Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 38 228
  • 725
  •   1
Отговори
# 630
verospas, благодаря за споделения опит! Имах нужда да прочета история като твоята! 🫶

Явно наистина доста динамично варира прогестеронът в кратък интервал от време и силно се влияе от скорошния прием на препарат. При мен вчера, 24 часа след последното изследване (което бе преди трансфера) вече бе 29 ng/mL, което бе след намаляне дозата на пр0лутекса и преди поставяне на сутрешния циклогест. А и сега, като споделяш ти сходни метрики на моите, ще дишам една идея по-спокойно в следващите 7 дни чакане. 😌

# 631
Радвам се, че съм помогнала, Emay! Simple Smile Точно сега ти е необходимо спокойствие и дай Боже да допринесе за хубав резултат! От сърце ти го пожелавам!
Прогестеронът действително варира и в зависимост от това кога е приложен медикамент. Каквото е могло, е направено и затова дишай спокойно и пу-пу - стискам палци да се случи чудото! Flowers Four Leaf Clover

# 632
Emay, сега съм в средата на 6-ти месец след трансфер на един 3ВВ и един ранен бл., който се развиваше по-бавно и го трансферирахме като подкрепа за 3ВВ или пък... - както док каза - никой не знае как ще се развие в по-благоприятната маточна среда. Не сме правили предимплатационна диагностика и ние. Поне на трите морфологии досега всичко изглежда наред с бебето и развитието му.

Прогестеронът ми в деня на трансфер винаги е около 60 ng/ml. От 6 трансфера в 2 имам развили се бременности и в други 2 имам имплантации, но нещата приключиха с кървене след стрес.
При мен, а и чета тук за други подобни случаи, прогестеронът спада в дните след трансфер и включваме допълнително. При първите 3 трансфера приемът на прогестерон беше по-нисък преди и след трансфер, а в последните 3 увеличихме, което може да е защото съм в перименопауза. Лекарите преценяват. Но все си е бил около 60 при трансфер, като и двата ми репродуктивни са били спокойни при тези стойности. Притесняват се 10 и повече дни след това (след + тестове), когато видят спад на 11-13 ng/ml.

При трансфери 4 и 5 слагах прегнил и зарзио. На петия имаше имплантация, но нещата приключиха бързо. На последния трансфер не ги бих, защото док каза, че не вижда смисъл от такова презастраховане и е успешен.

Бъди спокойна, доколкото ти е възможно (при мен помагаше медитация) и ти желая това да е само началото на дъъълго чакане и треперене за какво ли не! Simple Smile

Скрит текст:
Момичета, записвам се и към тази тема, след ЗЕТ на 5-дневно ембрионче вчера. 🥹

До момента имам само 1 (успешен) ЗЕТ и или съм забравила емоцията от него или сега съм доста по-тревожна и обмислям всичко и в главата ми е нон стоп “Защо?” И “Дали?”. 🤯

Първо, че този път сме без PGT на ембриончето, а знаем само грейда му (3BB), което носи част от притеснението.

Второ, че в деня на трансфера бях с рекорден прогестерон (>60 ng/ml), който репродуктивният каза, че не е проблем и само ми намали препаратите от тук насетне. Предния път бях с друга терапия при същото АГ и отново бях с относително висок прогестерон. Днес го пуснах контролно и чакам резултатите, поне малко да сваля напрежението, евентуално.

И отделно - този път нямам прегнил и зарзио и изобщо каквото и да било за ЧХГ като инжекции, което отново ме разколебава.

Умишлено правя този опит при същия АГ, но явно самите доктори не спазват еднотипни процедури при едни и същи пациенти, въпреки предходния успех и липса на някаква промяна при пациента от медицински аспект.

Успех на всички и само ++ резултати! 🍀❤

Много хубаво сте описали всичко, много полезно, благодаря.
Само да кажа и аз от личен опит за стреса и аз имам приключил опит след силен стрес ,та ако можете момичета го избягвайте, някак си наложете за нищо да не се ядосвате, стига да не става дума за живота на близък човек, както беше при мен, тогава няма начин, но за други маловажни неща не влагайте излишни нерви, определено всичко влияе на бременността.
Успешна и лека бременност ви пожелавам. 🍀🤗

# 633
Tq, благодаря ви от сърце! Simple Smile Flowers Hibiscus
Дай Боже скоро и вие, и другите момичета заслужено да се радвате на положителни тестове, стабилно растящо ЧХГ и пухкави резултати накрая! Flowers Four Leaf Clover
Желая ви успех и се пазете! Nature SparklesHug

