Стани богат - тема 25

• 14 821
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Фенерчето да маха / излишно е. 😊

# 541
  • София
Точно! Няма фенерче! Ще ви сложа картинката след малко. Това е спис. Дъга, прочут герой

Ей го на: (и излиза в Гуг направо с описанието)

# 542
Абе, чак ми е чудно, че не се сеща.

# 543
  • София
Джейми и вълшебното фенерче беше..
Дарко беше от сп.Дъга..

# 544
Гледам, но не беше удобно да коментирам. И аз не знаех за Мона Лиза, а съм гледала толкова документални предавания за Леонардо, и книги имам - със сигурност ми е минавало пред очите многократно.

# 545
Идея си нямам кой е този Дарко, обаче помня "Джейми и вълшебното фенерче".  В първия момент си глътнах граматиката, защото не прочетох, че се пита кое няма, а аз можех да изключа само едното Simple Smile

# 546
Сега като го постнахте Дарко и аз се сетих, но не го свързах с името.

# 547
  • София
Не знам тук. Далеч съм от изобразителното изкуство и различните термини.

Прегледах предните въпроси

Черна песен на Дебелянов не го знаех, но след 50 на 50 и аз щях да го маркирам ; Токио разбира се (култовия Токио Дрифт с велик саундтрак) ; Аууу Ники Кънчев този път удари на камък, но не го подведе, защото все пак си каза, че не знае и налучква. Ама как само категорично махна Мона Лиза, хаха. Въпреки, че играчът се отказа ще го броя като грешен отговор на Ники. Simple Smile

# 548
  • София
Това аз пък не го знам (няма ме особено в изобр.изкуства). Жокер или проба с дадаизъм.

ПП. Даа, хванах се за стиловете, свързани с "определението" им. Важно беше времето, епохата.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 19:03 от EmBrother

# 549
Тук е импресионизъм. Първо - известно е и второ, мисля, че Билалов е питал същото.

# 550
  • София
ЧС (и други) - то, затова в отговорите го имаше вълшебното фенерче, истинско е (съществува), ама с друг герой.

# 551
Не знам, но най-подигравателно ми звучи кубизъм. Представям си някой критик, свикнал с класическите картини, как се опитва да опише новото течение - " Що за кубизъм виждаме в тази картина?"

# 552
Не го знам, но единствено от думата импресионизъм правя някаква връзка с корена от impress =  впечатлявам. Та това бих.

# 553
Позна, браво на госпожа Стоичкова!

# 554
Това за Дарко не го знаех, подозирах, че е фенерчето заради Джейми, но не бих рискувала без жокер.
Но пък видяхме за пореден път как не трябва да се чете въпрос. А и жокерът не беше бърз. Отговорът излиза веднага, на първо място в Гугъл на „Дарко комикс“.

Въпросът за импресионизма е лесен, ако човек е прочел поне една от романизираните биографии на най-известните импресионисти. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт