Отговори
Здравейте, ходих на зъболекар като зъболекаря ми каза че преди започване на процедури по зъбите трябва да се почисти зъбен камък. Съответно ми го почисти, каза ми, че нямам много и че е предимно под венеца. Направи ми впечатление че доста бързо ми го почисти - 10-15 минути. Преди са ми го чистили и  отнемаше над 1 час при друг зъболекар.

Проблемът обаче, че след 2 седмици от чистенето вече забелязвам как в основата на зъбите ми се вижда тъмно оцветяване на всеки един зъб което преди това го нямаше. Никога не съм имал оцветяване по основата на зъбите. Не знам какво се случи и скоро ще отида да попитам защо това е така.

От какво може да е това черно тъмно оцветяване в основата на зъбите 2-3 седмици след чистенето на зъбния камък? Трябва ли да се съмнявам защото така като гледам зъбите ми в момента не изглеждат добре и ако това оцветяване продължи да се увеличава и разпростира ще изглежда ужасно след време а зъбите ми преди това бяха перфектни. Дори зъболекаря го каза на първия преглед, че зъбите ми изглеждат добре.

# 1
Може би не  не е полирал добре зъбите и се насъбира плака.
Като казвате, че е почисти бързо, на такова ми прилича. Вървете при друг зъболекар.

# 2
Аз след чистене на ЗК ми се отвори разтояние на долните зъби , горе над венеца пък имам следи , а на долен кучешки имам леко черно долу , което се притесневам да не стане дупка. На мен на цяла уста ми го почистиха за около 30 час . Според мен зависи по какъв начин го чистят и дали лекаря е добър в това.

Общи условия

Активация на акаунт