Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 392
  • 776
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,в 13 г.с съм,през първите 2 месеца ми ставаше доста лишо,но от скоро този симптом намаля и доста по-рядко ми се случва .Като цяло в началото много ми се спеше и ми беше отпаднало.Сега пак ми се спи ,но поне имам енергия .Но ми се случва веднъж седмично да ме боли зверски главата,вие в такъв случай какво правите.Аз досега не съм пила хапчета за облекчение .
Рядко ме боли глава и може би затова не издържам на такава болка. Пия парацетамол защото друго казаха че не може да се пие.

# 466
Може ли някой да ми прати линка за вайбър групата ,защото не го намирам .
Благодаря предварително

# 467
Здравейте момичета, някоя вече ориентира ли се към избор на количка? Взех да чета темата за количките и май освен да се обърквам, друго не става 😃 преди седмица ходихме с мъжа ми до бебешки магазин за да купим подарък, и май трябваше да пробваме да побутаме някоя количка... само по интернет определено не си го представям

# 468
Може ли някой да ми прати линка за вайбър групата ,защото не го намирам .
Благодаря предварително
Здравей, ето линк - https://invite.viber.com/?g=eD5xvVhp21NLA_xPeUNIekcJ9hRAdq7P

# 469
Скариди няма проблем да се ядат, ако са добре сготвени. По време на кърмене - както казват консултантите, единственото което не трябва да ядете са отровни гъби 😄 тогава няма проблем да се хапват всички тези неща. Избягват се газообразуващи храни (ако влияят на детето) и алкохол и кафето трябва да е до 300мг на ден. Аз други ограничения не съм спазвала по време на кърменето. През бременността не ям никакви колбаси, сурови риби, меса, сирени, купешки салати и тн.

Здравейте,

И аз се включвам плахо след 1 мисед аборт и една биохимична бременност. По приложението, което ползвам за цикъла съм 12 + 4. При първия преглед (8ма седмица) ми казаха, че плода отговаря на размерите на 7ма, но да не се притеснявам, може би просто съм имала късна овулация. Цикълът ми е обикновено на 34 -38 дни. На 37 съм. На 14ти са ми назначени кръвните изследвания и на 21ви ми е ултразвуковото изследване. Аз живея в Испания и тук нищо не се споменава за този пренатален тест. На 17ти имам предглед при гинеколожката ми и ще я питам.

Здравейте момичета, как сте? Да ви попитам, има ли някоя на която при 1вата женска консултация, освен хепатит, спин, сифилис, рутинно е назначено и изследването на токсоплазмоза? 🤔

На мен ми е назначено също изследването токсоплазмоза + още един куп неща.

Много ме е страх от това чакане да разбера всичко наред ли е, но се опитвам да не се фокусирам в това.
Успех и късмет на всички и дано скоро да преминем спокойни в следващия етап от бременността🌞

Здравей,  аз живея в Испания и на първия кръвен тест ти пускат всичко- дори за синдромите на Даун, Едуард и т.н. Тук доста по-нарядко са изследванията. Токсоплазмоза ми казаха, че е включено но не си го виждам в резултатите. Може е да включено, но да е написано с някакво съкращение и аз да не съм разбрала. 5 страници изследвания са.
Пиша ти това, което включва: SIFILIS, HEPATITIS B, VIH, RUBEOLA, ENFERMEDAD DE CHAGAS, Trypanosoma cruzi IgM+IgG, Riesgo Sindrome de Down , Riesgo Trisomía 18/13.
Пренаталният тест ти е при първата консултация с ехограф.
Аз съм си направила и допълнително здравно осигуряване, защото доста нарядко са прегледите. Живея в малко село и може това да е причината, не знам. Ето например в 20та седмица трябва да се направи, а ми запазиха час чак за 22с- т.е 7 седмици след последния преглед. Затова на частно ще отида точно на 20тата седмица.

Здравей Simple Smile Аз съм в Мадрид и съм с частна застраховка. На мен си ми излезе в кръвните резулати като Toxoplasmosis IgG и IgM. И двете са ми негативни. Riesgo Sindrome de Down обаче не виждам, иначе има Riesgo Trisomía 18/13 и също 21. Моите изслевания са 3 страници. Излезе, че май имам анемия, също и някакъв ензим ми е с понижена стойност (при минимум 230, моят е 179). Но за него четох, че често се срещат проблеми с кожата, като екземи, при хора с нисък резултат, та може би това е обяснението за проблемите по кожата, които имам от години. Днес съм на преглед и ще поразпитам за каквото не ми е ясно още. Хубавото за мен е, че гинеколожката ми ми насрочва всичко за следващите прегледи и часовете за изследвания и прегледи се генерират автоматично, когато им е ред.