[/quote]
Много хубаво сте описали всичко, много полезно, благодаря.
Само да кажа и аз от личен опит за стреса и аз имам приключил опит след силен стрес ,та ако можете момичета го избягвайте, някак си наложете за нищо да не се ядосвате, стига да не става дума за живота на близък човек, както беше при мен, тогава няма начин, но за други маловажни неща не влагайте излишни нерви, определено всичко влияе на бременността.
Успешна и лека бременност ви пожелавам. 🍀🤗
[/quote]

# 634
Tq, искам само да вметна, че няма как да получите аборт, заради стрес, освен ако не е имало физическо съприкосновение, тип катастрофа, удар, побой или други. Аборт се получава, защото нещо в бременността не е било наред. Жените са раждали по време на войни, на какви ли тежки периоди, ако беше толкова лесно, досега да се затрило човечеството. Казвам го, просто за да не се плашат момичетата, че днес като ги е засекла кола или шефа им се е развикал или дори по-сериозен стрес, ако бременноста е здрава и пак казвам, не е имало физически удар или друго, няма как да стане нещо на бебето.

# 635
Tq, искам само да вметна, че няма как да получите аборт, заради стрес, освен ако не е имало физическо съприкосновение, тип катастрофа, удар, побой или други. Аборт се получава, защото нещо в бременността не е било наред. Жените са раждали по време на войни, на какви ли тежки периоди, ако беше толкова лесно, досега да се затрило човечеството. Казвам го, просто за да не се плашат момичетата, че днес като ги е засекла кола или шефа им се е развикал или дори по-сериозен стрес, ако бременноста е здрава и пак казвам, не е имало физически удар или друго, няма как да стане нещо на бебето.

Вероятно е така и  да съгласна съм, че стига да е здрава бременност може да оцелее при много екстремни условия, но пък и много ясно помня всяка подробност при мен, беше стрес на максимално ниво с кръвно налягане и пулс в небесата, които едва овладяхме и няколко дни след това всичко приключи.
Не казвам, че всеки стрес би довел до проблем, в никакъв случай не го твърдя, но стига да има възможност е добре човек да си осигури повече спокойствие в този период. 😊

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 19:41 от T q

# 636
Да, високото кръвно би могло да е основателна причина. Съжалявам за загубата ви, знам какво е. Пожелвам ви лека бременност този път.

# 637
Здравейте, днес беше моят ЗЕТ, на 1 -5дневен ембрион.
Следите ли Прогестерон след ЗЕТ?

# 638
Здравейте, на кой ден при вас се е появявало имплантационно кървене? Какъв цвят е било и смесено с глобулите..май трудно се преценява колко е като количество.

# 639
Здравейте, на кой ден при вас се е появявало имплантационно кървене? Какъв цвят е било и смесено с глобулите..май трудно се преценява колко е като количество.
Привет Simple Smile при мен беше на 9-тия ден след трансфера, беше светло кафеникаво като започна с отделни съсиречета и си премина в зацапване, но продължи няколко часа. На следващия ден си направих уринарен тест и видях двете чертички 🥰

# 640
Здравейте,
На 11 ден след трансфер на 2 петдневни чхг-204, но след два дни чхг пада на 170.
Има ли надежда или съм с пореден , пети неуспех ?
Благодаря за отг.

# 641
Здравейте,
На 11 ден след трансфер на 2 петдневни чхг-204, но след два дни чхг пада на 170.
Има ли надежда или съм с пореден , пети неуспех ?
Благодаря за отг.

Има три варианта: 1. Спада и това означава биохимична. 2. Двете ембриончета да са се захванали и едното да е отпаднало.
Третият вариант е извънматочна. И в трите случая е добре да се направи още един ЧХГ тест, за да проследите какво се случва.

# 642
Давате ми надежда , благодаря за което и дано едното да е останало поне… Дали има някой с подобна история, който след спад е имал добър развой?

# 643
По-скоро е биохимична, след 48 чсса нов ЧХГ и прогестерон

# 644
Пуснах днес( след 24ч) в друга лаборатория , утре ще пусна пак. За първи път видях + след ЗЕТ, а вече 4 години пробваме, просто болката е ужасна да получиш надежда и радост , а само след 2 дни да се върнеш в реалността, като шамар от съдбата!

Общи условия

Активация на акаунт