Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 38 268
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • София/Севлиево
Питах в съседна тема,но и тук да питам - моля ако някоя има телефона на доктор Станулов да ми го изпрати на ЛС.Предварително благодаря.

# 601
Здравейте, чета за ЕРА теста и понеже видях, че на доста хора са го правили имаше ли някакъв резултат? Доколкото разбрах ако не се уцели кога да се направи (точния ден) трябва пак да се прави. Питам защото има комбинирани тестове 3 в 1 - ЕММА, ЕРА и Алис и се чудя след като могат да минат с една проба дали има смисъл да се пусне направо комбинирано изследване?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 10:15 от annonymous 18

# 602
Здравейте, за ЕРА тест доколкото разбирам се прави в месеца когато има трансфер т.е не може да се направи примерно един месец по-рано?
Напротив, прави се между 1 и 4 месеца преди евентуален трансфер. Някои лекари приемат резултата за валиден дори за 6 месеца до 1 година. Аз имам правен тест за имплантационен прозорец само веднъж, а имам цели 8 трансфера. Ако трансферът е на стимулиран цикъл с Естрофем, няма нужда да се дават пари за това изследване.

# 603
здравей Кактусче, благодаря за бързия отговор. Аз малко промених питането си / постта си? Ако имаш опит ще се радвам да споделиш

# 604
Няма за какво 🤗 Аз правих изследване за имплантационен прозорец в болница Надежда. Прави се на 5ти ден след доказана с ехограф и кръвни изследвания овулация. Определено цената беше по-ниска от ЕРА. Реално това е маточна биопсия и се проверява възприемчивостта на матката към ембриончетата. Има изместен имплантационен прозорец като цяло в редки случаи. Това изследване важи само при естествени опити или трансфер на естествен цикъл. Пак казвам, че ако си с подготовка с Естрофем, тогава няма никакво значение кога ти е имплантационният прозорец, защотото реално твоите хормони не са от значение, а всичко е контролирано с лекарства.

# 605
Здравейте, чета за ЕРА теста и понеже видях, че на доста хора са го правили имаше ли някакъв резултат? Доколкото разбрах ако не се уцели кога да се направи (точния ден) трябва пак да се прави. Питам защото има комбинирани тестове 3 в 1 - ЕММА, ЕРА и Алис и се чудя след като могат да минат с една проба дали има смисъл да се пусне направо комбинирано изследване?

Не съм сигурна, че разбирам - как да не се уцели кога да се направи?
Понеже правих ЕРА миналия месец, мога да ти разкажа как протича. Проследяват на 2ри ден хормоните дали са добре. Всичко се прави все едно ще имаш замразен трансфер.
Ако хормоните са добре, започва да се проследява овулацията, като пак следят хормони. Таймират я с Овитрел (или сходен препарат), уверяват се, че е минала. Назначават прогестерон и на ден 5, когато би следвало иначе да имаш трансфер, взимат биопсия от маточната лигавица.
Няма как в един месец да се направи ЕРА и да има трансфер, тъй като при биопсията се нарушава целостта на лигавицата, има леко кървене и т.н. Но няма и как да се пропусне момента, тъй като всичко е много контролирано.
За резултата - при мен нямаше изместване и съм в "златната среда", но макар и рядко, при някои жени има изместване и не е излишно да се провери.
Успех! Simple Smile

# 606
Момичета, здравейте! Някоя от вас да е правила акупунктура в деня/около деня на ЗЕТ с цел по-добри шансове за имплантация?

Имам един успешен ЗЕТ, при който направих на следващия ден (въпросният специалист не можеше в деня на ЗЕТ, но по негово мнение - отново било ефективно). Сега се готвим за нов, но още имам колебания в ефективността на метода, отделно сумата не беше малка преди 2 години за въпросната процедура, вече сигурно цифрата е още по-голяма… 🙄

# 607
Всички проучвания, които прочетох за акупунктура пишеха, че най-силен ефект има направен 25мин преди трансфер. Увеличава значително шанса. Нулево е увеличението в шанса, ако се направи на следващия ден (т.е при теб успехът не е бил въобще подпомогнат от акупунктурата)
Като говорих с Лисков ми казваше, че може да се направи и седмица даже,увеличавали се белтъците и с всеки следващ ден има по-голям ефект. Което във всички проучвания, които четох никъде не пишеше подобно нещо. Естествено- ако имаш проблеми с лигавица, неработещи яйчници- изискват се множество акупунктури всеки месец. Но ако се цели най-голям ефект - това е в деня на трансфера или поне 24ч преди.

# 608
Благодаря, Иве! Точно Лисков прави моята акупунктура тогава, като споделяше с малко по-медицинска терминология как благоприятства акупунктурата процеса на имплантация, който в момента е в ход.

До момента нямам установен проблем с размера на лигавицата, а споделената от теб статистика е любопитна.

# 609
Няма ли чакащи след трансфер , нещо много замря темата❤️

# 610
Няма ли чакащи след трансфер , нещо много замря темата❤
Май повечето ин витро центрове по частните болници са били в отпуск по Коледа и сега тепърва ще започват стимулации на когото му е дошъл цикъла след 6-ти януари, и затова няма кой да пише. Предполагам само Hug

# 611
Здравейте, дами!
На 9-ти ми беше ЗЕТ на един 6-дневен преминал ПИД /само това ми остана от всичките яйцеклетки, които извадиха/, първите дни има спазми ниско в корема, пих но шпа, но от днес вече нямам болки, а само гърдите ме болят не малко.
Направих и тъпото нещо на света и пуснах кръвен... знам, че на 5-ти ден няма как да отчете, обаче пусто му и нетърпение...
Ако пусна пак кръвен на 8-ми ден дали ще ми даде насока накъде вървят нещата?! Вие как мислите?!

# 612
Не бързай, не винаги чхг нараства бързо, аз съм пример за това. На 8ти ден след зет на 5дневно с пид направих няколко уринарни теста- напълно отрицателни, като единствено на шуър чек много бледа сива втора черта, която счетох за изпарителна. На следващата сутрин беше официалната ми дата за кръвен тест- 9ти ден, чхг беше едва 74, след 48ч 182, след още 48ч 415. Всичко е наред в момента, в 10+3г.с.

# 613
8ми ден след трансфер на бластоцист е напълно нормално, не е рано. Стискам палци 🤗

# 614
Благодаря ви за подкрепата, момичета, но днес 8-ми ден пуснах кръвен и излезе отрицателен, даже не е имало имплантация. Ще продължа да си приемам лекарствата и на 14-тия ден пак ще пусна, но определено виждам накъде отиват нещата.

Общи условия

Активация на акаунт