Разрешено ли е пушенето в ресторантите и кафенетата?

• 4 379
  • 80
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Законите ни не са чак толкова лоши, проложението им е зле. Защото ако законът не третира тези т. нар. "аквароиуми", то третира другите затворени помощения. Но пак се пуши, вкл. електронни устройства, в тях.

# 46
Ел у-ва се пушат навсякъде, до сега никога не са ми отказвали където и да съм питала. На вас проблема ви е тютнопушенето, миризмата, дима или пушачите изобщо? Щото в темата се пише и се оплаква от всичко изброено.

# 47
  • Melmak
Електронните устройства също миришат неприятно.

# 48
Говорим за различен тип ел. у-ва. Вие май имате предвид iqos, които наистина миришат неприятно, но аз говоря за истинската ел. цигара с течност. На тях само парата им идва в повече, но никога не могат нито да вмиришат дрехите, нито косата, нито устата.

# 49
  • София
Ел у-ва се пушат навсякъде, до сега никога не са ми отказвали където и да съм питала. На вас проблема ви е тютнопушенето, миризмата, дима или пушачите изобщо? Щото в темата се пише и се оплаква от всичко изброено.

Пушене, каквото и да било, е забранено в затворени помощения. Това, че вие питате и ви разрешават, не значи, че е законно. Не знам кое е трудно да се разбере. Всякакви ел. устройства миришат, кое повече, кое по-малко.

# 50
Не знам в какви, кои затворени помещения ''масово'' се пуши.Не броя аквариумите, в които очевидно е разрешено.
Миналите петък и събота посетихме заведения в центъра, в които не се пуши и забраната се спазва.Тълпи стояха в студа след 1ч. през нощта на тротоара пред заведенията.Там се пушеше.Не знам и за какви  затворени, задимени помещения става дума по-назад.Сигурно за долнопробни заведения.Уважаващи себе си собственици, инвестират в качествени вентилационни системи.Сигурно всички сте посещавали бълг.верига ресторанти, която е № 1 в ОК за 2023г.Има ли дим в залата за пушачи?! Призиви да не се пуши никъде на открито са откровено диктаторски.Това го няма дори в ''прогресивните'' страни на ЕС.Да не говорим, че е дискриминационно да няма зали на закрито
 и за пушачи.Конкретно за Испания са ми разказвали не един и двама, че по тераси и улици се пуши.Приятелите ни  по-скоро бяха шокирани от миризмата на марихуана и хашиш, която масово употребявали местните.Цигарите и всякаквите му вейпове отделно.Някои миризми от последните са неприятни, други даже обратно, ок са.Виж с разни парфюмни аромати понякога имам голям проблем.Силни, натрапчиви, агресивни, особено ако 2-3ма и повече ползватели са на едно място. Thinking Няма как да пусна жалба, изнасям се.

# 51

Пушене, каквото и да било, е забранено в затворени помощения. Това, че вие питате и ви разрешават, не значи, че е законно. Не знам кое е трудно да се разбере. Всякакви ел. устройства миришат, кое повече, кое по-малко.

Къде по-точно казах, че не е забранено, защото на мен ми позволяват да изпарявам?

Казах, че това което вие приемате за "затворено помещение", а именно - зимна градина/аквариум, за закона не е такова! Кое е трудно да се разбере?

# 52
  • София

Къде по-точно казах, че не е забранено, защото на мен ми позволяват да изпарявам?

Казах, че това което вие приемате за "затворено помещение", а именно - зимна градина/аквариум, за закона не е такова! Кое е трудно да се разбере?
,

Явно ти не можеш да разбереш. Не става въпрос изобщо за "аквариуми/градини".

# 53
Ограничаването на наркомански навик на хора, които доказано не вредят само на себе си, но и на околните, не е дискриминация. Когато няма контрол, цялото заведение се опушва заради някои. Била съм на фирмено парти бременна, а вътре се пушеше. Аз не трябва да излизам, заради наркоманията на други ли? Стоя на спирката и някакви пушат до бебешката количката. Аз трябва да се преместя? А дали просто пушачите не трябва да си скрият димящите пръчки?

Преди забраната в нощните заведения ми лютеше на очите ужасно от дима, а след това дрехите ми смърдяха толкова много, че омирисваха цялата стая за нула време.

Не само на закрито, трябва да се забрани пушене и на открити публични места и да  се вдигнат здравните осигуровки на пушачите.

