Постоянни обвинения и тормоз

• 4 874
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
  • Melmak
Ами изчакай 2 месеца да ти мине изпитателния срок ако ще напускаш мъжа си
Има ли къде да отидеш?

Какво да ти кажа, звучиш като да търсиш оправдание. Нали свекървата гледа детето като е болно? Сега било болнаво до 3 г и не си работила. Свекървата ли го гледаше? Или ти?

В днешно време работата не е нещо задължително от 9 до 18 и на място. Много хора работят от дистанция, работят по проекти. По повод ми трябваше графичен дизайнер да ми изработи разни тейбъл картички, менюта, номера за маси. Изрових интернет да търся читав, намерих една жена и тя явно беше с доста поръчки и нещо не се сработихме. Търсех и разни други неща като гривни, бутониери. Всичко това поръчах от хора, извън моя град. Едната ми приятелка от морето ми прати принт материалите с еконт.
Психоложката ми е на другия край на България, виждаме се на камера, работим онлайн. Зависи какви са ти уменията и дали искаш да развиваш нови такива. Безработицата в твоя град за един е оправдание, за друг възможност да работи на проект, от дистанция и т.н.

# 31
Не, не е нормално съпруга ти да заплашва със социални за нормални битови теми. Вероятно е интелектуално ограничен, след като смята, че държавна институция ще направи проверка на дете, което е “застрашено” от извеждане на разходка. Гледа много американски филми, отделно какво смята, че ще стане като дойдат социалните? Реално каква е заплахата, идват  и какво ще стане според него??

# 32
Имам проблем с мъжът ми и искам да си сверя часовника.
Според мен, не е нормален постоянният му егоизъм, натяквания и обвинения.
Пример : моята приятелка все още беше болна, видяхме се с нея случайно на улицата.
Бях с мъжа ми, разболя се той и майка му.
Аз се разминах с болка в ухото, а детето - с лека хрема.
Започнаха със свекървата с обвиненията, че аз съм ги разболяла, че заради моята приятелка всички са се натръшкали.
Заплашват ме със социалните.
Днес детето кашля, отново аз съм виновна, защото през уикенда съм я извела на разходка за 3-4 часа на забележете!!! 24 градуса.
Но навън детето се разболява ( това, че е на 4 г., ходи на градина не влияело).
Идва ми до гуша от този тормоз, моля за съвет.
От къде да намеря добри аргументи за съда и социалните?

Нормално е детето да се разболява. На 4 е все пак.
Това, което не е нормално е отношението към теб.
Аз никога не слушам когато някой ми каже ... бягай с 200 или ... ти си си виновна.
Винаги и двете страни кмат вина.
Неговата предполагам е, че е оставен да си позволява такова отношение, а твоята, че вероятно си премълчаваш.

Седни и помисли. Искаш ли да си с този човек или не искаш ? Ако искаш, то нещата трябва да се променят. Иначе вървите към катастрофа. Ако не искаш - просто му го кажи с изправена глава и си тръгни колкото и да боли.
Ако решиш обаче, че искаш да си с него, то трябва да приемеш първо себе си като човек, който заслужава уважение и след това да го заявиш на него. Имаш позиция - защитаваш я. Имаш мнение - изказваш го. Други хора във връзката ви ... нямат работа. Да си гледат тяхната.
Обикновено злото трудно се бори с добро. Скръцни му със зъби и покажи, че не си беззащитна и той сам ще се свие в черупката си.

Успех 😉

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 18:16 от Toni_Balkanska

# 33
Авторке, мъжът ти не е стабилен и не е нормален. Нормалните хора не се държат така.
Когато децата ми бяха малки, моят бившия мъж имаше такива епизоди. Примерно детето тича навън на площадката, пада, удря се, обелва коленете. Ами нормално е, децата си играят, гонят се, случва се да падат доста често. Той обаче на мен ми правеше физиономии и изречения, сякаш трябва на въженце да го водя това дете, че да не се нарани. Поне не ме е обиждал. Чак като видя, че и при децата на приятелски семейства се случва, тогава му дойде акъла и се кротна. Голям глупак.

