За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 293
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Tuon, ма може ли сега така такива снимки. Smile
Може. Петък е. При мен дори минава обяд.

Spirealm го има в Rakuten Viki и за сваляне в avistaz, но виждам несъответствие още в постера. Героят Ruan Lan Zhu трябва да е с дълга коса. Все пак смятам първо да завърша новелата, защото се притеснявам дали едни братя близнаци ще оцелеят.

# 151
  • Русе
Само напомням: днес започват "Mr.Plankton" и "The fiery priest"

# 152
"Битката" на клечките за ядене - спецификите на корейските, китайските и японските клечки:

Аз си мислех, че всички клечки са еднакви. 🤣😊😊 Освен онези с които готвят, който видимо са по-големи.
Проверих и се оказа, че имам налични корейски и китайски.

# 153
  • вятърничава
Ден за котки? Идвам веднага Animal Kissing Cat

Tuon,ето каква е котешката гледна точка за хората
Скрит текст:
"Хората доста самовлюбено си въобразяват, че са голяма работа, макар че всъщност са едни големи маймуни, които са се научили да ходят изправени на два крака.Те спокойно си оставят колата под дъжда или снега, но щом видят следи от котешки лапи по нея ... ооо, какъв вой само надават!... А всъщност котките могат да се разхождат където си поискат - това е законът на висшата справедливост. Ала изцапаш ли им капака, тези двуноги изпадат в ярост и обезателно се втурват да те гонят." Из "Пътеписът на един котарак"
Ще трябва да изгледам всичките 12 филма на Studio Ghibli ,за да разбера дали са познали. Но вече завиждам на стрелците,лъвовете,козирозите и рибите. Хареса ми също тази класация https://collider.com/action-movies-influential-ranked/, защото "Седемте самураи"  е  един от любимите ми филми, в конкуренция на екшъни снимани с всякакви спец.ефекти и съм почти съгласна със селекцията.
Danifin, оздравя ли?
Скрит текст:
Поздрав за теб. Не е свързано с изборите в САЩ. Просто новото видео на групата. Ако трябва да сме по темата ... спокойно може да сменим "Small Town Beautiful" с "Small Town Cha-Cha-Cha".

Gangnam B-Side еп 1-2 нощен живот,наркотици,престъпност ,момичета на повикване, бухалки, полиция,  мазало.Чи Чанг-Уок и останалите добре се справят ... с бухалките. Не се срамуват корейците да си показват лошите страни, тц,тц,тц.

# 154
  • България
Тези дни нещо не ми се гледат сериали и наблягам на книгите.
Събрала съм и няколко от китайски автори, май е време да ги започна.
Петък си е петък.

# 155
На въпроса за клечките
Chinese Chopsticks:
Typically longer (about 25-30 cm).
Often have a thicker, rectangular shape with a blunt end.
May have decorative designs or etchings.
Japanese Chopsticks:
Generally shorter (about 20-25 cm).
Tapered to a finer point, which allows for more precision in picking up food.
Often made of wood or lacquered materials, with a smooth finish.
Korean Chopsticks:
Usually made of metal (often stainless steel) or wood.
Have a flat, rectangular shape and are similar in length to Japanese chopsticks.
Often a bit heavier and have a more polished surface.
Аз в къщи си имам колекция и от трите вида SmileStuck Out Tongue Winking Eye

bb6 здрава съм вече. Моето боледуване беше точно... един ден Smile Много благодаря за поздрава, много ги харесвам. И доживях да ги чуя на живо Wink
И нали е петък ,ден за разпускане Коледна станция Joy

Korean actors Their bodies and faces

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 14:34 от Danifin1

# 156
  • София
Аз от Китай си донесох промишлени количества клечки...не знам какво ме беше хванало тогава в магазина, обаче всички бяха толкова хубави. И в крайна сметка съм използвала само едни (за съжаление хората около мен не ядат с клечки, а съм взела даже едни "семейни" с различен цвят за всеки). Но пък си взех от възможно най-дългите за гответе, че и те са на размери.

Моарейн, може ли да споделиш някои от авторите/книгите?

Днес IQIYI са пуснали промоция на годишния абонамент и не можах да устоя - уж тях ги пусках месец за месец само като имам какво да гледам оттам.

