Кралски работи и клюки - ноември 2024

• 90 236
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 165
Ужасно е, че хората са докарани до това състояние. Фелипе и Летисия ще си вземат топла вана и ще им поръчат нови дизайнерски тоалети.

# 166
Летисия най- много да я боли глава довечера.
Ще си легне в леглото, сутринта денят ѝ ще започне със стандартните рутини, голям праз, че е пуснала няколко сълзи, които журналистите са отразили.
Реално нямат вина за случилото се, но ако наистина са отказали предложената чуждестранна помощ и не са пуснали пожарникарите и войската да си вършат работата, това вече би трябвало да им тежи до края на дните им.

# 167
Едва ли Фелипе и Летисия решават дали да се приеме чуждестранната помощ.

На някои явно им е трудно да разберат, че чужда болка може да те докосне толкова, че да те разплаче.

# 168
Испанците са кибритлии хора и реагират бурно... Не трябва да се вадят погрешни изводи от това...

# 169
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Е, не съм съгласна. Смятам, че Фелипе и Летисия наистина бяха разстроени от видяното на място и им беше мъчно. Неадекватното правителство е виновно и трябва всички сега да са там на място и да помагат. Кралят е обединяващата фигура, отидоха там да поговорят с хората, да дадат кураж. Каквото правят и АКС, а други монархии пък изобщо дори не ходят в районите на бедствията. Да ще отиде на топло и сухо Летисия и ще има тоалети, както всяка една останала роялка и богата, привилегирована жена навсякъде по света. Нека сме обективни момичета.

# 170
  • При семейството си
Едва ли Фелипе и Летисия решават дали да се приеме чуждестранната помощ.

На някои явно им е трудно да разберат, че чужда болка може да те докосне толкова, че да те разплаче.
Милата, толкова трогната от чуждата болка…тя без покрив, храна, деца, покъщнина, перспектива, без какво остана?!….толкова е докосната, толкова съпричастна….

# 171
Щом в такава ситуация цинизмът е вашето нещо, be my guest, както се казва.

Не знам дали осъзнавате какво казвате по този начин за всички други плакали без да са загубили всичко.

# 172
  • Mediterraneo
Правителството е виновно, разбира се, но Кралят, точно като обединяваща фигура, трябваше да се появи на следващия ден, не едва днес. Щом хиляди, буквално, доброволци можеха да отидат, Кралят и той трябваше да е там, веднага, не днес. За отказаната помощ не е виновен Фелипе, няма тези правомощия.
Ами аз два дни рева. На топло и сухо съм, далеч от бедствието, близките ми са живи и здрави, но аз съм дълбоко разтърсена. Просто страдам от емпатия, за разлика от Елпис, например.

# 173
Летисия се разплака след като ескалира напрежението и започнаха да ѝ крещят в лицето. После вече беше по-мека и им казваше прави сте.

# 174
Кралица Камила ще бъде видяна както никога досега в мощен нов документален филм, изследващ нейната работа за повишаване на осведомеността относно домашното и сексуалното насилие.
Докато монарсите или съпрузите на монарсите традиционно избягват да се появяват пред камера, 77-годишната кралска особа вместо това избра за първи път да води мощна нова програма, целяща да подчертае проблем, за който е прекарала повече от десетилетие на кампания, след като поколения от това беше замитано под килима.

Приблизително 2,1 милиона души на възраст над 16 години в Англия и Уелс са преживели някаква форма на домашно насилие.

# 175
Както някой писа по-напред, никой не очаква от тях да хванат лопатите и да изриват,но можеха да се включат в събирането на помощи.Аз съм на час от Валенсия, събираме дрехи,храна,купуваме вода,ботуши и други и носим в отворените пунктове. Ако те бяха направили нещо подобно, хората щяха да са по-спокойни.

# 176
Няма как да знаем защо Летисия се е разплакала, може би са много факторите освен трагедията - лошото настроение спрямо нея и Фелипе, обвиненията към тях, гледката, която заварват.

Доколкото разбирам тълпата е побесняла след като Фелипе и Санчез са позирали за снимки. В такива национални катастрофи наистина позирането за снимка е проява на лош вкус и не би било добре приветствано никъде по света.

After they posed for a photo, the crowd began hurling insults at the king, Mazon and Sanchez. The crowd surged forwards as security opened umbrellas to try and protect them from projectiles.

https://edition.cnn.com/2024/11/03/europe/spanish-king-valencia- … s-intl/index.html

# 177
Както някой писа по-напред, никой не очаква от тях да хванат лопатите и да изриват,но можеха да се включат в събирането на помощи.Аз съм на час от Валенсия, събираме дрехи,храна,купуваме вода,ботуши и други и носим в отворените пунктове. Ако те бяха направили нещо подобно, хората щяха да са по-спокойни.

Именно!
Не твърдя, че не са били истински разстроени Фелипе и Летисия (както много хора сме още от първите кадри на случващото се), но намирам реакцията им за неадекватна и закъсняла.
Със сълзите си едва ли ще помогнем на хората, изгубили близки и виждащи как целият им живот е под вода и в тиня, с действията си- да.

# 178
Съчувствам на Летисия, но съм съгласна с Тарталета, че са малко позакъснели и разбирам човешкия гняв, да краля и кралицата нямат реална власт, но можеха да изразят повече съчувствие към пострадалите, не да чакат толкова дни. И при норвежците и сега пак ще го кажа, те нямат реална власт, но те трябва да са пример и морален компас на поданниците си, това е тяхната служба. Не искам да спекулирам, не съм чела постнатите испански статии, но може да се спекулира защо плаче Летисия, дали от унижението да я замерят с кал или от съчувствие към пострадалите.

# 179
Не усещате ли,че подло се заяждате с монарсите Фелипе и Летисия? Те са никои,(защото да си "морален компас за поданиците си" означава точно това). И каквото и да направят,все ще са виновни. Понеже нямат власт. Ситуацията е абсурдна. Като при всяка републиканска държава.
Помислете,щом краля Фелипе е "морален компас",тогава правителството какво е? Неморално? Да,така излиза.
И как точно монархът да е "морален компас",като не носи и не може да носи на практика отговорност за (без)действията на правителството?!

Общи условия

Активация на акаунт