Червила, глосове, балсами и моливи за устни – 2

• 44 948
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, бихте ли ми казали дали червилата на Clarins са със сменяеми пълнители? Имам само от старите, със златните опаковки, а гледам, че новите се продават в Европа като кейс и пълнител:
https://www.douglas.de/de/p/5010962315
https://www.douglas.de/de/p/5010960432?variant=1041523
То ест ако поръчам това червило от Дъглас
https://douglas.bg/clarins-joli-rouge-conf-75039
дали ще мога да си купувам само нов рефил после?
Да, refillable са. Аз имам, но от матовата серия и може да се сменя само рефилчето Simple Smile За тези парички са много добри Heart

# 706
  • Асеновград
Такъв стъклен ефект има глоса на MAC lipglass, той така се и казва, но не е бюджетен много. Като алтернатива всяко прозрачно олио/ глос за устни нанесено няколко пъти има подобен ефект. На мейбълийн лифтер глоса имат безцветен. Също и олиото за устни на катрис наистина е добро за парите си имат различни цветове.
Иначе за двойното почистване са казали момичетата, аз съм имала моменти в които като нямам балм и съм сваляла матово червило със зехтин😂😅. Не е е същото но върши работа за момента. Изобщо грима не само на устните се почиства най-добре с двойното почистване, балма наистина при някои жени може да е достатъчно да го измият с вода и да им е чисто лицето но при много жени трябва да се измие с гел/пяна после. Така че пробвайте и ще разберете. Аз мия задължително после с гел. Сега в лили е намалено почистващото олио на Anua и е изчерпано навсякъде, и не мога да се добера до него, според мен е много по лесно за ползване от балсамите, директно с помпичката цък цък.

# 707
Аз бях взела за проба олиото на Шисейдо. Но с балма ми е по приятно някак. При ползване на олио и прозрачни глосове за устни не ви ли се разтича червилото много, а и бързо се трие...

# 708
Когато нося глосове, винаги слагам молив и така се предпазва от разтичане. Иначе при мен глосовете на Tarte и тези на Fenty (които са под формата на червило, но за мен са си глосове, защото не са много пигментирани) са сравнително трайни.

# 709
  • Sofia
Затова харесвам глосове с по-"жилава" текстура, дори и лепкави, те не се разтичат. Ако забележа размазване, изтривам го. Молив на глос на слагам, защото предпочитам небрежна визия, по- младежки ми стои спрямо дефинираната.

# 710
  • София
И аз харесвам по-лепкави, защото са трайни. Тези на Mac са такива и имат страхотни цветове, особено тези с частичките. Имам Nymphette и Lovechild и много си ги харесвам.
Bobbi Brown също имаха много хубави глосове, но за съжаление ги спряха Sad
Винаги ползвам молив, независимо какъв тип червило/глос ще сложа

# 711
  • София
Някоя дама дали има отзиви от червилата на Douglas? Гледам много приятни нюд цветове, цената е симпатична, но не смея да поръчам на сляпо...

# 712
  • София
Някоя дама дали има отзиви от червилата на Douglas? Гледам много приятни нюд цветове, цената е симпатична, но не смея да поръчам на сляпо...
Аз имам няколко и са много хубави. Обаче показаната палитра цветове в сайта е тотал щета… Нищо общо с реалния цвят. Така че без проба ще е въпрос на голям късмет да си нацелите подходящ  Grinning

# 713
Момичета тези червила има ли ги в Лили или Дм

В ДМ ги има. При мен на трийстата минута се напуква.

# 714
  • София
Скрит текст:
Аз имам няколко и са много хубави. Обаче показаната палитра цветове в сайта е тотал щета… Нищо общо с реалния цвят. Така че без проба ще е въпрос на голям късмет да си нацелите подходящ  Grinning

Идната седмица ще съм в Стара Загора, та ще ми е по-лесно да стигна до Douglas. Надявам се да ги видя и да си избера.

# 715
Червилата на Дъглас с магнитното затваряне ли коментираме? Останах доста приятно изненадана от вида им - доста хай енд изпълнение. Не съм ги използвала лично, но колежка с много лесно изсушаващи се устни ги похвали.