# 157
  • България
Моарейн, може ли да споделиш някои от авторите/книгите?
Пускам снимки. На едната чаках втора част, тъкмо пуснаха новина, че предстои.
Скрит текст:

Последните съм ги наредила с главата надолу. Grinning
Много ме дразнят различните формати, оформление. Едните надписи се четат насам, другите натам.
Много ми допадат кориците на "Сън в алени покои".

# 158
  • София
Ау, много благодаря! Ще попълвам колекцията за Коледа. И мен ме дразнят като са серия, а се различават.

Аз съм се заредила с това от намаленията за 1-ви:
Скрит текст:

# 159
  • пак на Рив Гош
Ще трябва да изгледам всичките 12 филма на Studio Ghibli ,за да разбера дали са познали. Но вече завиждам на стрелците,лъвовете,козирозите и рибите.
За мен също май познаха Grinning
Но аз пък на Рибите хич не завиждам. Издържах точно 10 минути от "Гробницата на светулките" и ме депресира за години напред.

Аз не знам защо бях решила, че Joy of Life (първият сезон) е 40 епизода, и днес, докато гледах 38мия си казвах, че не е възможно да разплетат всичко за епизод и половина. После видях, че епизодите са 46 и си отдъхнах Joy
Довечера се хвърлям и на Mr Plankton, но ще си го гледам по епизод на ден, за продължаване на удоволствието Wink .

Петъчно от мен:
- хубави младежи на забавен кадър - https://www.instagram.com/reel/DB5LLw9twRA/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- хубави младежи в черно-бяло - https://www.facebook.com/share/j1kd56i4pWH3aggp/
- корейският любимец на Моарейн - https://www.instagram.com/reel/DB1oZmagSIy/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
 - корейци vs китайци - https://www.facebook.com/share/p/xMMHMpMufiFu5KHN
- след майстора-плочкаджия, един грънчар - https://www.instagram.com/reel/DB3W-4OP9v0/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Това не е петъчно, но много ме развесели : https://www.instagram.com/reel/DA0kHg-Rrv-/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 160
  • София

Пристрастна съм, но китайците ме впечатлиха повече (дори тези, които не познавам) като лица. На Xu Kai обаче са му избрали много смотана снимка, на Chen Fei Yu също. На Wang Yi Bo можеха още по-стара снимка да сложат. Grinning За Luo Yun Xi И Xiao Zhan  нямам оплаквания, за Dylan, Huo Ming Hao и Zhan Ling He също. Grinning

Fangs of Fortune още го гледам, въпреки че ми писна отдавна. Sad Толкова бавни кадри, наистина - първите серии си мислех, че само ми се струва, че на 1.5 скорост ми е бавно, ама вече 20 епизода го забелязвам - почти на двойна скорост действието се развива като на нормална към забавена. Предполагам, че и бавно говорят, защото успявам на 1.5 да им хвана думите и изреченията, а не е като да съм напреднала много с китайския. Отдавна ми се загуби интригата, но пък такава нужда имах от фентъзи и хубави лица след всички дворцови интриги от тази година, че си го гледам упорито.

# 161
Снощи си търсех нещо за гледане и започнах Gangnam B-Side за сега само две серии, но ми задържа вниманието.

# 162
  • вятърничава
На мен ми хареса Mr Plankton епизод 1.

# 163
  • Русе
И аз започнах "Г-н Планктон". Много ми харесва У До-Хуан, а това е втори сериал , който гледам с него. За сметка на това ГГ-ня едва я изтрайвам, много ми напомня Сузи от "Безумна любов". Да не би режисьорът да е същия? И двете се мятат като заклани кокошки и не мога да им уловя таланта. Е, пресилих малко - Сузи я гледах в сериозни филми и си оправих мнението, но ми костваше време.
Може повредата да е в моя телевизор,  в моите възприятия.Rolling Eyes

# 164
  • София
Grinning Аз пищя цяла сутрин като тийнейджърка на к-поп концерт, ама Xiao Zhan ще пуска музикален албум и съм толкова щастлива - много харесвам гласа му.

И другото е, че разбрах най-после кой пее песента, която много ми беше харесала във Fangs of Fortune:

https://www.youtube.com/watch?v=ZtDffmT2aVM

Общи условия

Активация на акаунт