Стани богат - тема 25

• 14 825
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Не го знам, но единствено от думата импресионизъм правя някаква връзка с корена от impress =  впечатлявам. Та това бих.

Да, ама аз поне не виждам нищо подигравателно в термина. Съвсем нормално ми се струва да се опише така.

# 556
Не знам, но най-подигравателно ми звучи кубизъм. Представям си някой критик, свикнал с класическите картини, как се опитва да опише новото течение - " Що за кубизъм виждаме в тази картина?"

Коварен въпрос, единствената нишка в случая е да знаеш(до някаква степен) периодизацията на тези течения.

# 557
Една от картините на изложбата се нарича Импресия (на Моне е). Тъй като всички картини са на този кръг художници и са така да се каже алтернативни, а Моне е един от инициаторите, критиците наричат стила на всички "импресионизъм" по въпросната картина.

Всъщност този Луи е художник и критик (днес го наричат ужасен художник, но не е) и не е бил много яростен критик - незаслужено го обиждат.

# 558
  • София
Ужас.
Залагам на Китай. Grinning

Ама ако ми опрат пистолет в челото, няма да кажа. Китай или Куба, между тях се колебая, ама за мен са джикитайците.

# 559
  • София
Куба може да не са участвали никога
ПП. С Куба изгорях

Дяволо, респект (даже и с малко късмет да е); за Китай

# 560
Еех, жалко!

# 561
Не знам, но най-подигравателно ми звучи кубизъм. Представям си някой критик, свикнал с класическите картини, как се опитва да опише новото течение - " Що за кубизъм виждаме в тази картина?"

Коварен въпрос, единствената нишка в случая е да знаеш(до някаква степен) периодизацията на тези течения.

Да, ама мен ме няма там Simple Smile

Следващият въпрос е некоректен според мен, защото "световно първенство" е целият цикъл, а не само финалите в някоя държава.

# 562
  • София
"Сложиха я на място" и нея (Вж по-горните ми постове; напр. #539) с йезуитски, че и не съвсем точно зададен въпрос. Тъй е тук.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 19:04 от EmBrother

# 563
  • София
Аз съм футболна енциклопедия, но и аз се затрудних.
Това е от онези въпроси които или знаеш или не знаеш. Не можеш да тълкуваш.
Иначе жената много логично каза Канада именно заради хокея, но няма как да знае, че Канада в момента са сред добрите във футбола и след 2 г. очаквам много от тях.

# 564
Аз си мислех за Куба. А и не беше уточнено, че става дума само за финалите.

# 565
"Сложиха я на място" и нея (Вж по-горните ми постове) с йезуитски, че и не съвсем точно зададен въпрос. Тъй е тук.

Имах усещане, че като нищо могат да й плеснат един футболен въпрос.

# 566
Искам да похваля екипа за въпроса за Световните по футбол. Малко ме е срам, че не го познах. Камерун е ясно, че отпадат, понеже те играят четвъртфинал 1990 година и даже са много близо до полуфинал, като губят с продължения от Англия. Канада вкараха дебютни голове на изминалото световно 2022. И от другите два настъпи чуденето ми. Куба знам, че имат едно участие, като си мислех, че е около 50-те или началото на 60-те години, но се оказа през 1938 година. Китай ги помня с участието им през 2002, което е първото първенство, което съм гледал по-съзнателно. Даже, понеже много симпатизирах на Бразилия тогава, помня че бяха в група с тях, Коста Рика и взелите по-късно бронз турци. Помня, че паднаха 0-4 от бразилците, но съм останал с грешния спомен, че вкарват гол в някой от другите два мача и логиката ми беше, че Куба е верния отговор.

Поздравления за момчето, което все пак взе 3000 лв. На въпроса, на който се отказа и аз бях за Лайза Минели като Ники Кънчев и чак преди да маркира извън играта, се сетих че тя е дъщеря на Джуди Гарланд и няма как да е верния отговор.

# 567
  • София
Ники Кънчев след днес:
28 от 32 или 88%

# 568
  • София
@Лайт - мн. те моля (надявам се, ще е интересно изобщо), ти имаш поглед върху повече хора, играли в повече куизни предавания. Помисли, има ли обратни случаи: първо сядат в СБ и после отиват и по другите телевизии. Ако има такива - как се представят те в другите?
(Който има впечатления, нека сподели 2 реда, моля.)

Нещо, не ми се коментира чак тази вечер.
Моята "конспирация" - ако приемем, че поне до Коледа СБ е без прекъсване. Simple SmileGiftMoney With Wings
а) някой се "ухитрява" и още до края на този месец печели поне 20К; предвиждам до НГ да няма повече такива "изключения" и игралите да си тръгват с 500-1500.
б) ако докъм 1-ва 10-дневка на декември няма "излъгали" компютъра - пред и около Коледа ще има поне 2-3-ма с достигнати и взети суми от и ок. 10-тина хиляди.

Ако утре липсвам - значи съм отишъл на "Литературна среща, посветена на живота и творчеството на К.С."Джак" Луис - скъпоценен приятел".
Хубава вечер на всички!

# 569
Брех, и това с Мона Лиза е много гаден въпрос. Аз лично веднага отхвърлих варианта и клонях към Лайза Минели.

А веднага я изключих. Тя е дъщеря на Винсънт Минели и Джуди Гарланд .Лиса Кудроу също я изключих, защото Кудроу е доста неблагозвучна фамилия, не бих си я избрала за псевдоним. За Елизабет Тейлър бях почти сигурна, че не е, понеже е дейм - когато английската кралица (сега вече кралят) удостоява със звание (сър и дейм) заслужили личности от английско потекло. Ако бяха сложили Лиза Джерард от "Гладиатор" за грешен отговор, сигурно щях да се объркам, но при тези варианти не

Общи условия

Активация на акаунт