❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 22 120
  • 783
  •   1
Отговори
# 210
Gelatto, втора ваксина ли ви е? На нас ни предстои другата седмица и много ме е страх, като знам какво беше след първата… освен раздразнителността, се появиха колики няколко дни и най-гадното е, че му се засили рефлукса и към 10 дни след това наддаването беше доста зле (меря си го вкъщи, заради кърменето).. не знам съвпадение ли беше или от ваксината, но направо много ме е страх сега 😬

# 211
А аз вече махам антистрес пелената, че още преди 2та месеца се завъртя от корем по гръб и сега прави опити от гръб по корем, но е много трудно. В антистрес пелената заспива много бързо иначе 2 часа играчка заспиване, събуждане и пак я върнах-чувалче, на което се закрепя като шалче за повиване. Като заспи я разкопчавам. Не знам дали ще има ефект.
Мен вече ме е страх да я оставям на повивалника..главно като нагласям водата в банята за подмиване я оставям сама, защото батерията е трудна за нагласане...вие как процедирате с повивалниците. На леглото ли да я оставям в средата не знам..

# 212
Аз отдавна ги махнах стрес печените, макар че много я успокояваха в началото. Обаче щом осъзна, че си има ръце започна едно пищене като се опитам да я повия, че просто се отказах.
За памперсите редуваме тези на ДМ и памперс премиум като и на мен вторите са ми фаворит. ДМ-ските ми се налага да ги сменям по-често че много бързо се препълват. Иначе пробвах доста марки в началото (как ме изтърпя тя си знае), но тези са ѝ най-удобни.
И на нас ни предстои вторите ваксини и въпреки че първите минаха без много драма, даже и температура не вдигна, сега не знам дали ще е така. Има ли някаква закономерност при вас или по различен начин се приема от организма първата и втората доза?

# 213
ЕМ, втора доза бяха тези ваксини при нас, да. Дано не ти повтори комбото от предния път.

Дейзи, мен също ме е страх да я оставям на повивалника за повече от две крачки разстояние. Може би първо в кошарата, нагласяш мивката и тогава сваляш памперса. Или друга по-лесна батерия,  поне временно(да завъртите с друга от вкъщи) Не се обръща още, но мнооого обича да вдига краката и рита там. Започна да прави коремни преси с напъни да става, много е смешна 😄

Мери, при нас си беше различно с доза 1 и 2. Ние сложихме и ротарикс обаче та не знам коя от двете ваксини се отрази така

# 214
Ем, ако сте давали ротата рефлукса е от нея.

И наш Антонио на 2 месеца се завъртя от корем по гръб, сега и двамата са аха - аха да се завъртят обратно. Въпреки че Матео още не може от корем по гръб, ама се пъне там да се завърти от гръб по корем Grinning
Иначе Матео вчера каза ка - ка, викам на мъжа ми то като постоянно им е над главите,ще проговорят от зор Grinning
Антонио ме мамка от няма тримесечен, като иска да яде реве и повтаря аммммм Joy
Съвсем наясно съм, че на тази възраст е неосъзнато, но е смешно, че е в точния момент. Grinning

# 215
И аз мисля, че е от ротавирусната, ама знам ли… те му сложиха и 3-те едновременно, а той беше на няма и 50 дни, сигурно е направил някоя силна имунна реакция. Сега категорично им казах да ги слагат една по една вече.
А относно оставянето на повивалника - в никакъв случай не бих го оставила, един път ще стане белята, не рискувайте според мен, много бързо се развиват малките.
Аз нагласям първо водата, че топлата тръгва след 2-3мин и тогава го слагам на повивалника и го събличам.