# 34
Някой трябва да заснеме сериал по темите от тук и да го прожектират в училищата. Най-добре от 4-ти клас.

# 35
Somebody , съгласна, че не е стабилен .
Мъжът ми, докато беше малка, за всяка нейна рана или цицина ми е стъжнявал живота.
То обиди, то обвинения, че съм лоша майка и не ставам за нищо ..
И свекървата все е пригласяла в същия глас- защо не съм опазила бебето, защо се е ударило/ паднало и т.н.
Сякаш като не е падало, това е признак на перфектната майка и ще взема медал за заслуги !
То защото тя е имала помощ и е забравила какво е да гледаш бебе, да не се наспиваш и денем, да не можеш да мръднеш до кухнята, за да ядеш или до тоалетната.
Никой не съдя, единствено аз съм си виновна ( нямам майка и най-голямата ми мечта беше да имам помощ и подкрепа).
Но няма безплатен обяд и си платих цената свекървата да се бърка във всичко. Тя включително се натискаше да я къпе като новородено, защото аз съм неможеща и ще взема да я изпусна.

# 36
Somebody , съгласна, че не е стабилен .
Мъжът ми, докато беше малка, за всяка нейна рана или цицина ми е стъжнявал живота.
То обиди, то обвинения, че съм лоша майка и не ставам за нищо ..
И свекървата все е пригласяла в същия глас- защо не съм опазила бебето, защо се е ударило/ паднало и т.н.
Сякаш като не е падало, това е признак на перфектната майка и ще взема медал за заслуги !
То защото тя е имала помощ и е забравила какво е да гледаш бебе, да не се наспиваш и денем, да не можеш да мръднеш до кухнята, за да ядеш или до тоалетната.
Никой не съдя, единствено аз съм си виновна ( нямам майка и най-голямата ми мечта беше да имам помощ и подкрепа).
Но няма безплатен обяд и си платих цената свекървата да се бърка във всичко. Тя включително се натискаше да я къпе като новородено, защото аз съм неможеща и ще взема да я изпусна.

И ти си имала помощ, че и от раждането. Детето ти отдавна не е бебе и хайде да не се лъжем как се оставя болно дете в съзнателна възраст при баба, която никога не го е гледала и детето не я чувства близка. Свекървата със сигурност е помагала и гледала детето и преди то да стане на 4, а ти да тръгнеш на работа.

# 37
Да, имах и имам помощ, но както казах, това си има цена. И тя е в натякване, че никой не ми бил длъжен да ми гледа детето ( да, съгласна съм, но на мъжът ми е просто чудесно да си я прехвърли на майка си).
Но да, на мен никой не ми бил длъжен да ми я гледа . Не си мислете, че свекървата си взима болничен, за да гледа внучето вместо нас - ха-ха.
Гледа я, когато на нея й е удобно и за да не губело детето връзката си с нея като баба .
Аз късно съм родила, на 37  и много държах тези ценни години от детството й да ги прекарам с детето.
Сигурно за много хора съм черна, че не съм почнала работа след 2-та год. майчинство, но повярвайте, достатъчно упреци съм изтърпяла, че съм безполезна, мързелива и че никога няма да взема пенсия поради малкия ми стаж.

# 38
Да, имах и имам помощ, но както казах, това си има цена. И тя е в натякване, че никой не ми бил длъжен да ми гледа детето ( да, съгласна съм, но на мъжът ми е просто чудесно да си я прехвърли на майка си).
Но да, на мен никой не ми бил длъжен да ми я гледа . Не си мислете, че свекървата си взима болничен, за да гледа внучето вместо нас - ха-ха.
Гледа я, когато на нея й е удобно и за да не губело детето връзката си с нея като баба .
Аз късно съм родила, на 37  и много държах тези ценни години от детството й да ги прекарам с детето.
Сигурно за много хора съм черна, че не съм почнала работа след 2-та год. майчинство, но повярвайте, достатъчно упреци съм изтърпяла, че съм безполезна, мързелива и че никога няма да взема пенсия поради малкия ми стаж.

