Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 021
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
Искам да попитам коя книга ми препоръчвате за новородено? Това ми е първа бременност и знам някои основни неща, но искам точно и ясно в подробности - хранене грамове по седмици/месеци, къпане, спане и т.н. Имам:
Грижи за бебето и детето - Д-р Спок,
Аз и мама - Д-р Емилия Христова,
Аз чакам дете- Лоранс Перну,
Най-важно за бебето -Д-р Спок,
Моето Бебе -от 1 ден до 3 години- Ан Бакюс,
Захранване водено от бебето -Мария Нориега,
Грижи за бебето- практическа енциклопедия

# 286
Аз ти препоръчвам
Тайният език на малките деца и тайният език на бебетата. На мен ми бяха най-полезни с първото дете.

# 287
Искам да попитам коя книга ми препоръчвате за новородено? Това ми е първа бременност и знам някои основни неща, но искам точно и ясно в подробности - хранене грамове по седмици/месеци, къпане, спане и т.н. Имам:
Грижи за бебето и детето - Д-р Спок,
Аз и мама - Д-р Емилия Христова,
Аз чакам дете- Лоранс Перну,
Най-важно за бебето -Д-р Спок,
Моето Бебе -от 1 ден до 3 години- Ан Бакюс,
Захранване водено от бебето -Мария Нориега,
Грижи за бебето- практическа енциклопедия

Имам някои от тези, честно казано не ми бяха особено интересни или полезни. Препоръчвам семинарите на Училище за родители "ма-ма". Има страница във фейсбук

# 288
Влез в ютуб и гледай видеата на Ася Демирева, Хедра, Елена Василева. Спок го забрави.
Диляна Петрова, това ми е четвърта бременност. В тези теми прочетох историите на  момичета, включително на такива, на които им казваха за кухи яйца, а се оказваше просто по-късна овулация или кофти апаратура/лекар. Ако до 11г.с продължават да ти говорят за кухо яйце, а не ти тръгне спонтанен аборт, задължително потърси друг лекар с хубава апаратура.

# 289
Здравейте.
В 5 с. + 4 дни съм. Отскоро ми се появи засилено течение и лек сърбеж. Преди да забременя също съм имала подобни синптоми и сме правили микробиология, която излезе чиста, единствено имаше намалени лактобацили, а самото течение сега не е това, което е типичното за гъбички. Чудя се дали това не се дължи просто на хормоналните промени. При вас имало ли подобни симптоми? Това, което пия в момента е immunohealth femin за вагиналната микрофлора. Док ми каза, че на този етап трябва да изчакаме за локален пробиотик.

# 290
Амии здравейте и от мен! Днес видяхме точицата Heart имаме 1 бебе на 1г3м. Тази бременност е желана, макар че за мен се случи изненадващо бързо. Heart надявам се всичко да е наред. Засега се чувствам добре, сънливо ми е, имам леко гадене и болезнени зърна. Яде ми се постоянно кисело и ми се пие фреш.

За книга- препоръчвам "За бебето" на Сиърс и "Най-щастливото бебе" ❤️ Simple Smile

# 291
Здравейте момичета! В 5+1г.с ЧХГ 3221,62 нормално ли е или е ниско според вас

# 292
Нормално е, моето беше подобно

# 293
Знам, че е рано, но мислили ли сте при кой ще ходите на фетална морфология?
Аз с първата ми бременност ходих при д-р Сигридов и д-р Стратиева, но поради ред причини не искам да ги посещавам отново.
Мисля си за Марковс, някой ако е ходил там моля да сподели 🌷

# 294
Знам, че е рано, но мислили ли сте при кой ще ходите на фетална морфология?
Аз с първата ми бременност ходих при д-р Сигридов и д-р Стратиева, но поради ред причини не искам да ги посещавам отново.
Мисля си за Марковс, някой ако е ходил там моля да сподели 🌷
Не съм ходила до сега. Записах в Марковс при д-р Елена Павлова за края на декември. Имаше доста хубави отзиви за нея.

# 295
  • София
Моята АГ ме насочи към Павлова в Марковс или Василев в Щерев. Аз избрах Павлова, но и за Василев има много добри отзиви.

# 296
Аз знам само къде не искам да ходя - Оскар клиник. Въпреки че са страшно добри, не мога да си позволя чакане 3-4 часа. С две малки деца просто ми е невъзможно това, така че ще търся място, където поне приблизително си спазват графика.

# 297
Много благодаря 🌷 Ако искам да запиша час за януари при Павлова е рано още да звъня, нали ?

# 298
  • София
Изобщо не е рано, часовете бързо се запълват.

# 299
Здравейте бъдещи мами, включвам се и аз с прекрасните дългочакани новини, вече съм почти 7 г.с. и 2 пъти бях на преглед, защото АГ иска да ме следи изкъсо (това си е обичайно за него, свикнала съм вече, хаха). За сега всичко върви нормално, симптомите са болки в гърдите, постоянна умора и сънливост. На предишния преглед видяхме ембриона вече в сакчето, сега на 9.12 отново ще ходя на преглед, за да проследим как се развиват нещата и да уговорим следващите стъпки.
❌️ Единственото нещо, с което се боря са цигарите... така и не успях да ги захвърля след като научихме новината, но след разговор с АГ ми каза до 9 максимум на ден, знам че много от Вас ще кажат лесно е - ами не се оказа толкова лесно и аз си мислех, че ще ги захвърля в момента, в който видя двете чертички... Старая се да съм на минимум, но има дни, в които просто ми се пуши повече. Нямам сутрешно гадене, което може би щеше лесно да ме накара да ги откажа от раз.
Лека бременност на всички и да Ви глезят много! 🫣🥰

Общи условия

Активация на акаунт