# 216
За съня... той и през нощта се буди по сто пъти, за малко, но все пак си е будене.  Надявам се да мине това след регресия в 4м, ако не се оправи ще търся консултант по сън, защото просто не смятам за нормално това будене по сто пъти.
Ние имаме нов проблем. Пт и сб ни нямаше все вечерта и мама го гледаше, в пт се прибираме малко след часа му за сън той не спи реве, успокоява се, пак реве. Мама се чуди какво става. Гушнах го спря да плаче, сложих го да легне и заспа, но беше неспокоен. В Сб вечерта пък направо ми звъни на пожар ,че се къса да се дере и няма никакво успокояване. Бил щастлив и когато запазила лампата да пие мляко и ляга рязко обърнал настроението. Прибрахме се бързо, бързо взех го на секундата спря да плаче, гушнал го и затвори очи и заспа. И те така..пита се мамино синче ли стана!?! И как да спра това...😅 снощи татко му го приспива вечерта, така ще практикуваме сега, та дано е период, който мине бързо.
Относно повивалника ,не ползвам ,но и на тази възраст не бих оставяла вече. Аз нагласям водата докато го държа и като е ок свалям памперса с едната ръка и го мия.
След препоръка на педиатъра, в последствие разбрах от познати ,че няколко различни  детски гастрота са препоръчали същото мляко -новалак, от вчера го въвеждам. С по две хранения с него. И още днес имаме подобрение с гъстота на изхождането, та ще видим какво ще стане. Някой има ли впечатления от това иначе безизвестно (поне за мен беше) мляко?

# 217
Според мен е рано да е “мамино синче”. Дали не го преуморява? Забелязала съм, че и 5 минути да го изпусна вече става кисел. Просто аз си го познавам най-добре и му разчитам всички признаци на преумора, докато бабите и ММ си мислят, че си играе. Следя много интервалите за будуване за възрастта на бебето, отделно му наблюдавам реакциите и се успиваме без рев и протести.

# 218
И на мен ми прави впечатление, че ранните признаци на умора само аз мога да ги забележа. Бабите и мъжа ми някой път са се намесвали да ми кажат, че не й се спи, но като я хвана и бързо заспива. Бях в началото леко разколебана в себе си.

# 219
Следя интервали и будуване още от баткото и ги спазвам. Той си има режим и всеки ден е еднакъв общо взето, направил си е дрямката преди вечерния сън и съответно е сложен за нощен сън когато трябва та не е това... баба му го вижда всеки ден, аз също съм вкъщи през това време, но е свикнал и с нея. До преди седмица нямаше проблем и лягаше с нея вечер, та затова си мисля, че плаче за мен като се усети ,че го слагат за нощния сън.

# 220
Аз имам въпрос (основно към кърмещите мами, но ще се радвам на всякакви мнения) - давате ли вода?
Аз не съм давала, но все повече мнения събирам, включително и от лекари, че е хубаво да му давам по малко, та не знам

# 221
Еделвайс, чак мамино синче не мисля, просто е нормално на тази възраст все още да се успокояват при мама.
Вода не давам, но и аз това се замислих днес. Дали да не ги пробвам с вода, да видя ще пият ли.

# 222
Каква би била ползата да пият вода толкова малки деца? Те се хидратират достатъчно от кърмата. Коремчетата им са малки и водата би заела ценно място за храна. Достатъчно притеснения имам дали яде както трябва и тегля ако не всеки ден то през ден. Водата ще я вкарам като започна захранването.
За храненето изцяло с адаптирано не съм се запознавала но бих следвала пак тази логика.

Иначе за успокоението само в мама, мисля че на този етап е напълно нормално. Колкото и време да прекарва с други хора, бебето все още приема мама като част от себе си. Сърцебиенето, миризмата няма как да бъдат напълно заменени от друг човек за сега. Към 6-9 месец бебето осъзнава че с майка му са различни същества; до тогава си представете че се унасяте за сън и осъзнавате че едната ви ръка я няма 😃 Еми и аз ще се разрева

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 18:50 от Gelatto

# 223
И аз не давам вода, макар че педи беше казала, че може по малко след хранене. Обаче се замислям дали да не почна, защото нашата драма с неходенето по голяма нужда продължава. Не е ходила от събота и виждам, че не се чувства комфортно.. А пък как пръцка милото нямам думи просто..Close. Днес взех биогая дано да се оправят нещата с него…

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 23:16 от Kitana666

# 224
Аз давах вода отначало, за задоволяване на сукателния рефлекс, защото искаше да яде много често. Педиатърката ми го препоръча. Като водата е с много малък поток на биберона и почти нищо не пие от нея. За жалост в болницата ги хранеха с нукс 6+ месеца и от самото начало вкъщи сме с авент 4 поток (3+месеца).
От скоро наблюдавам често връщане на храна, без да съм променяла количеството храна, режима или игрите. Ще питам и педиатърката в петък, но при вас случва ли се? Мислех си, че щом като малък не го прави, няма да го прави изобщо, но ето, че не е така..

Общи условия

Активация на акаунт