С какво ви дразнят родителите му?

• 3 563
  • 78
  •   1
Отговори
# 75
Да бе, то на един прост човек като му ОБЯСНИШ там цялата тирада и той разбира и млъква вовеки. Wink
Каквото и да направи снахата никога няма да е достатъчно добре. Има такива хора. Криви и няма достойна за технния златен син. Не може ни златния син да ги вразуми, ни да ги промени. За това трябва да бъдат прескочени. Да не им се обръща толкова внимание на глупостите и критиките, което никак не е лесно, особено когато си млад и смяташ, че светът се върти около теб и бебето ти. Пък и по всяко време не е лесно да приемеш критика за всичко спокойно.

А за избора между майка и жена - според мен никой човек не бива да бъде поставян пред дилемата да избира едната от двете. Те имат своите роли и в живота на човека не е еднократен отлива от майката към жената. Остарявайки отново идва време, в който човек отново чувства майчината обич за най-топла и с нея е най-приет и разбран, макар вече да има свое семейство.

# 76
  • София
Няма дилема в тази тема. Никой не е поставен в позиция да избира или/или. Има граници, които трябва да се спазват, нищо повече.

# 77
Не бих казала че майката е по важна. Има и такива дето не търпят абсолютно никого до “детето си”. Моята е такава.  
Какъвто и мъж да имам, все няма да е правилния.
От отдавна знам че е с психични отклонения но успях да поставя граници някакви. Макар че много ме посъветваха да приключа отношения с нея, защото тя вечно ще се намесва и ще ме  тормози.

Никой тука не е казал, мъжът да скъса тотално с родителите му, но определено трябва да постави хубави граници. Никой не е казал че трябва Да избира. Не би били и редно.

Само да вметна: аз ако бях слушала майка ми, сега на 35 години, щях да работя нещо което изобщо не ме устройва, все още щях да си живея в детската стая и никакво дете нямаше да очаквам. Може би и без приятелки щях да съм, защото тя и тях не може да ги търпи.

Иначе винаги е мрънкала че иска внуци но мъж до мен не понася. Няма как да хареса някой.

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 22:03 от Naixi89

# 78
  • София
Не е задължително да се живее със свекъри, за да се месят във всичко.
Тази сутрин гледам снимки във ФБ на познат. Задължително на всяка екскурзия, почивка е с майка си. На много от снимките прегърнати. Жена му рядко в кадър, никога прегърната с него. Не живеят заедно, в различни градове са даже, в жилище на жената на познатия ми. Според жена му, всяка крачка, всеки план се споделя с Нея. Тя одобрява или не, това е много важно за мъжлето. Свекър няма в картинката, почина преди време. Не знам защо жената търпи, нейна работа.

Ами всъщност вината е в жената. Докато е съгласна с това положение, на него очевидно му е ок и нещата ще продължават. И не ми казвай, че не е съгласна. Щом не се бори и отстоява, значи е съгласна.
Ако някой дойде у вас с купа врящи, миришещи л..на и ти каже да ги вземеш и да си ги сложиш в стаята си ще го направиш ли?
Защото единият вариант е да ги вземеш и всеки ден да мърмориш колко са гадни, колко вонят и как ти скапват ежедневието.
Другият вариант е да кажеш, че тази гнусотия няма място в дома ти и ако той иска да ти дойде на гости може да заповяда, но да остави купата отвън.
Важи за всяка ситуация.
Просто и елементарно.

Общи условия

Активация на акаунт