Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 37 337
  • 725
  •   1
Отговори
# 645
Привет, чета ваши коментари много отдавна.  И реших да се запиша. Имам 2 неуспешни инвитро опита в Селена -гр.Пловдив ( единия на свеж,другия на замразен ембрион). След като решихме да приключим с мъжа ми опитите в Селена, се ориентирахме към Турция. Аз съм на 41г. С намален яйчников резерв, прекъснати маточни тръби, като и при мъжа ми не е много свястна спермограмата, но става за инвитро. След почти година в Турция,  вече направих Зет на 3 петдневни ембриона на 18ти януари и великото чакане започна. Опитвам се да се държа, но мисля всеки ден. Чета един роман доста дебел...чета навсякъде каквото ми попадне да минава време. Прелистих и тук някоя тема за жени преминали трансфер, за симптоми, настроения, хранене... Та общо взето всичко си е божа работа. Има ли друга като мен в очакване този месец? Кръвен тест трябва да правя на 30ти. Тогава мисля да пусна прогестерон и тсх. Успех, мили момичета! Дано повече се запишат и с хубави новини!

# 646
SGNikolova, чакаме резултата, дано всичко се нареди.

Pepette, желая ти успех!

# 647
Днес е паднал още-112 е чхг.
😢
Това беше.

# 648
😢
Това беше.

Не се отчайвайте, щом има имплантация следващия може да е успешен. Ембионите имат ли ПИД? Изследвали ли сте имунология ? С какъв фактор сте- мъжки, женски?

# 649
😢
Това беше.

Много съжалявам, важното е наистина, че е имало имплантация. Ще се случат нещата!

# 650
😢
Това беше.

Не се отчайвайте, щом има имплантация следващия може да е успешен. Ембионите имат ли ПИД? Изследвали ли сте имунология ? С какъв фактор сте- мъжки, женски?
Нямаха тези ПИД, като качество 5BC и 3 BC.
Имам имунология, но в Бахчеджи не я зачитат( иначе имам препоръка за вливки имуноглобин от Русев)
За следващия опит ще пробвам и с вливки.

# 651
Задължително вливки и ПИД на ембрионите. Това качество се води лошо, въпреки че се случва с ПИД да се окажат добри, но само с ПИД може да се разбере. Те турците нищо не зачитат, ама после е на наш гръб. Ще си ги искате, ако не, ги заплашете, че ще отидете в друга болница. Още колко безуспешни трансфери ще правите, айде, малко ги притеснете.

# 652
Задължително вливки и ПИД на ембрионите. Това качество се води лошо, въпреки че се случва с ПИД да се окажат добри, но само с ПИД може да се разбере. Те турците нищо не зачитат, ама после е на наш гръб. Ще си ги искате, ако не, ги заплашете, че ще отидете в друга болница. Още колко безуспешни трансфери ще правите, айде, малко ги притеснете.
Имам 2 трансфера с ПИД, които даже нямаше имплантация. Три хистероскопии, от които на последната разбрах, че имам полип и въпреки това са ми правени трансфери в България .

# 653
Аз доколкото разбрах вливките са забранени в Турция, а аз също имам 3bc ембрион, за който ми казаха че по-добре да не се прави пид, защото обвивката му е достатъчно тънка и после има вероятност да не се развие, да се наруши структурата му. И на самата снимка се вижда наистина какъв е ембриона,в сравнение с другите два.

# 654
Когато не може да се вземе биопсия за ПИД от ембриона то или е защото е лошо качество или защото не е достигнал до определения стадий на бластоцист, който изисква да има определен брой клетки. Не всеки ембрион става за ПИД. А при проблеми с имунологията, дори и ембрион с ПИД може да отхвърли тялото, така че и ПИД, и вливки, за да се знае. че всичко възможно е направено. Ако пак не се получи се търсят още причини.
И нещо много важно, когато има проблем с тромбофилия, се слуша хематолога, при проблеми с имунологията - имунолога. Тяхното мнение и лечение е на първо място. АГ и репродуктивни тук нямат думата, а и в повечето случаи те не разбират от хематология и имунология.

# 655
Имам 2 трансфера с ПИД, които даже нямаше имплантация. Три хистероскопии, от които на последната разбрах, че имам полип и въпреки това са ми правени трансфери в България .

Здравейте, много съжалявам че така са се развили нещата при вас, вярвайте пе следващия път ще стане. 🍀
Малко препоръки преди следващия ви опит, като начало не се притеснявайте от полипа, за съжаление често се случва да рецидивират, а също така може и на трансферите в България изобщо да не ги е имало, но както казвам те не са проблем стига доктора да ги види и да ги махне преди трансфер.
При положение че имате хубави бластоцисти след ПИД, по-скоро нещо в средата може да има което да пропускат.
Някъде бях чела, че има ли след ПИД в класификацията С, значи не е много ок ситуацията с ембриона, та ако имате други може би е по-добре някой от тях да изберете, но това само го споменавам че някъдв съм го чела, нямам идея наистина ли е така и има ли проучвания в тази насока.
Наблегнете на подготовката преди следващия опит:
Имунологични изследвания
Микробиология/фермофлор
Тромбофилия
Щитовидната жлеза/Инсулинова резистентност
Витамин/минерали
Препоръчвам д-р Ковачев за подготовка, на много неща обръща внимание.
Хистероскопиите не знам при кой сте ги правили, но определено не вярвайте само на един лекар.
Аз съм пример за това как всеки си е рязал по нещо и всеки следващ не е доволен от това което е направил предходния.
Още веднъж много съжалявам за това през което минавате, кураж ви пожелавам и да дадете малко почивка на тялото и психиката си преди следващия опит също ще бъде добре.🍀💐

# 656
Доктор Ковачев е повече от прекрасен специалист и човек. Дано остане такъв с времето. Лично аз не бих отишла другаде на лекар в БГ.
Но за ембриологията там съм с резерв.

# 657
Здравейте,
Включвам се за първи път в темата, като следя с интерес и предишните теми. Имаме вече 2 неуспешни трансфера, и сега чакаме резултат от третия... Днес става 1 седмица и както всеки път нямам търпение! Това, че по никакъв начин не се чувствам различно от предходните(неуспешни) опити малко ме притеснява! Другата сряда мисля да си пусна ЧХГ, дано и на мен и на всяка от вас чудото се случи!

# 658
Здравейте,
Включвам се за първи път в темата, като следя с интерес и предишните теми. Имаме вече 2 неуспешни трансфера, и сега чакаме резултат от третия... Днес става 1 седмица и както всеки път нямам търпение! Това, че по никакъв начин не се чувствам различно от предходните(неуспешни) опити малко ме притеснява! Другата сряда мисля да си пусна ЧХГ, дано и на мен и на всяка от вас чудото се случи!
Дай боже, всичко да е наред! Аз ще пускам в четвъртък. Надявам се и нашето щастие дойде!

# 659
Много бих искала да попитам някой в групата случайно да има лепенки Climara?  Понеже от доста време немога да си намеря, и съм на ръба на отчаянието? Моля ако имате пишете ми на лично!

Общи условия

Активация на акаунт