Кралски работи и клюки - ноември 2024

• 90 206
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 1 320
Принцът на Уелс посещава 1-ви батальон на уелската гвардия. Страхотен е Уилям с униформа.

# 1 321
Принцът на Уелс посещава 1-ви батальон на уелската гвардия. Страхотен е Уилям с униформа.
Скрит текст:

Като го гледам и си мисля как на никого от родителите си не прилича Уилям.  Мъжете в рода на Даяна са средновисоки и тантурести. От бащина страна само принц Филип има подобна осанка и стойка. Носа му на Уилям обаче си е само негов.
Едно от малкото хубави неща произлези от брака на Даяна и Чарлз е именно Уилям.
Скрит текст:
Принц Андрей Гръцки, прадядо на Уилям, баща на Филип
Филип бил от водещите играчи по поло на Великобритания

# 1 322
Вчера испанската банка е показала пред медиите портретите на Фелипе и Летисия, снимани от Ани Лейбовиц. Снимките са по повод двадесетата годишнина от сватбата им и десетата годишнина от обявяването на Фелипе за крал. Днес в 13:00 часа испанско време портретите ще бъдат показани официално. Първоначално ще бъдат част от експозицията “La tiranía de Cronos” („Тиранията на Кронос“), в която ще бъдат изложени портрета на бившия управител на банката и селекция от исторически часовници, притежание на банката. Експозицията ще може да се види в централата на банката от утре  до края на тази година и в началото на следващата година. След това портретите ще бъдат преместени в залата на управителния съвет на испанската банка.
 Традицията датира откакто Банката на Сан Карлос (Banco de San Carlos) е създадена през 1782 г., една от организациите-предшественици на Банката на Испания, всички монарси да бъдат увековечени от известен художник. За първи път банката използва фотография за портретите, които ще станат част от колекцията ѝ. Това са два диптиха, т.е. Фелипе и Летисия позират поотделно, но фотогрофът е преценил, че творбите трябва да се разглеждат и поставят заедно. Портретите са с отпечатана фотография, изработени с UV-съхнещи мастила върху полиестерно платно с печат.
Медиите, присъствали на представянето на портретите, разкриват някои детайли. Фотосесията през февруари е продължила шест часа. Снимките са направени в салон Гаспарини в Кралския дворец в Мадрид. Ани Лейбовиц е имала пълна свобода и тя е избрала кои снимки ще бъдат използвани. На портрета Фелипе е с униформа на генерал-капитан от испанската армия, а Летисия с черна рокля и червен шал от дива коприна с обем на Кристобал Баленсиага, принадлежащи на фондацията Антони де Монпалау. Летисия е без корона, носи бижута на кралица Викория Еухения, които преминават от кралица на кралица. От HOLA пишат, че Фелипе е сменил няколко пъти дрехите, а Летисия не е сменяла дрехите само бижутата.
Роклята на Баленсиага

Портретите

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 14:13 от dPova19

# 1 323
Много похвално, Баленсиага, които предизвикаха световен скандал с фотосесия навяваща асоциации с педофилия.

# 1 324
Ами като прочетох горният пост и очаквах нещо хубаво ама не ми харесва…
Ужасно обработено и чак нереално, все едно AI го е направил.

# 1 325
Не особено подходящ избор на бранд и ужасна обработка. Мулен Руж вайб. Не ми допада.

# 1 326
На мен снимката ми харесва, но не я свързвам с Летисия. Хубава, обработена снимка за списание, има сексапил, но няма общо с реалността, няма царственост и аристократизъм, какъвто очаквах от официален портрет на кралица.
А избора на марка ме изуми, за нашите родни звезди разбирам да купуват бранда нашумял с такъв скандал, но от кралица...

# 1 327
Чудесна е!
Нека не забравяме, че жената е испанка 🙂 Това е испанската кралица. Нормално е да е горещ, секси портрет. И тя е чудесна, щом на 50+ години изглежда така и може да си го позволи.

# 1 328
  • София
Портретите са хубави, обрабонети са да , но са хубави/ мое мнение/
Интериора е страхотен,но някък мрачен и ми навява асоциация за филм с вампири. Laughing
Дори страховитата физиономия на Фелипе го допълва. Stuck Out Tongue

# 1 329
Приличат ми на АИ генерирани образи. Стоят неестествено.
И Фелипе е представен в цялата си кралска прелест, то ордени, униформи, ленти, ала-бала.
Пък Летисия е като фотомодел. Никаква царственост. Поне една диадемка да й бяха сложили.

# 1 330
Много са му претрупали фона на краля, толкова неща и в прекалемо тъмен. Много красив мъж.
И Летисия ми харесва много, при нея поне са се постарали да има контраст.

Естествено, че са обработени, аз не се сещам за някой, който пуска необработени портрети. Тук поне можем да познаем кого виждаме,  че има и такива,  на които не е така.

# 1 331
Просто роклята на Летисия не е за такъв портрет. Мразя и ненавиждам рокли без презрамки или ръкави, изглеждат ми евтино и все едно са недоушити. Особенно пък за кралска особа изобщо не ми е окей.
Реално ако този “шал” в ръцете ѝ беше сложен на раменете щеше да е в пъти по-добре.

За мен портетите трябва да са на неутрален фон, защото на по-силен изглеждат много претрупани.
Едни от най-естествените и красиви портрети дето съм виждала са на принцесата на Уелс за 40-ят юбилей.

# 1 332
  • София
На които за жалост принцесата не прилича на себе си, а на съвсем друга жена.

Харесват ми портретите на Фелипе и Летисия, но наистина има малко повече обработка от необходимото. Летисия е великолепна.
Моля някой да провери роклата Баленсиага дали не е някоя стара винтидж рокля, преди да я разпънем.

Максима и Вилем в Утрехт

ПП От списание Ванитас
Doña Letizia luce un vestido negro vintage de Cristóbal Balenciaga con un chal fucsia, pertenecientes a una colección privada catalana, la fundación Antoni de Montpalau.
Доня Летисия носи винтидж черна рокля от Cristóbal Balenciaga с шал във цвят на фуксия, принадлежаща на частна каталунска колекция, фондация Antoni de Montpalau.
https://www.vanitatis.elconfidencial.com/casas-reales/2024-11-26 … e-espana_4011216/

# 1 333
Дори и да е стара си остава рокля на компрометиран бранд.

# 1 334
Лана, аз не виждам да не прилича на себе си. Различни са просто филтрите от обикновенните снимки, естествена, без претруфен грим и рокли.
За разлика от тези снимки дето наистина не можеш да познаеш дали е анимиран герой или истинската личност.

Общи условия

Активация на акаунт