Кралски работи и клюки - ноември 2024

• 90 270
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 180
Хиляди плачат и стотици загубиха живота си. Тази част на страната ще се възстановява от това бедствие години. Животът за тези хора никога няма да е същият. Не ми е мъчно особено за сълзите на Летисия. Сори.

# 181
Колко толкова дни са чакали Фелипе и Летисия, като още преди три-четири дни ги обсъждахме, че бързо и адекватно са реагирали. Дори се даваха за пример на норвежците за проявената лична загриженост и съпричастност към пострадалите.
Нормално е хората да са уплашени, ядосани и разгневени, но не мисля, че в случая насочват агресията си в правилната посока.

# 182
Никой не се заяжда с Летисия и Фелипе, имаме мнение и го изказваме. Да си монарх не е само да имаш красива корона, това си е работа като всяка друга, има си отговорности и неприятни моменти, в които шефа ти крещи, в случая шефа е народа, който не е доволен от реакцията на краля и кралицата. Макар и лицемерно можеха да се включат в акции по оказване на помощ на пострадалия народ, да го подкрепят, да изкажат съчувствие, никой не очаква да напълнят двореца си с останалите без покрив хора, но можеха да направят голямо лично дарение, те са едни от най-богатите кралски фамилии.

# 183
Народът бил шеф на монарха!!! Това нали е кралската тема или бъркам?! Yum Монархът няма шеф. Той е сам за себе си. Като Слънцето.

# 184
  • Mediterraneo
О, Деф,аман от тебе! Сам не се разбираш какви ги плещиш.

Птица, кога бързо реагираха, с какво? Сигурно някакво изказване от двореца са направили, като оня никаквец от Монклоа.
Пак казвам, много ги харесвам монарсите на Испания, но в този случай си заслужават калта!

# 185
Е как с какво? Отбелязаха станалото, изказаха съчувствие към пострадалите (тогава се говореше за 20-на загинали все още), изпратиха гвардията да помага, доня София направи дарение. Със сигурност и те самите са направили. А и тепърва ще се правят.
При природни бедствия помощта не идва след час. Физически не е възможно. Ти самата, доколкото помня, си го преживяла, знаеш го.
Постовете са от старата тема, от 31 октомври.
Цитат
daviz
Почетен член
# 1 36631 окт. 2024, 13:27 ч.
Фелипе на посещение във военновъздушната база Гандо на Канарските острови. По време на това посещение във въоръжените сили, беше осъществена връзка чрез видеоконферентна връзка със силите, разположени във Валенсия, след проливните дъждове. Фелипе поднесе и своите съболезнования на близките на загиналите.

Днес председателства "I среща на иберо-американските градове", инициатива за укрепване на историческите и културни връзки, които ги обединяват, и съвместно справяне с предизвикателствата и възможностите, пред които са изправени градовете през 21-ви век.
Минута мълчание за жертвите на наводненията.

Ще посетят засегнатите райони през следващите дни, когато това е възможно.
Цитат
dPova19
# 1 37731 окт. 2024, 16:43 ч.
Във връзка с трагедията в Испания, събитието, на което днес трябваше да присъства Летисия е отменено. Фелипе е дал инструкция до Службата за сигурност на кралския дом и Кралската гвардия да предоставят всички необходими служители на разположение на Министерството на вътрешните работи и на Министерството на отбраната, за да съдействат на задачите, изпълнявани от силите и корпусите на Държавна сигурност и Военното звено за извънредни ситуации в засегнатите райони. В сайта на"Lecuras" пише, че доня София е направила дарение от 50 000 евро за продукти от първа необходимост за пострадалите. Дарението ще се управлява чрез хранителната банка, една от инициативите, на които доня София оказва подкрепа. Също така доня София е поставила фондацията си в услуга на лицата, отговорни за координирането на действията. Нидерландците са публикували това съобщение в инстаграм: „Сърцата ни са с всички хора, засегнати от бурята, която удари района около Валенсия. Споделяме болката на жертвите. В тези дни на страх и опустошение искаме да изразим солидарността си с испанския народ, който чувстваме особено близък“.

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 09:54 от птица

# 186
Нека се произнеса и аз! За мен, сълзите на Летисия са от унижението с което се сблъска. Винаги съм твърдяла, че тя е най - красивата кралица в моите очи, но е супер студена, надменна и горделива, де да имаше как да избегне ходенето до това апокалиптично място, но кой ще я остави!?
Друго е да се фръцкаш с тоалетите и да вдигаш брадичка на високо, коя съм аз!
Това унижение тя трудно ще го преглътне, кал, лоши думи, това, че трябва да прегръща плачещи хора от народа и т.н. Изобщо не и вярвам, че е съпричастна, изобщо.
Бих повярвала на Максима, Мери, Кейт и разбира се покойната Даяна, която нямаше равна в съпричастността си към страдащи хора, но не и на това студено същество. Дано научи Леонор на това чувство, защото тя е бъдещето и лицето на Испания.
Народът е винаги прав, "Глас народен, глас Божи", къде беше Лети толкова дни, когато народът и се дави!? Сама даже трябваше да отиде, категорична съм. Тя е жена, майка, кралицата, тя трябва да съчувства, да е сред хората и тогава никой нямаше да и каже копче, напротив, ще я боготворят. Но, такава си е тя - пуста гордост. Инак сълзите и са голям фалш. Точка.

