Кралски работи и клюки - ноември 2024

• 90 161
  • 1 510
  •   1
Отговори
# 120
Не знам на мен ли натъртила. Не, че има значение.
Законът слага сроковете, който както иска да ги спазва, описани са вътре положенията, едва ли са го оставили на "всеки сам си преценя".
Има си адвокати за тая работа, който не е спазил закона си носи последствията или си е вързал гащите. Не е като да не могат да си позволят второто.

# 121
Качиха пълната статия в Таймс, защото сутринта можеше да се чете само платено.

https://archive.vn/FJE7z

# 122
  • в сърцето на един мъж...
Законът слага сроковете, който както иска да ги спазва, описани са вътре положенията, едва ли са го оставили на "всеки сам си преценя".
Има си адвокати за тая работа, който не е спазил закона си носи последствията или си е вързал гащите. Не е като да не могат да си позволят второто.

Мда, има срокове, обаче се оказва, че много от нещата в закона не могат да се изпълнят и да бъде точно в срок. При нас сменяха прозорци, точно две години. Нямаше майстори, нямаше материали, нямаше това, нямаше онова и в крайна сметка в най-големия студ ни оставиха без прозорци, защото трябва в срок да се монтират. Всеки наемодател преценява кое е най-добро за него, а също така и за наемателите. Логично е поетапно да се прави всичко и с мисъл за хората, вътре в жилищата. Закона трудно може да се спази в този си вид. И не е само в Англия това.

# 123

Тъкмо гледах подкаста на Таймс по темата. Оказва се, че проблемът не бил че са нарушили закони, нито че правят нещо, което не е тяхно право... а дали минавали "обществения тест на мирис" (society smell test).
Чарлз бил казал по време на ковид пандемията, че всеки трябва да помогне с каквото може на NHS, пък сега им взимал наем да си държат линейките в негов имот. Това с линейките се налагало, за да може да се свали до минимум времето за изчакване на линейка. Освен всеки, който е против Чарлз да взима наем за това, да осигури място в собствения си двор за безплатно паркиране на линейка, така всички линейки ще бъдат равномерно разпределени по територията и няма да се налага да плащат наем на Чарлз... Всички ще спечелят - Чарлз ще обеднее, а стандарта на NHS за време за пристигане на линейка ще бъде спазен. Е, хората няма да могат да използват дворовете си за нищо друго, но поне Чарлз няма да види никакви пари...
Точно на комунизъм мирише цялото това разследване, отврат...

# 124
Скрит текст:

Мда, има срокове, обаче се оказва, че много от нещата в закона не могат да се изпълнят и да бъде точно в срок. При нас сменяха прозорци, точно две години. Нямаше майстори, нямаше материали, нямаше това, нямаше онова и в крайна сметка в най-големия студ ни оставиха без прозорци, защото трябва в срок да се монтират. Всеки наемодател преценява кое е най-добро за него, а също така и за наемателите. Логично е поетапно да се прави всичко и с мисъл за хората, вътре в жилищата. Закона трудно може да се спази в този си вид. И не е само в Англия това.
Ами нали това казвам,  имат си адвокати или са си вързали гащите или не.
Но ако кралят и принцът-милиардери не могат да се справят, не знам другите наемодатели как са успели и успяват.

# 125
Мери от този ъгъл и с тази шапка е доста зле в лице. Не ми харесва комбинацията грейка с двуредо палто.

# 126
Фелипе и Летисия са при прострадалите, но има хаос, агресия и едва ги пазят. Тук някой хвърли нещо по Фелипе.
https://x.com/davidsantosvlog/status/1853049578775306471

Предмети и кал се хвърлят по краля при пристигането му в Пайпорта: „Убийци!“
https://x.com/eldiarioes/status/1853050268692222272

СПЕШНО: Много хора презират ръкостискането на крал Фелипе, отказват да се ръкуват с него, посещението е отменено, докато сигурността около него е значително повишена.
https://x.com/AlertaNews24/status/1853051588840939669

Летисия я прибраха някъде в сградите.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 14:35 от Tinо

# 127

Тъкмо гледах подкаста на Таймс по темата. Оказва се, че проблемът не бил че са нарушили закони, нито че правят нещо, което не е тяхно право... а дали минавали "обществения тест на мирис" (society smell test).
Чарлз бил казал по време на ковид пандемията, че всеки трябва да помогне с каквото може на NHS, пък сега им взимал наем да си държат линейките в негов имот. Това с линейките се налагало, за да може да се свали до минимум времето за изчакване на линейка. Освен всеки, който е против Чарлз да взима наем за това, да осигури място в собствения си двор за безплатно паркиране на линейка, така всички линейки ще бъдат равномерно разпределени по територията и няма да се налага да плащат наем на Чарлз... Всички ще спечелят - Чарлз ще обеднее, а стандарта на NHS за време за пристигане на линейка ще бъде спазен. Е, хората няма да могат да използват дворовете си за нищо друго, но поне Чарлз няма да види никакви пари...
Точно на комунизъм мирише цялото това разследване, отврат...

От статията става ясно, че проблемът далеч не е само с линейките и наемът за тях. Не разбрах и къде видя комунизъм в цялата история?

# 128
Ужас! Не са ли проучили общественото мнение?! Трагедията е огромна и хората са гневни и отчаяни. Трябваше да потърсят друг начин да подкрепят потърпевшите.
В България помним "калните бани" на Белобрадова...

# 129
Въпросът не е в това дали е налрушен закон, а колко е морално да правиш милиони от услуги предназначени за обществото, особено когато става въпрос за най- уязвимите, а именно децата, болните, бедните и затворниците. NHS са в криза от години и е неморално да излизаш да им ръкопляскаш, докато ги скубеш милиони. С милионите, които прибират, Чарлз и Уилиям спокойно могат да си обновят имотите, които дават под наем. Неморално е, да твърдиш, че служиш на народа си, докато се гушиш с манги на негов гръб. До сега, не съм чувала да се плащат данъци за мост (да речем), за да отидат данъците в нечии джоб, вместо за поддръжката на въпросния мост.

Тези снимки на Мери от днес ли са? Много е приятна, дори когато е в кежуъл дрехи.

# 130
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
А защо е тази агресия срещу Фелипе? Какво е виновен той или Летисия за станалото природно бедствие? Много странно, човекът е отишъл там за подкрепа и да изкаже съжалението и скръбта си те го нападат. Ако може съфорумката от Испания да се включи и ако знае да разясни.

# 131
В Испания има доста републиканци,за съжаление...

# 132
Днес гледах репортаж и хората казваха, че не са получили подкрепа от държавата, апелираха да се изпрати армията за да се разчисти. С това си обяснявам и реакцията на хората.

# 133
От пуснатата статия респект за Чарлз. Графиката за печалбите от двете херцогства е показателна. Сигурно за някой с леви убеждения, е време за национализация на имуществото на короната.

# 134
Според мен е трябвало да изчакат да се успокои обстановката, хората да се успокоят и тогава да отидат. Сега като са нежелани по-добре да не бяха ходили.

Летисия плаче.
Кралица Летисия навежда глава, приема вината и избухва в сълзи: „Вече сме мъртви (…) какво ще извадите?“
https://x.com/Josemn1_/status/1853055443020497319

Общи условия

Активация на акаунт