Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 17 082
  • 318
  •   1
Отговори
# 120
Ам тя си е казала, ама е нямало кой да чуе... Както обикновено... Мъжете не слушат като им се говори. И после "олеле, кво станА" Scream

# 121
Е не, нали това казвам - едното излизане поотделно не значи задължително че и ще кръшка. Не всяка двойка държи да са вечно залепени един за друг.
Ама като е искала чак пък такава свобода, да си е казала че да си знае човекът.

# 122
Е кво е казала че си иска свобода, ама уточнила ли е, че под тази фраза се има предвид да се фраска с други?
Щото свобода може да бъде и излизането по отделно от време на време и без да сте залепени един за друг, ама кой да уточни...

# 123
Свобода = да правя, квото си искам, а който не го кефи, да си хваща пътя. Вече кой кво иска да прави, си е отделен въпрос. Явно тази жена е искала да прави неща, които автора не е одобрявал и си е хванал пътя. Ми, ОК. Всичко е точно. Уговорката е спазена. Не виждам проблем. На мен ако някой мъж ми каже "аз си обичам свободата" изобщо няма да го броя за нещо си. Некав си там да ме такова от време на време, когато ми е удобно и ако го прави добре и тва е. Да си живее свободата. оК. Няма проблем. Автора има проблем, защото не чете с разбиране и не ползва по предназначение. Wink

# 124
Човекът точно за това го спомена.
Именно като червен флаг, на който не е отдал достатъчно внимание в началото или го е сметнал за незначителен.
Просто обеца от тук нататък.

# 125
  • София
Червен флаг си е, да. Уж влизаш във връзка, а отсреща ти говорят за свобода. Определено не е на добре.

# 126
Да ви кажа, някой ако се опитва да ми ограничава контактите, да ми е залепен за задника 24 часа и да не ме пуска да се виждам с приятелите ми.. Да ми ограничава хобито.. Шута в задника. Това е моята свобода и го изяснявам още в началото.
Всеки има нужда от соцуални контакти и време за себе си. Много се наежихте и съвсем изметнахте 'свобода'.
Конкретно за случая, да, момичето явно не е за един мъж.. Колега, оттървал си се. Ама уточнявай кой какво разбира като ти поставя такива условия.

# 127
С много от отговорите, които дадохте съм съгласен. Сам си се прецаках. Не обърнах внимание не само на това, и на други неща, които не ми харесваха. Да си кажа честно, момичето наистина беше красиво. Най - красивата жена, с която съм бил до момента. В такива моменти очите забелязват само външното и са заслепени за вътрешната красота (ако има такава). Но сега имам обеца на ухото. И наистина е хубаво, че бяха 5 месеца, а не 5 години. Въпреки, че трудно, защото това щеше да е тежка форма на мазохизъм Grinning

# 128
  • София
ЛитълУолф, това което описваш е болна история и няма нищо общо със здравословна връзка. В такава е нормално обаче да се съобразяваш (разбира се, в нормални граници) с половинката и да не ходиш по чуждо (освен ако не сте се разбрали друго). Ако за някой това са ограничения на свободата, значи не иска връзка. А ако се опитва да убеди някой, че е нормално да не е фактор, освен ако на другия не му е удобно, значи се опитва да тарикатства и манипулира.

# 129
Абсолютно съм съгласна за кръшкането, колегата не е преценил нещата в началото. И като гледам, водил се е само по външността. Така е абсурдно да влезеш в здравословна връзка..
Обаче има толкова жени, които ще понесат въпросната болна история, че е тъжно.. Аз също бях така в последната ми връзка, за това вече отстоявам личното си пространство. Ако на някой не му харесва, ако е ревнив и ми няма доверие, просто да не влиза в отношения с мен.. Не заслужаваме проекции, ограничения и натискане при положение, че не сме дали повод за такива.
Колко щяха да са прости нещата ако хората не искаха да са на всяка цена обвързани.. И обръщаха внимание на поведение и отношение..

# 130
  • Далечният изток
Пак залитнахте в крайности - или пълна свобода да си кръшка, или да е залепен за задника на партньора 24/7.
Аз съм за свобода, излизане, правене на някакви мои си неща, или негови за другия, но свободата да си в отворена връзка е нещо съвсем различно и това трябва да се заяви в началото. Свобода за мен е да мога да си изляза с колеги или с приятелки, да излезем след работа и да не ми искат обяснения или да не ми се цупят, че съм отишла на банкет. Вече какво ще правя там, дали отивам да търся други мъже, да се свалям с тях или да правим нещо друго, е въпрос на морал, а не на свобода. Когато партньорът ти дава свобода или не ти ограничава свободата, това не означава като отвързан/а да ходиш да се плющиш наред... Все пак се предполага, че си във връзка, във взаимоотношения с този човек, той ти има доверие, ти на него...

# 131
Аз не залитам в крайности, просто се вмъкнах в темата, защото изкривиха изцяло разбирането за "свобода" и как било червен флаг като го обсъждаш. Ами не е червен флаг, изобщо даже, човекът срещу теб е наясно какво искаш, очакваш и предлагаш. Ако си паснете - добре. Ако не - всеки си лови пътя и си търси някой със сходни разбирания.
Виж колегата, в началото му е изяснено, но той се прехласнал по Василиса Прекрасна..

# 132
Зависи от хората и разбиранията им. Има отворени бракове и на двамата не им пречи, има друг вид - излизат си сами, но само с приятели/ки, или пък хора, които държат да си излизат семейно, даже и такива, които държат нон стоп да са заедно....та, хора всякакви, въпросът е да се намерите двама с еднакъв мироглед.

# 133
  • Далечният изток
Ами именно, че в случая двамата разбират по различен начин свободата. Дали като заявиш, че държиш на свободата си е червен флаг, така формулирано не. Остава да се разберете кой какво разбира под това понятие. Ако беше я питал какво разбираш под свобода и тя му каже - ми да си се плющя и с други... Е той ако не е на същата вълна, адио. Иначе само по себе си желанието да си отстояваш личната свобода не е червен флаг разбира се.

# 134
Сетих се покрай тая тема, една приятелка някога хвана нейния в изневяра, след три месеца връзка. Не флаг ами светофар направо да ти извади очите.. Рева, тръшка се, пък накрая взе, че му прости.. И не се мина и месец, засича го нашата с колата, със същата мадама.
Хора, такъв бой му наля вечерта като се събрахме компанията, че все едно Майк Тайсън се всели в нея.. Никой не я дръпна, оня се опитва да бяга, тя го гепила за парцалите и го налага.. За първи и последен път в живота си видях толкова освирепяла жена.. Опита се да я осъди, не успя, защото единствените свидетели бяхме ние, домашно събиране. Два избити зъба и счупен нос.

Общи условия

Активация на акаунт