Бал при разделени родители

• 4 221
  • 96
  •   1
Отговори
Здравейте, моля за помощ.
Предстои бал на синът ми.
С бащата сме разделени, не се разбираме и отношенията ни са лоши.
Дайте съвет как да отпразнуваме
събитието, като той иска в този ден да празнува и той с него, в различни части на София сме и не се понасяме.

# 1
Не се понасяте..
Но... имате хубав повод.
Защо не питаш момчето как иска да отпразнувате този ден? Все пак празникът е негов, вие сте само фигуранти. Важни, но не основната фигура.

Може да ви каже да седнете веднъж на маса за 2 часа и да се опитате да се понасяте.
Или да празнувате без него, двамата. Или всеки по своему, както намери за добре.

Понеже сте в привилегированата ситуация да видите детето си пълнолетно, пораснете малко и вие, направете го щастливо, да ви види като нормални хора.

Голям подарък ще е за него, по-голям едва ли ще намерите.

# 2
В къщи ли трябва да го поканиш - това е сложно. Ако е навън и има поне две маси - сядате отделно. И стискаш зъби заради детето си. Щом иска с баща си. И го предупреждава да не го излага ,да му подари спокоен празник. Същото прави и с теб.

# 3
Ами как? Ще си преглътнете егото за няколко часа, ще се изтърпите и ще се държите като цивилизовани хора в 21 век, а не като диваци от средновековието.
Питайте сина си как и с кого иска да празнува, иска ли изобщо патаклами вкъщи преди тръгването за ресторанта и се съобразете с неговото желание. Все пак балът е негов, вие не сте главните действащи лица там, така че е важно той какво иска.

# 4
Един ден като се зажени момчето две сватби ли ще трябва да прави?

# 5
Какъв е проблема,ако ти или таткото имате нови партньори.Но ,ако правите циркове аз ако съм в момчето няма да ви искам и двата.

# 6
Едва ли е болка за умиране , ако за 2-3 часа сте в едно помещение. Ако сте на заведение, не е нужно даже да сте на една маса. Не правете драми с бащата. И на моят бал имах роднини, които не се понасят, ама заради мен седнаха на една маса.
Както са казали преди мен, един ден две сватби ли ще му правите на момчето? Една ти и една баща му?!

# 7
  • София
Или го направете заедно и се дръжте възпитано, или направете 2 отделни изпращания, но помислете как ще се отрази на детето тичане цял ден между 2 заведения (на обяд едното, следобед другото).
Вариант не е ли единият да събере роднини на датата на изпращането в училище или на даването на дипломите, а другия на самия бал? Обикновено има 3 различни дати за тези събития.

# 8
Mного обичам теми с едно мнение от автора и се започва гадаене и докладване кой какво  е направил.
В деня на бала бащата отива в училището, за да го изпрати. В следващ ден той го организира  с неговата рода, ако желае. Не се събирате заедно на маса , за да не си тровите празника взаимно.

# 9
Благодаря Ви за отговорите .
Ще разговарям със синът ми и ще му предложа в деня на раздаването на дипломите да празнува с единия ,а в деня на изпращането с другия,за да няма конфликти. Няма как да се разбера с
нагъл,арогантен, прост и безкрупулен наглец, който ми съсипа живота. Взимам предложението на Iiola. Благодаря сърдечно.

# 10
  • София
Аз бях с дъщеря ми в училището и беше много хубаво.
В самия ден на бала я изпратихме заедно до хотела, снимахме се, даже седнахме двамата на заведение, но той започна да се заяжда и развали вечерта.
Събиране с роднини или приятели не сме правили.

# 11
Аз, ако съм на мястото на сина, няма да искам да празнувам с нито един от вас. Празникът си е мой, ще си се събера с приятелите и съучениците на самия бал и това е, без да ми вкарват излишно напрежение.

# 12
Отделно! От декември се напрягаш за предстоящия бал през май.Не виждам смисъл да се тровиш отново на такъв хубав ден, за да оправдаваш очакванията на хората и да спазваш обичайния сценарий за абитуриентски бал. Уточнете се със сина ти, кога тръгва облечен и изкипрен, къде ще се снимате, вкъщи или в двора на училището и пожелаваш хубав празник на порасналото момче . После празнувате вкъщи или на заведение с твоите приятели и роднини.

# 13
Благодаря Ви за отговорите .
Ще разговарям със синът ми и ще му предложа в деня на раздаването на дипломите да празнува с единия ,а в деня на изпращането с другия,за да няма конфликти. Няма как да се разбера с
нагъл,арогантен, прост и безкрупулен наглец, който ми съсипа живота.
Взимам предложението на Iiola. Благодаря сърдечно.

Това е било в миналото. Може да имаш всички основания на света за това, което казваш.
Сега поводът е друг.
Но продължавате в същия дух. Това вече би могло да съсипе детето ви. Прочети в колко теми млади хора го споменават за родителите си - нашите не се понасят, нашите се мразят...

Тези млади хора не искат да общуват с родителите си после, имат травми и последствия в поведението си с другия пол. И как да не е така. Докато другите разказват как и какво е имало на бала, вашето момче може и да се срамува да спомене как е празнувал поотделно с родителите си.

Утре ако/когато има поведенчески проблем с момичета /жени, вината "ще бъде" на момичето. А той просто няма да е виждал много неща на практика. Няма да знае как да решава сложни ситуации.

Предстоят ви много моменти и за в бъдеще за определен момент да сте до него, заедно като родители. Може да тръгнете от този.
Иначе как си представяте един ден, когато иска да ви запознае с момичето си, просто така, не говоря дори за сватба?... Няма да бъде възможно. Ако има дете също. Ако трябва да се снимате по някакъв повод също.

Карантина до живот..

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 09:43 от Valerie R

# 14
"Нагъл, арогантен, безскрупулен, простак..." - не ви знам драмите и миналото, но това е мъжът, когото си избрала за баща на детето си. Аз на мястото на сина нямаше да искам нито единия, нито другия на бала си, за да не ми разваляте деня. Ако не можете да се понесете за два часа, не правете нищо. Момчето ще тръгне от дома, в който живее за срещата със съучениците, а вие си празнувайте с приятелите си поотделно.

Общи условия

Активация на акаунт