# 187
Проблемът в Испания идва от това, че не е имало никакво предупреждение към хората. До колкото разбрах повечето загинали са били в колите си. Не е имало предупреждение да се скрият и хората са били навън, всеки по делата си.
Не знам в каква степен Фелипе има правомощия или влияние да сработи системата за ранно предупреждение. Дали има както Чарлз регулярни срещи с премиера, дали коментират какво се случва и какво трябва да се направи. Отделно не знам и какви са му правомощията като главнокомандващ. Испанците си знаят.

# 188
Какво предупреждение! Че за няколко часа ще се изсипе дъжд, колкото обикновено за година и повече. Това може ли да се знае предварително!
Природа! Коварна и непобедима. Хората сме безсилни мравчици пред нея.

# 189
Горките хора, обаче Летисия и Фелипе какво са виновни Sad

Просто са първите, отишли на място, и като такива обират негативите. Хората с право са гневни, не знаят към кого да си насочат недоволството... Нормално е при такъв хаос и трагедия с такива мащаби.

Съчувствам на цяла Испания и в частност на пострадалия район, но разбирам и гнева.

Връщам малко назад и чета... Deaf, какви кибритлии хора, бе, човек! Да загубиш в рамките на минути близки, бизнес, дом... Кое овче малодушие би останало равнодушно към подобно бедствие, без да зададе поне един въпрос - защо се стигна дотук?! Кибритлии били... Ти ще си пиеш уискито с пурата на терасата ли, при такава ситуация?!

# 190
Нека се произнеса и аз! За мен, сълзите на Летисия са от унижението с което се сблъска. Винаги съм твърдяла, че тя е най - красивата кралица в моите очи, но е супер студена, надменна и горделива, де да имаше как да избегне ходенето до това апокалиптично място, но кой ще я остави!?
Друго е да се фръцкаш с тоалетите и да вдигаш брадичка на високо, коя съм аз!
Това унижение тя трудно ще го преглътне, кал, лоши думи, това, че трябва да прегръща плачещи хора от народа и т.н. Изобщо не и вярвам, че е съпричастна, изобщо.
Бих повярвала на Максима, Мери, Кейт и разбира се покойната Даяна, която нямаше равна в съпричастността си към страдащи хора, но не и на това студено същество. Дано научи Леонор на това чувство, защото тя е бъдещето и лицето на Испания.
Народът е винаги прав, "Глас народен, глас Божи", къде беше Лети толкова дни, когато народът и се дави!? Сама даже трябваше да отиде, категорична съм. Тя е жена, майка, кралицата, тя трябва да съчувства, да е сред хората и тогава никой нямаше да и каже копче, напротив, ще я боготворят. Но, такава си е тя - пуста гордост. Инак сълзите и са голям фалш. Точка.
Точно казано.Не знам дали сте гледали цялото посещение, не откъси -аз имах чувството, че прегръщаше хората с погнуса и в колата е въздъхнала с облекчение.Април месец ги виждах на живо, бяха на посещение за връчването на някакви награди.Летисия с ледената физиономия и бегли усмивки, докато Фелипе е като човек от народа.Хората го обичат и може би за това им се искаше да е по съпричастен с болката на пострадалите.Ако имаш желание, никакви протоколи няма да те спрат.За голяма част от испанците истинската кралица се остава доня София.

# 191
Принц Уилям се очаква да кацне днес в Кейптаун, където ще остане 4 дни и ще има 11 ангажимента, принцът лети с търговски полет.
И интересна информация, на която попаднах:
Принцът на Уелс, въпреки своя кралски статут и световно признание, хитро се качваше на борда на търговски полети, без спътниците да го разберат. Известно е, че принц Уилям се отказа от частни самолети в полза на търговски авиокомпании, обикновено придружавани от принцесата на Уелс, сливайки се с обикновените пътници по време на техните пътувания.
При изненадваща гледка през 2015 г. пътници видяха принц Уилям на полет на Ryanair от Норфолк до Шотландия, докато той се обучаваше с въздушната линейка на Източна Англия. Нищо неподозиращ пътешественик дори засне снимка на кралското семейство, слизащо от самолета, и сподели с The Sun: „Никога не съм очаквал да го видя в Ryanair, но е освежаващо да видя член на кралското семейство да лети с евтин полет.“ През 2019 г. и Уилям, и принцеса Кейт се издигнаха в небето с бюджетния превозвач Flybe на път за Балморал, като билетите струваха скромните £73 всеки. Младите кралски особи, принц Джордж и принцеса Шарлот, бяха част от пестеливото летящо семейно дело.
Кралски коментатор сподели как семейството успява често да пътува инкогнито на борда на обществени полети. Говорейки в документалния филм на Канал 5 „Тайните на кралския полет“, кралският кореспондент Емили Андрюс каза, че по време на турнето си в Австралия през 2014 г. Кейт и Уилям  приемат псевдонимите г-н и г-жа Смит, докато бебето принц Джордж е на крехката възраст от 8 или 9  месеца е резервиран като бебе Джоунс

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 10:38 от gala66

# 192
Напълно убедена съм, че Летисия и Фелипе са знаели, че не всички ще се зарадват да ги видят. И все пак отидоха. Видях кадрите, повечето от гневът беше насочен към министъра, който се покри, а Фелипе и Летисия останаха и срещнаха гневът на хората. И това е едно от нещата, които ги прави лидери. "Поданиците" не са там за да ти осигуряват комфорт и да ти слугуват, а точно обратното. Можеха да си останат в дворците и да пращат безсмислици като  "thoughts and prayers" и да се появят един месец по- късно пред избрана тълпа.

# 193
Уилям далеч не се е отказал от частните самолети и когато иска си ги ползва.

# 194
Крал Чарлз на неделна служба в църквата "Св. Мария Магдалена" в Сандрингам на 3 ноември.

Общи условия

Активация на акаунт