Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 36 893
  • 725
  •   1
Отговори
# 15
Да се отчета и в новата тема, за тези които са попадали на моите постове в предходни. След положителния тест дойде моментът за първи преглед в 5г.с. +2 и се видя плоден сак и жълтъчно мехурче. Обнадеждих се, че този път всичко ще е наред. За голям мой ужас, два дни по-късно кошмарът от преди две години се повтори. Обилно кървене с ярка кръв и силни спазми и болки. Отидох в спешното в Майчин дом. След ужасно мъчително чакане час и половина ме приеха, но за моя изненада,  и още по-голяма на дежурните се видя ембрионална структура с пулс. Нямаше отлепване на плодния сак. За щастие кървенето премина в зацапване. Вчера бях на преглед в 6 г.с.+2. Ембриончето вече се вижда по-ясно и е със стабилен пулс. За съжаление зацапването продължава, беше спряло за малко. Не спират и болките, съответно и моите тревоги. И все пак този път стигнах до този чакам момент да се потвърди наличен на пулс и се надявам да продължи да се развива.
Много е тежко да чакате тези дълги дни до теста и ви пожелавам от сърце да видите прекрасно ЧХГ! Но най-вече всяка от нас да гушне мечтаното бебе в най-скоро време 🙏
Предполагам следите прогестерона и пиете но шпа, магнезий и т.н.
Консултирайте се с още лекари, кървенето трябва да спре и болки/спазми също не трябва да има.
Късмет ви пожелавам 🍀🍀🍀

# 16
колко е добре да е прогестерона в деня на трансфера?

# 17
колко е добре да е прогестерона в деня на трансфера?
Прогестерон се изследва преди започване на прием на допълнителен прогестеронов препара т.е. 5 дни преди трансфер, ако трансфера е на 5 дневно и трябва да бъде нисък. Последният път моят беше 1,2 nmol/L , доколкото съм чела е хубаво да е до 2,5 максимум. На мене лично, никога не са ми изследвали прогестерон в деня на трансфера.

# 18
за преди трансфера зная. Питам се след него как трябва да се движи.

# 19
Здравейте, 8-ми ден след ЗЕТ на 6 дневен бластоцид, кръвния е 0.2mUl/mL. Няма шанс нали? Да звъня ли на доктора да прекратяваме терапията или да си чакам още 4 дни, каквато ни е уговорката, макар че не мисля нещо ще се промени

# 20
За съжаление резултатът няма да се промени.

# 21
за преди трансфера зная. Питам се след него как трябва да се движи.
След трансфер не съм изследвала прогестерон. Евентуално при положителен тест може да се пусне. Доктор ми е казвал, че при чхг 1000, прогестерона трябва да е над 30

# 22
Ако се изследва прогестерон в деня на трансфера е хубаво да минимум 10-12ng/ml, оптимално към 20.

valentina, съжалявам, но едва ли ще се промени резултата.

kiki-riki, ти пусна ли ЧХГ?

ancho, дано скоро спрат епизодите на кървене и зацапване, и да имаш спокойна и успешна бременност до края.

# 23
Ако се изследва прогестерон в деня на трансфера е хубаво да минимум 10-12ng/ml, оптимално към 20.

Здравейте, чета ви от известно време и понеже не съм наясно с всичко, реших да попитам - ако преди трансфер прогестеронът трябва да е нисък, то как само няколко дни след това би скочил на 20? 🙄 Особено пък ако е трансфер на 3 дневно, а не на 5 дневно ембрионче, някакси ми се струва невероятно  да скочи 10 пъти за 3 дни. Бихте ли ми обяснили малко по-подробно, моля? Желая от сърце успех на всички момичета, които минават по този труден път! 🤗

# 24
Valentina007, при един от моите трансфери бях с почти същия резултат. Лекарката ми прекрати терапията и каза, че няма имплантация и съответно шанс за успех. Желая ти следващия път да е успешен и до щастлив финал 🍀

# 25
Ако трансфера е на ЕЦ, то когато овулацията мине, прогестерона почва да нараства. Аналогична е ситуацията при свеж трансфер след пункция. Ако се прави ЗЕТ на стимулиран цикъл, когато лигавицата достигне необходимата дебелина и структура се назначава прогестерон (глобули, хапчета, инжекции или комбинация) съответно пак тръгва нагоре.
Моите ембриони са замразени на 5ти ден, затова винаги съм се интересувала от стойностите при трансфер 5 дни след О или след включване на прогестерон. При 3-дневни очаквам да е по-нисък, но не трябва да е примерно 0.5-2ng/ml, а може би ще е пак поне 4-7ng/ml.
Например този месец така се случи, че изследвах прогестерон на 4ти ден след О (без да броя деня на О) и стойността ми беше 6,57ng/ml, a 10 дни след О (когато вече е почнал да спада) е прогестерона е бил 11,32ng/ml. Вероятно пика на 7ми ден след О е бил около 15ng/ml. Не съм го изследвала във връзка с трансфер, но го давам като пример как се очаква да се движат стойностите на прогестерона в цикъла.
Порових се на бързо все пак, за да не пиша глупости. Ето тук има едно проучване, при което допълнителен прогестерон след трансфер на 3ти ден е бил назначаван ако стойността е била под 7,24: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8722157/

Като цяло обаче виждам, че е при трансфер на 3-дневни се цели прогестерон към 9-10ng/ml, вероятно пак с допълнителна суплементация, а при нужда и дозата се променя след трансфер.

# 26
Много благодаря за подробното обяснение. 🤗 И да, за ЗЕТ питах, с подготовка преди това. За това не ми се видя нормално изведнъж да скочи толкова, но сега ми стана ясно, че за 3 дневно са други стойностите, което си изглежда съвсем в реда на нещата. Благодаря още веднъж. 🤗

# 27
По пътя на логиката и на мен това трябваше да кажат.Обаче ми каза да продължавам до ден 12, което е безмислено и се чудя дали да спирам на своя глава, ама и не съм сигурна че се спират така рязко.Вие как ги спряхте?

Valentina007, при един от моите трансфери бях с почти същия резултат. Лекарката ми прекрати терапията и каза, че няма имплантация и съответно шанс за успех. Желая ти следващия път да е успешен и до щастлив финал 🍀
[/quote]

# 28
Даа пуснах .... ее поредния 6ти неуспех .... чакам цикъл и преглед да коментираме какво още може да се направи .... та вече стигам до извода че въпреки видимото добро развитие на ембрионите явно проблема е в самите тях ... само това остана да се изследва но май няма да стигна до там... имам замразени ако има някаква терапия още която може да се направи да пробваме с това ... ако не сбогом мечта... 🫡

# 29
Ancho66,  моят случай беше подобен на твоя. Изкървяване с ясна кръв в пета седмица и после няколко седмици изтичане на задържаната кръв. В това време бебето се развиваше, в 5+4 на прегледа за просълзяването видяхме пулс. Това, което ми каза една от инвитро лекарките е, че при инвитро, под действието на лекарствата, понякога незаетата от ембриона част от лигавицата се излющва. Това не пречеше на бебето, но мен ме караше да се чувствам много неспокойна. В крайна сметка всичко при мен завърши с раждането на едно прекрасно здраво бебе и съм сигурна, че и при теб ще е така. Кураж Hug

Общи условия

Активация на акаунт