем държат хладно, хем са UV, хем ги държат скрити. Иначе май бързо хващат тен и потъмняват. Беше ми излязъл някъде коментар на Wang Yi Bo за документалната му поредица - мислел си, че е светъл докато не излязъл сред природата и не разбрал, че може да хване много, много тен.

Ей ги тези суичъри, аз бях търсила, защото по лекарско предписание не мога да показвам изобщо кожата си на слънце, та мислех да взимам. И доста актьори от Китай мярках из социалните тази година облечени с такива:

https://www.youtube.com/shorts/ZYHeAzSXBn0

От мен не е много петъчно и сигурно го знаете, но тук Дилън ми е много симпатичен - абсолютен фен:

https://www.youtube.com/watch?v=rZWuJnDU00g

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 15:38 от ElzaFB

# 102
  • България
И аз мислех, че и моите са бели, докато не започнаха да си пускат реални снимки.
Моят топ любимец:

И ето го петъчен:

Най-тъмен сякаш е Ren Jia Lun.

# 103
  • пак на Рив Гош
Моарейн, вярно ли е това за Ren Jia Lun? Все си мислех, че е по-светъл... може би заради това, че в сериалите все го гримират в доста светли тонове.

ElzaFB, ако суичерите държат и хладно, с удоволствие бих си взела един (стига да има моя размер Wink ), понеже и аз не трябва да се излагам на слънце.
Нещо подобно видях да носят и в Япония, нали и те гледат да остават светли.

# 104
  • София
Sweat Smile Ох, вярно са си тъмнички. Ще взема уикенда да потърся моите да ги видя.

Роца, казват, че държат хладно. Имат и всякакви размери. Някъде пазех линка за поръчка (така и не поръчах), но не бяха и евтини.

Малко петъчни от мен:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 16:55 от ElzaFB

Общи условия

Активация на акаунт