Аз тези дни изрових и поносих повече щракалката на Nyx - Fat Oil Slick Click. По сочност не може да се сравнява с Тарт, с Фенти или с Марио, обаче си е много приятен продукт и ако не се щрака твърде много и не "стърчи" продукт, въобще не става мазалото, което е с Марио, примерно.

И пак носих - NYX Lip IV Stain. Ами не, вбесявам се да съм си сложила пепел от рози или mauve и цветът да еволюира до малиновочервено, като не говорим за стейн етапа още, а за пълнокръвния цвят, много преди глос слоят да се е изтрил. Отива ми, което малко спасява нещата, ама ако съм преценила, че ще отива на аутфита, съм щяла да сложа именно малиновочервено. Неприятно изненадана съм от едностранчивите ревюта и как никой не си прави труда да коментира този аспект. Единствено бях чула, че стейновете на много нюанси си приличали. Иначе е готин продукт, издръжлив, комфортен, не се разтича.

Аз и след Zero-то не се мия с гел. Само с вода го измивам. Не ми е мазно после.
Супер, просто съм виждала още измивания, пък на мен би ми пресушило кожата и няма да има добър ефект.

Твърдо не съм съгласна. Освен около 8-10-годишен опит с двойното измиване съм и собственичка на суха кожа която, ако се изпусне от контрол, става и реактивна. Имала съм толкова увредена кожна бариера, че вода от чешмата ми е парила. И въпреки това - при правилно подбрани продукти двойното измиване никога не е водило до пресушаване.

Цитат
Да, де, ама балма на балеа явно няма нужда от допълнително измиване. Не е тип олио. Ако е олио ще е мазно и няма как да се остави така без да се отмие повторно с продукт. Но при мазни кожи ако продуктът няма нужда от измиване, ако се ползва и измивен продукт втори път има голям риск от нарушаване на бариерата  и/или влошаване на омазняването.

А какво е? Баш олио си е Grinning

GLYCINE SOJA OIL, PENTAERYTHRITYL DISTEARATE, LAURETH-4, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL BEHENATE, HYDROGENATED CASTOR OIL, SQUALANE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, VITIS VINIFERA SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, PRUNUS ARMENIACA KERNEL OIL.

Ето и състава на баш олиото на Балеа:
Helianthus Annuus Hybrid Oil, Isopropyl Palmitate, Isopropyl Myristate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Ethylhexyl Stearate, Tocopherol, Argania Spinosa Kernel Oil

Агрегатното му състояние, така да се каже, е различно, ок - балм е, не е течно, но това просто значи, че са използвани повече "втърдяващи" съставки тип enhancer-и на текстурата или че сред активните съставки има преобладаващ процент на такива, които на стайна температура са твърди. Както се вижда при сравнението между балма и олиото. Че то балмът има повече олиа Grin Химически погледнато, тези балмове са абсолютен еквивалент на олиата, тоест - също като тях изискват втори продукт. Цялата концепция на двустъпковото измиване е, че първото е за грима на принципа подобни разтварят подобни, второто е за кожата.

О, и не харесвам балма на Балеа. Твърд ми е, не се втрива добре, особено при застопорени мигли и вежди стои отгоре, не "попива" навътре, за да разтвори качествено. Абсурд да си сваля спиралата само с него, ако не търкам здраво. Най-добрият нискобюджетен балм е на Geek and Gorgeous - 1:1 действа като Banila - Zero, но е двойно по-евтин. От НоваКожа го взимам. Вариантът на Сефора не е лош, но е компромисен - много масаж, много нещо се иска и с него.

Последна редакция: ср, 28 май 2025, 12:51 от Ironfeather

# 716
Айрън този ли е, цената не е много ниска, почти като на Зеро!

# 717
Вижте цената в Нова Кожа, умишлено написах откъде го купувам Relaxed

От физическия магазин имам спомен да съм го купувала и на 20 лв, но е възможно да е бил на промоция. Явно затова ми е останало в главата, че е буквално наполовина, понеже Банила си държат цена около 40 лв за 100 мл.

# 718
Банила често ги пускат в Лили на промоция на 26 лв. за 100 мл. Аз ги следя и се запасявам по 2 бройки, които ми стигат за почти година.

# 719
И аз харесвам балма на Geek and Gorgeous

Общи условия

Активация на акаунт