Профертил за жени и забременяване. Обмяна на опит

• 1 250
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте Simple Smile

Повече от 6 месеца с мъжа ми се опитваме да имаме бебе. Имам поставена диагноза СПКЯ, стойностите на хормоните ми са добри, но имам нередовна менструация и нямам овулация.

Докторът ми предписа PROFERTIL female и PROFERTIL inositol.

Накой има ли опит с тези лекарства? Успяхте ли да заченете бебе и ако да, след колко време?

# 1
Единствено ми се вдигна АМХ от 0.06 на 0.56 и то не знам дали е от него или от приема на вит. Д
Поне се класирах за фонда и направихме ин витро.
Не знам какво да кажа... По скоро не съм доволна от добавката. Нищо не се получи по естествен път.

# 2
При СПКЯ обикновено AMH e по-високо. Тогава имаш много фолукули, но не са качествени. Провери си нивата на витамин Д и си направи изследване за инсулинова резистентност. Много често двете вървят зедно (инсулинова и СПКЯ).
Ти може и сега да имаш овулация, но да е спонтанна, т.е. може да е на 10-ти ден, може и 36-ти, а следене с лентички няма смисъл, защото биха дали фалшив резултат.
Инозитола помага при СПКЯ.

ПС: Има тема за добавките и там можеш да получиш много полезни съвети. - https://www.bg-mamma.com/?topic=1601661

# 3
При СПКЯ обикновено AMH e по-високо. Тогава имаш много фолукули, но не са качествени. Провери си нивата на витамин Д и си направи изследване за инсулинова резистентност. Много често двете вървят зедно (инсулинова и СПКЯ).

Направих всички необходими изследвания, нямам нито ИР, нито проблеми със щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза, пък репродуктивните хормони, както писах и преди, са с нормалните стойности.

А за линка благодаря ви, ще видя темата в свободното си време Hands V

# 4

Направих всички необходими изследвания, нямам нито ИР, нито проблеми със щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза, пък репродуктивните хормони, както писах и преди, са с нормалните стойности.

А за линка благодаря ви, ще видя темата в свободното си време Hands V

Аз минах през TVL и дрилинг на яйчниците.
Оказах се с една запушена тръба и една трудно проходима от където идвал проблема (+СПКЯ, но там с дрилинга оправиха проблема).
2 месеца след това забременях спонтанно с овулация на 36-7 ден, но на прегледа все още се виждаше кистозния яйчник.
Не знам дали това ви помага. Опитайте с добавки, но ако не стане в рамките на месец-два-три по-добре потърсете специалист, а не губете излишно време.

Успех!

# 5
Здравейте Simple Smile

Повече от 6 месеца с мъжа ми се опитваме да имаме бебе. Имам поставена диагноза СПКЯ, стойностите на хормоните ми са добри, но имам нередовна менструация и нямам овулация.

Докторът ми предписа PROFERTIL female и PROFERTIL inositol.

Накой има ли опит с тези лекарства? Успяхте ли да заченете бебе и ако да, след колко време?

Идете при доктор Ина Цонева аз съм при нея и съм мн доволна аз съм със диагноза полекистозни яйчници но от лявата страна се махнаха вече а от др страна имам още малко 6,7 кистички и жената каза че всичко е перфектно и ми изписа сашета* за забременяване ще видим какво ще стане след 3 месеца каза че април месец на 100%ще съм бременна вярвам и защото повечето ходят при нея

# 6
  • Пловдив
Профертил свободно продава ли се, или трябва да се изпише?

# 7
Продава се свободно. Само първия път го взех с рецепта и то на хартия, колкото да не забравя името..... После вече само го поръчвах, защото е скъпо и не се поддържа навсякъде.

# 8
Аз го поръчвам онлайн, понеже няма го навсякъде и така не го търся по аптеките, като луда.

Общи условия

Активация на акаунт