Стани богат - тема 25

• 14 793
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Камилите никак не са били екзотика по нашите земи. В Югоизточна България са се отглеждали камили дори през 20. век, най-много около Тополовград. Използвали са ги дори по време на войните.
Последните камили са разхождали туристи по черноморските плажове по времето на соца – някъде докъм 80-те години.

# 631
  • Пловдив
Да, нали това казах. И мечка (дива или с мечкар), и камила, и орел лешояд, и кое беше още все са били познати животни и допусках да е всяко.

# 632
И на мен първият участник ми прилича на брат Аргиров, още откакто го представиха.
Лешоядите също не са много екзотични, даже на места си ги има, макар и застрашени.

# 633
  • Русе
И какво излиза? Жокерът Кънчев, който досега смятах за сигурен, се оказа подлец. Не вярвам и той да не знаеше, че няма как Португалия да е извоювала своята независимост в 1921. Та тя е била морска империя, в средата на ХV век си поделят морския свят с Испания. Каква Нова Испания?

# 634
Камилите никак не са били екзотика по нашите земи. В Югоизточна България са се отглеждали камили дори през 20. век, най-много около Тополовград. Използвали са ги дори по време на войните.
Последните камили са разхождали туристи по черноморските плажове по времето на соца – някъде докъм 80-те години.
Около Ивайлов град има село, което се казва Камилски дол. Много се смях, когато го чух от колега, чиято майка е от там. После прочетох и подробности.

# 635
  • Пловдив
Да, с прдишно име Деведере (същото значи, от деве - камила на турски на турски) както и местността Девебаир на границата с РСМ.

# 636
To и Маймундере има. И не за друго, а точно заради маймуни Simple Smile

# 637
И аз за Камилски дол се сетих и за тримата глупаци, дето намерили тиква, решили, че е камилско яйце и чакали да се измъти камилче. Общо-взето, всички отговори не ми изглеждаха чак толкова екзотични към момента на създаването на зоопарка.

# 638
  • София
На 18 ноември всички ние попадаме под влиянието на числото 18. То се свързва с новото начало, което очаква всеки от нас. Ако имаме достатъчно смелост и твърдост на характера - можем да получим и нужната подкрепа, за да променим живота си по желания начин.
Все пак, добре е да разчитате и на други - не трансцендентални неща - освен на числово 18. Иначе, пишат, че
- 18-ката ще вдъхне на Овните кураж за действие; за Близнаците 18 ноември ще бъде ден на поредица от прозрения; Везните ще го усетят като силен стимул за израстване; а Водолеите ще разберат, че са готови да направят промени, които отдавна отлагат. [Какво да ви кажа, отложих да ги разбирам и днес, промените]
Освен, това, днес през 1928 г. в Ню Йорк е била премиерата на първия озвучен анимационен филм на Уолт Дисни с героите Мики Маус и Мини Маус. А точно през 2000-та година тръгва първата новинарска емисия на бТВ.
Магът Астор щеше да навърши 81.

Не е ли Златоград?

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 18:07 от EmBrother

# 639
  • Другата България
Сега се включвам с отговор Златоград.
Тоя говори пълни глупости.

# 640
Естествено  - Златоград. Все пак родопска песен е за него.

# 641
Именно, идея нямам къде е роден Дельо, ама знам кой го е възпял с родопска песен. Няма как да е от Сливен Simple Smile

Иначе за мой срам се запънах за "How deep is your love" по причина, че я знам, а аз май само на Бийтълс знам текстове Simple Smile

# 642
  • София
Естествено  - Златоград. Все пак родопска песен е за него.
И даже "... звучи като Родопска песен", звучи Родопски, както рече Роко. Брях! Simple Smile

# 643
  • София
И аз съм за Златоград. Ще го познае благодарение на жокерът. Simple Smile

# 644
За "Гепи" ме пишете умряла. Ни съм гледала, нито съм се интересувала.

Общи условия

Активация на акаунт