Малко се филмирах днес, защото ядох хамон серано, а четох, че не е препоръчително, заради опасност от токсоплазмоза.... Вие спазвате ли стриктно препоръките за хранене? Аз се опитвам, но понякога просто забравям, че трябва да съм на щрек за тези неща 😶 От друга стана си мисля, майка ми и баба ми, когато са нямали достъп до толкова информация, вероятно са си хапвали всичко. Особено сушени колбаси и филета. Смятам, че е хубаво да има достъп до информация и да се избягват рисковете, но май колкото по-малко знаеш, толкова по-спокойно си караш бременността 🤭

Хубав ден и успех на всички ❤

Точно Riesgo Trosomía 21 е синдрома на Даун.

Отначало ми беше трудно да гледам какво ям, защото е голяма промяна. Лично аз спазвам всичко стриктно- без кафе, без хамон( няколко дни ядох без да се усетя, че не мога), без вкусни сирена и скариди. Свикнах и сега не ми е болка за умиране, все пак са само 9 месеца + още няколко докато кърмя (ако имам възможност). От време на време хапвам леко пикантно. Всичко е въпрос на личен избор, но не смятам че от няколко парчета хамон по погрешка/ забравяне ще се отразят на здравето на бебето.

# 470
Здравейте,в 13 г.с съм,през първите 2 месеца ми ставаше доста лишо,но от скоро този симптом намаля и доста по-рядко ми се случва .Като цяло в началото много ми се спеше и ми беше отпаднало.Сега пак ми се спи ,но поне имам енергия .Но ми се случва веднъж седмично да ме боли зверски главата,вие в такъв случай какво правите.Аз досега не съм пила хапчета за облекчение .
Аз пия кафе защото често ми е ниско кръвното. Няколко пъти при силно главоболие пих и парацетамол.

# 471
Здравейте,
Пише Ви човек с поликистозни яйчници и други хормонални проблеми, потвърдени от няколко специалисти. Отделно ми беше казано, че имам обърната матка. Та никога не съм допускала бременност, в случай, че менструацията ми закъснее, а и също така ме бяха “настроили”, че трудно ще забременея. В най-добрия случай първо с хормонална терапия или в последствие с други методи.
Октомври месец явно е била последната ми менструация, досега винаги съм си ги водила редовно, но се бях чисто отказала, след много неуспешни опити. Ноември менструацията ми закъсня доста, за всеки случай направих тест, излезе отрицателен. Започна с леко зацапване, после леко се засили и за малко повече от седмица отшумя, но бях подложена на огромен стрес и помислих, че това е напълно нормално. Декември началото се чувствах ужасно тревожна, много отпаднала и ми се гадеше от сутрин до вечер, като течението ми се увеличи, като отново си мислих, че е заради стрес и хормони и най-вероятно съм лепнала някой стомашно-чревен вирус. Да, но менструацията ми така и не идваше. Накрая направих тест и излезе положителен… зарадвахме се много, запазих си веднага час за лекар. Отидох и изненада, бебето излезе доста по-голямо отколкото си мислихме и се оказа, че съм захванала втория месец. Ходих на ФМ и биохимичен скрининг, всичко му се развива отлично, изследванията му са перфектни. Излезе, че съм с термин 26ти юли иии в момента съм в третия месец, дори разбрахме и пола. Разбрахме се да ида на втора ФМ в края на м. март. За пренатален тест казаха, че няма никаква нужда, защото на ФМ се видя всичко, което трябва да има като развита носна кост, липса на заешка муцунка, добре развито сърце, наличие на гънка под главата, и БХС излезе, с много добър резултат. Но аз все още се колебая. Чувствам се гузна, защото без да знам съм подложила бебчето на много стрес и нерви, доста изпушени цигари, но изобщо не съм подозирала. Тестът ноември е бил явно фалшиво-отрицателен, а и на зацапването изобщо не съм се притеснила и разтревожила, защото съм го помислила за редовна менструация. Вълнувам се, притеснявам се. Моля се всичко да е наред. Стискам палци и на вас. Досещате се, че ми е първа бременност, не знам какво трябва да купувам, какви кошари, какви колички, но ще се уча и ще чета в движение. Не ми се иска да се затрупваме с вещи, които бързо ще станат ненужни, а ми се иска да взема всичко необходимо. Още много неща имаме да разискваме вкъщи. Смятам докато мога да вървя, да работя, за да можем да се подкрепяме финансово, а и защото нямам още много трудов стаж и се опитвам в последния момент да натрупам някакви месеци.

