Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 193
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета от какво се получава това леко зацапване наподобяващо 2 -3 капки ярко червена кръв? Без болки, без обилни количества. Просто еднократно се случи. Вчера бях на преглед, който беше с вагинален ехограф. Дали има общо, някакво раздразнение възможно ли е да се е получило?

Първите седмици АГ ми каза че е нормално - имплантационно кървене, последния път като и казах че предния ден пак съм имала ми изписа утрогестан, тогава бях в 6+4.

# 226
Момичета от какво се случват болките ниско долу в корема и на кръста сякаш ще ми дойде постоянни са в 4+3г.с

# 227
При мен не са точно болки, а усещане , че ми идва цикъл или че вече съм в цикъл. Супер неприятно е и постоянно си мисля, че нещо не е както трябва. Това усещане в матката го имам винаги един, два дни преди да ми дойде цикълът. Аз съм в 5 г.с и 3 дни.

# 228
Момичета от какво се случват болките ниско долу в корема и на кръста сякаш ще ми
дойде постоянни са в 4+3г.с

И аз го имах, но с времето намаля. Само че се случи по същото време, по което почнах и прогестерона и не можах да засека дали е от него. Може да го изследвате за всеки случай, но би трябвало да е от наместването на плодното сакче.

# 229
Да и аз съм така,или мелилакс клизма си прави или си вземи сироп фруктолоза маи беше,те са най-безобидни. Stuck Out Tongue Winking Eye
Здравейте! В неделя влизам в 8г.с, има ли някой проблем с ходенето до тоалетна (по-голяма нужда) и как се справяте? Много е зле положението, чувала бях за такъв симптом,но до сега не го вярвах ахахха

# 230
Момичета, изследвали ли сте си прогестерон? Четох, че на доста от Вас са изписали. Правиха ли Ви преди това тест или директно го започнахте.
Съвет към момичетата с първа бременност, защото може и да не Ви го кажат АГ-та. Следете си хормоните на щитовидната жлеза. Често мърдат при бременност.

Привет,след като разбрах,че съм забременяла си пуснах на моя глава прогестерон и беше 15,което доста ме стресна. Звъннах на АГ и тя малко така недоволна,че съм пуснала освен чхг и прогестерон,каза ми да почна с дуфастон 2х1. Но аз го пиех няколко месеца след овулация 10 дена и при рязкото спиране сигурно е паднал така. След това не съм пускала отново прогестерон,но дуфастона си го пия и до ден днешен. 🙃

# 231
Дами не се смейте но искам да питам - премахвате ли интимното окосмяване преди преглед. Знам че за трансфери/пункция и др подобни трябва но се чудех за обикновен преглед по време на бременност как стоят нещата

# 232
Дами не се смейте но искам да питам - премахвате ли интимното окосмяване преди преглед. Знам че за трансфери/пункция и др подобни трябва но се чудех за обикновен преглед по време на бременност как стоят нещата

Не мисля, че има изискване за това. Аз си го премахвам от естетична гледна точка.

# 233
  • гр.Божурище
Мамчета записах си час за БХС на 27 декември ще изтрещя до тогава 😂😅 но вече спокойна при добър следящ лекар, но пак странно имам разминаване вчера бях на преглед уж окончателно вече съм днешна дата 7+4 дано не ми сменят повече седмиците …ама аз с този нередовен цикъл мъка 😂😂

# 234
Здравейте, включвам се и аз в темата. На 38г. съм и това е първа бременност, след опити от 1.5г. В момента съм  8+2. Живея в Испания и тук лекарката гледа по седмици кога е нужно да се правят изследвания. По-рано не може. Кръвните са ми за 10.12, а първия ултразвук е на 23.12. Затова сключвам и частна застраховка, за да мога да ходя на изследваняи когато си искам, без да се налага да чакам. Миналата седмица имах няколко леки прокървявания (няколко капки сутрин) и в неделя отидох до спешното, за мое успокоение. Намериха хематом в матката 10мм, а бебето е 14-16мм. Имаше пулс и чух сърчицето. Каза, че е нормално и ми изписа вагинални хапчета за 14 дни. Симптоми от 3 седмици подути гърди, два дни бях много изморена и спах 4 часа следобед. В 5 и 6 седмица имах лека тежест в корема, но сега я няма. Гадене въобще нямам, но аз 5 месеца преди забременяване пих хапчета за фертилност и може би те са помогнали. Последните дни много ми се хапва, но ям малко и често, като гледам тези междинни хапвания да са с плодове, зелечуци и супи. Обаче сега вечер много ми се издува корема, направо става троен и болезнен. Някой знае ли на какво се дължи и как да го предотвратя? Извинявам се за дългия пос. Simple Smile

# 235
Мамчета записах си час за БХС на 27 декември ще изтрещя до тогава 😂😅 но вече спокойна при добър следящ лекар, но пак странно имам разминаване вчера бях на преглед уж окончателно вече съм днешна дата 7+4 дано не ми сменят повече седмиците …ама аз с този нередовен цикъл мъка 😂😂

И аз днес записах БХС и фетална за 20-ти. И реших и пренатален да си запиша за същата дата. Направо накуп да минават. Само че се чудя дали БХС се изчаква за резултати или веднага се получават. Някой знае ли?

# 236
Аз записах за 19ти в Марковс, оттам ми казаха че щом часът ми е по обяд би трябвало да излязат на 20ти кръвните

# 237
Момичета, вие чувствате ли се подути? Аз съм в 6г.с. + 3 дни. Нямам проблем с ходенето до тоалетна, но въпреки това се чувствам ужасно подута.

# 238
Момичета, да споделя какво става и при мен - първа бременност 9 + г.с. миналата седмица имах 2 дни постоянни маточни болки и малко по-обилно течение. Отидох на спешен преглед при моята АГ. След прегледа каза, че всичко изглежда нормално, взе ми материал за микробиология и ми изписа Утрогестан и Алеракт. Нещата се успокоиха, след като започнах приема. От микробиологоята излезе, че имам Candida albicans. От днес трябва да започна да приемам Кандизол 3х 1 таблетка през ден и Silvergyn за 10 дни.
От тази вечер имам болки като при цистит... вероятно от гъбичките.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази гъба? Притеснявам се от приема на Кандизол...

Леко бременеене на всички! Blush

ПС: Сега видях, че съм в темата за юЛи, а трябваше да е юНи, но нищо.. Grinning

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 21:18 от Diva-ta

# 239
  • София
Колко по-рано запазвате час за БХС и фетална. АГ ми каза, че ще говорим в 10та седмица по време на женската консултация, но взех да се притеснявам, че с коледните празници ще е трудно запазването?

Общи условия

Активация на акаунт