Пак няма да е достатъчно. Треперя дали моите деца няма да пропушат, защото някой съученик пуши, понеже е гледал родителите си.
Ти тотално изплиска легена. По тая логика трябва да забраним и движението на автомобили, защото това, което излиза от ауспуха е не по-малко вредно от пасивното пушене. При това, докато чакаш на спирката, покрай теб ще минат десетки коли и доста повече ще се надишаш, отколкото от цигарата на един човек, от когото можеш и да се отдалечиш. И е всеки ден по цял ден. Където и да отидеш - емисии от превозни средства. Несравнимо с хорските цигари. Аз лично бременна на парти не бих отишла, дори да не се пуши. Затворено пространство, ограничено количество кислород, силна музика, което е стрес за бебето, танцуващи и/или пияни колеги, които може да те блъснат... Не, мерси. Всеки сам трябва да се пази.

Не, не съм, не искам да се пуши до мен и семейството ми. Примерът с цигарата мога и на пейка в парка да го дам. Пушачите няма защо да се притеснявате от зъмърсяването на въздуха.
За партито - не съм ходила на рейв купон, няма кой да ме блъсне, а проблемът ми беше само дима, но да, бременните не трябва никъде да излизат, за да може да се пуши.
Е, хубаво. А искаш да дишаш изгорели емисии от бензин. Съжалявам, че ще те разочаровам, но не са по-полезни. Нашите фирмени партита също не са рейв, ама хората се напиват и се блъскат. Освен ако не сте седнали на ресторант, не е много разумно да се ходи бременна, дори да не се пуши, съжалявам.

Само се чудиш какво да пишеш - ние не се блъскаме и никакви изгорели газове не могат да оправдаят димене над бебешка количка. Ясно е, че като подскачаш така, най-редовно опушваш хората. Можеш следващия път да се огледаш какво има около теб и да почнеш да се съобразяваш малко повече.  Имало е и такива пушачи около мен.

# 54
  • Mediterraneo
Конкретно за Испания са ми разказвали не един и двама, че по тераси и улици се пуши.Приятелите ни  по-скоро бяха шокирани от миризмата на марихуана и хашиш, която масово употребявали местните.Цигарите и всякаквите му вейпове отделно.

Много ясно, че се пуши по тераси и улици. Пуши се всичко. Ама това какво отношение има към темата на темата? Разрешено ли е пушенето- не, спазва ли се- да. Кратко, точно и ясно. Няма аквариуми, няма зали, няма дискриминация, за разлика от Бг.

# 55

За съжаление от сигнали няма много смисъл, особено в провинцията. В един областен град има сигурно 2-3 проверяващи и всички собственици на заведения ги имат на бързо набиране. Знае се кога са проверките и тогава няма един фас в кръчмата. Като мине 22:00 и проверяващите си легнат - пепелници на всички маси и така. :/

# 56
  • Melmak
А не знам на силвърстоун кан да й обясним, че аквариумите са дупката в закона. А в много заведения се пуши и вътре, в неаквариум. Давам пример с Хасиенда, намира се на ул. Христо Белчев, в идеалния център на София. Не мисля, че изобщо е дупка или долнопробно. Ами пуши се след някакъв си час. Не знам в закона да пише, че може след определен час да се пуши. Но проверяващите си лягат в 22 ч явно и след това навсякъде е едно и също.

В пиано баровете Чикаго и Камино се пуши. Няма тераси, няма открито, вътре в самата сграда. Няма смисъл да продължавам да изброявам.

Зимата бяхме в Катания и беше хладно вечер. Сядахме в подобни на софийските аквариуми, където имаше печки за отопление. Никъде не се пушеше. Тук в България “зимните градини” са точно за това, да се пуши.

# 57
Цитат
Много ясно, че се пуши по тераси и улици. Пуши се всичко. Ама това какво отношение има към темата на темата?
Има, че си пропуснала това, което написах преди това в същият пост:
Цитат
Призиви да не се пуши никъде на открито са откровено диктаторски.
При вас може да няма аквариуми предвид доста по-топлият климат, но очевидно по улиците се носи смрад освен на традиционни цигари и на хашиш, и отвратително вонящата марихуана.Последните две не са легализирани в Испания като ще говорим какви закони се спазват.В  интерес на истината в Б-я, поне все още по улиците не се носи тази смрад.В х-л до летището в Малага, местни хубавци са си пафкали марихуана на откритият басейн.
Щом има дупка в закона с ''аквариумите'', значи са преценили, че трябва да я има.Пушачите също са клиенти, възможно е и да са по-многобройни като клиентела.

# 58
  • Melmak
Не, просто ресторантьорите са лоби. Това е. Боли го фара някой, че имаме право да не дишаме отрова.

# 59
  • Mediterraneo
О, в Бг не се пуши коз ли? Не знаех.
Не е легализирана марихуаната, но на всеки ъгъл има гроушоп, както и немалко кофи шопове. Купуваш си семена, напълно легално, отглеждаш си 2 растения напълно легално и си пушиш. Да, забранено е пушенето на обществени места, мога да си пуша на терасата и оттам да мирише на някого. В кофишопа отиваш, напушваш се и си тръгваш.

Общи условия

Активация на акаунт