# 472
Резултатите от пренаталния тест при мен излязоха днес, което ми се стори шокиращо бързо, предвид че ми взеха кръв в петък. От Мадрид изпращат изследването в Барселона. Пишеше резултати до 5 работни дни, но не очаквах чак толкова бързо Simple Smile пък и четох, че повечето от вас чакат по 10 дни. Може би защото се изпращат в чужбина.

Гинеколожката ми ми каза, че първо тя ще получи резултатите и ако има нещо притеснително ще ми звънне, за да го обсъдим, но не ми е звъняла, та предполагам, че всичко е наред. Пише нисък риск по всички параграфи. Вече знаем и пола.

Успех на всички! 🌞

# 473
  • Бургас
Резултатите от пренаталния тест при мен излязоха днес, което ми се стори шокиращо бързо, предвид че ми взеха кръв в петък. От Мадрид изпращат изследването в Барселона. Пишеше резултати до 5 работни дни, но не очаквах чак толкова бързо Simple Smile пък и четох, че повечето от вас чакат по 10 дни. Може би защото се изпращат в чужбина.

Гинеколожката ми ми каза, че първо тя ще получи резултатите и ако има нещо притеснително ще ми звънне, за да го обсъдим, но не ми е звъняла, та предполагам, че всичко е наред. Пише нисък риск по всички параграфи. Вече знаем и пола.

Успех на всички! 🌞
Здравей какъв тест си пусна ти?

# 474

Успех на всички! 🌞
Здравей какъв тест си пусна ти?

Пуснах си My Prenatal на Veritas. Гинеколожката ми ми го препоръча. Избрах го основно, защото тя ми каза, че има връзка с тях и може да им звънне при евентуални въпроси и също, защото първо го изпращат на нея и ако има нещо може да ми звънне и да го обсъдим преди да се филмирам Simple Smile

# 475
  • Бургас
Много благодаря! 🙏🏻
Моят термин е за 8.08 но с предишната бременност родих 12 дена по-рано така, че може и да е юлско бебе.Принципно не ми се иска но божа работа.

# 476
Много благодаря! 🙏🏻
Моят термин е за 8.08 но с предишната бременност родих 12 дена по-рано така, че може и да е юлско бебе.Принципно не ми се иска но божа работа.

Моят термин беше за 31 юли, само че се премести за 7 Август Simple Smile
Но и аз пиша тук, защото тук си започнах и свикнах.

# 477
И моите дати са същите 🌺 по календар 31 юли , според АГ 8 август 🙂

# 478
Milinka3, честито ти чудо ❤️ И ние с мъжът ми уж не можехме да правим по естествен път бебета, та и аз съм с юлска изненада 😁
Не се тревожи за стреса и цигарите. Нито си първата, нето последната, разбрала по-късно и съответно водила по-нездравословен начин на живот. Пази се занапред. Щом на прегледите към момента всичко е наред, нямаш какво да го мислиш миналия период.

Относно покупките мога да дам съмет да не се затрупваш с дрешки. Малките номера се израстват адски бързо, а и ако имаш близки или познати с деца, вероятно ще ти предадат от техните. Тези дрехи почти не се носят и съответно са много запазени, та повечето майки си ги предаваме една на друга.
За колички задължително посещавайте реални магазини, за да опитате маневреността и лекотата на количката.
За корито моят съвет е да вземете такова със стойка и възможност за отвеждане на водата, да не се налага да го вдигате и изсипвате. Тези две неща ми бяха адски важни след секциото.
Повивалник за мен е абсолютно необходим, за да не ви заминат кръстовете. Като тук не е задължително да е отделен шкаф-повивалник. С първото дете бях взела от тези с твърда основа, които се поставят върху кошарата на бебето. Ползвах го доста дълго време.
Биберони и шишета по 1-2, защото има реален шанс бебето да не вземе модела, който Вие сте си избрали и да трябва да купувате после друго. Не се хвърляйте на големите комплекти на томи типи и авент с по 5 и повече шишета.
За мен беше важен бебефонът с камера. Така не слухтях вечно към стаята денем, докато спи бебето, а можех спокойно да вляза да се изкъпя, да свърша нещо и т.н.
Столчето за кола е друга важна покупка, ако сте с автомобили. Тук аз поне вложих най-много средства. Активно шофирам и за мен е важно децата да са възможно най-добре обезопасени в колата. Може да видите съветите по темата на кидс он борд.
Стерилизаторът за мен бе абсолютно излишна покупка. Заемаше ми много място и накрая просто попарвах нещата на бебетата, което може и да не е оптимално, но за мен беше добро решение. Аз обаче винаги се старая да не влизам в крайности и не исках да отглеждам децата си в абсолютно стерилна среда.