Тези ценни години детето ти ги е прекарало от 2-годишна възраст на ясла, докато ти си започнала работа, когато е навършило 4 г. Свекърва ти работи и въпреки това ти помага много с детето. Надали си очаквала, докато ти седиш у вас без работа, тя да си взима болничен, за да ти гледа детето. Реално ти има къде да се изнесеш, без да плащаш наем, нещо, което много жени нямат, но не искаш, понеже няма кой да ти помага. Аз не бих ти дала съвет да се разделяш с мъжа ти само заради приказки, че детето се разболявало. В момента си в относително добро положение. Помагат ти много и даже 75-годишният ти баща не се нуждае от грижи.

# 39
Хм, за болничен от свекървата никога не съм и очаквала, но аз имах предвид да я гледат, докато работя.
Те я гледат де( аз работя 2/2, та и аз съм често свободна и я гледам).
Иначе, повярвайте, не е била особено плътно на ясла - често боледуваше.
Аз и затова не търсех работа много усилено, защото най- вече аз си я гледах.
Баща ми сега изявява желание да ми помогне с гледането на детето, защото вече тя е по голяма, но най- много за час- два.
Никога не съм очаквала чужди хора да си взимат отпуски и болничен, за да помагат с дъщеря ми .
Единствено баща й е длъжен, но естествено, се скатава.
В моята работа, вземеш ли си болничен веднага си причиняваш лошо отношение - просто сме малко хора и няма кой да ни покрива.

# 40
Ами, не е малко 1-2 часа редовно да ти гледа някой детето. Още повече, че идва в допълнение на гледането от свекървата.

А не си ли мислила да се разменяте? Някой да поема твоите смени, когато детето е болно, и после да поемаш неговите.

# 41
Ами, не е малко 1-2 часа редовно да ти гледа някой детето. Още повече, че идва в допълнение на гледането от свекървата.

А не си ли мислила да се разменяте? Някой да поема твоите смени, когато детето е болно, и после да поемаш неговите.
Трудно се получава това да се правят размени- обикновено или колегите не искат, или ако искат- все са в мой ущърб.
Както и да е, примирих се
Пак е болна и отново аз съм я разболяла - 2 дена беше на градина, но била настинала от разходката в приятното време в неделя .

# 42
За съжаление познавам такъв човек, който не си пуска детето да излиза. И омагьосания кръг - то става все по-изнежено, все по-лесно се разболява, той все повече я затваря вкъщи. Майката не може да се пребори. Ужасно положение. Все пак детето вече не е толкова малко, скоро ще почне самостоятелно движение (би било редно) и тогава таткото не знам какво ще прави.

# 43
Изобщо няма да позволя детето ми да е затворник вкъщи! Твърда съм, да лишаваш някого от кислород, движение и каляване за мен е престъпление.
Не мога да разбера как някой иска дете да се изнежва, не можем да ги гледаме в инкубатор.

# 44
Мен като малка така много ме пазеха, сакън вятър да не ме лъхне. За фанатичното пазене от газирано и сладолед още им буча, от всички деца само на мен ми бяха абсолютно забранени, винаги. Супер болнаво и кекаво хлапе бях, едва ли е само от това но съм убедена че и това изнежване е допринесло тогава. А и децата си имат един период в който прихващат лесно и често по нещо, тя имунната им система още не е като на пораснал човек.
Но при някакво агресивно пазене и изнежване накрая и възрастни почват да се разболяват от най-малкото нещо, не е нормално това наистина. Имам няколко такива около мен - винаги облечени с няколко ката и старателно загащени да не изстинат, ако случайно са навън и се изпотят, тичат за аспирин и парацетамол и забравих какво още, а ако (без да искат, разбира се) вземат пък че пийнат 2 глътки студено или газирано, още в чашата с ръка и искат вече да лягат болни... и след това и децата си така учат и гледат. Ако им кажа хипохондрици, ще обидя хипохондриците.

Общи условия

Активация на акаунт