Здравейте,
Пише Ви човек с поликистозни яйчници и други хормонални проблеми, потвърдени от няколко специалисти. Отделно ми беше казано, че имам обърната матка. Та никога не съм допускала бременност, в случай, че менструацията ми закъснее, а и също така ме бяха “настроили”, че трудно ще забременея. В най-добрия случай първо с хормонална терапия или в последствие с други методи.
Октомври месец явно е била последната ми менструация, досега винаги съм си ги водила редовно, но се бях чисто отказала, след много неуспешни опити. Ноември менструацията ми закъсня доста, за всеки случай направих тест, излезе отрицателен. Започна с леко зацапване, после леко се засили и за малко повече от седмица отшумя, но бях подложена на огромен стрес и помислих, че това е напълно нормално. Декември началото се чувствах ужасно тревожна, много отпаднала и ми се гадеше от сутрин до вечер, като течението ми се увеличи, като отново си мислих, че е заради стрес и хормони и най-вероятно съм лепнала някой стомашно-чревен вирус. Да, но менструацията ми така и не идваше. Накрая направих тест и излезе положителен… зарадвахме се много, запазих си веднага час за лекар. Отидох и изненада, бебето излезе доста по-голямо отколкото си мислихме и се оказа, че съм захванала втория месец. Ходих на ФМ и биохимичен скрининг, всичко му се развива отлично, изследванията му са перфектни. Излезе, че съм с термин 26ти юли иии в момента съм в третия месец, дори разбрахме и пола. Разбрахме се да ида на втора ФМ в края на м. март. За пренатален тест казаха, че няма никаква нужда, защото на ФМ се видя всичко, което трябва да има като развита носна кост, липса на заешка муцунка, добре развито сърце, наличие на гънка под главата, и БХС излезе, с много добър резултат. Но аз все още се колебая. Чувствам се гузна, защото без да знам съм подложила бебчето на много стрес и нерви, доста изпушени цигари, но изобщо не съм подозирала. Тестът ноември е бил явно фалшиво-отрицателен, а и на зацапването изобщо не съм се притеснила и разтревожила, защото съм го помислила за редовна менструация. Вълнувам се, притеснявам се. Моля се всичко да е наред. Стискам палци и на вас. Досещате се, че ми е първа бременност, не знам какво трябва да купувам, какви кошари, какви колички, но ще се уча и ще чета в движение. Не ми се иска да се затрупваме с вещи, които бързо ще станат ненужни, а ми се иска да взема всичко необходимо. Още много неща имаме да разискваме вкъщи. Смятам докато мога да вървя, да работя, за да можем да се подкрепяме финансово, а и защото нямам още много трудов стаж и се опитвам в последния момент да натрупам някакви месеци.

# 479
Здравейте, аз не я следя, но и аз съм с пролактином. Въпреки че на последния ЯМР от преди няколко месеца пролактином вече не се виждаше, си продължавах и аз с медикаменти защото иначе пролактинът излиза извън норми. И на мен ми спряха лекарствата за това (повечето лекари, до които се допитах така казаха), въпреки че според един ендокринолог, трябва да продължа да пия поне до 12та седмица, ако не и повече... Вчера измерих пролактина, и е 1325 u[IU]/ml при горна граница 496 за небременни... от една страна поне добре че не скача примерно 5, 10 пъти над нормата. 🤷‍♀️ 6 г.с. и 1 ден ми го изчислява иначе. Не са ми казвали лекарите да има влияние върху прогестерона директно, но съм съгласна защото високият пролактин като цяло разбърква половите хормони. Аз приемам утрогестан защото съм след трансфер така или иначе, но може би е добре да си пуснете един кръвен тест, ако имате съмнения и не приемате допълнително прогестерон.

Здравейте. Малко късно се записвам. В групата за август съм, но терминът ми е на 8ми, така че следя и тук. Аз съм с аденом и моят продукти беше 1325 преди бременност, така че не се притеснявай. Приемах медикаменти до 12та седмица и после спрях. След раждането ще видим как е

Общи условия

Активация на акаунт