❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 662
  • 783
  •   1
Отговори
# 75
И при нас ръцете вече са открити и има голямо желание лявата да й е постоянно в устата.. Да попитам вие на стриктен режим по часове ли карате или се водите по бебетата? Малко ми е трудно да оправим вечер заспиването, защото през нощта спи плътно до 7-8, после яде и заспива пак до 10-11. Мен този режим ме устройва като цяло, но вечер заспива  различно, обикновено около 22:30, което време вече е късно за баня, а съм чувала, че е хубаво нощния сън да започва след къпане и хранене. Thinking

Дъжда при нас е от вчера, втори ден сме си вкъщи. Sad

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 23:45 от Kitana666

# 76
И при нас ръцете са много вкусни тия дни. С нетърпение очаквам да започне и да си ги гледа и осъзнава 😍
Мери, в Пловдив със сигурност има или Слинготека или Слингомания,виж им офисите къде са. Приятелка в града избираше на място раници и слингове под наем.
За съня... Аз се водя по бебето, но започвам да въвеждам ритуали за сън. Горе-долу имаме някаква рутина. Ани заспива между 20 или 21, буди се към 3-4 за хапване, после към 7-8 е готова да започне деня като понякога я склонявам да поспим пак до 9-10. Откъм ритуали гледам да я храня последно за деня на много слаба светлина и пускам бял шум за заспиване. Заспива на гърда или я оставям в кукуната в креватчето и я държа за ръка докато заспи.
Това обаче са вариантите на картинка, все още силно лавираме. Днес заспа на ръце; вчера легла още в 19:30 и ме буди 4 пъти през ноща...

# 77
Здравейте, момичета!

От промоциите този месец ще разгледам за столче за кола (в момента сме с кошница с база), както и за ел. аспиратор за нос. Т.е. практични неща, а не дрешки или играчки. По традиция на тези кампании започвам с пазаруването за Коледа за семейството, така че освен гореизброените, ще пазарувам подаръци.
Ръцете са ХИТ и при нас определено. Smiley
Аз също се опитвам да въвеждам вечерни ритуали, но не мисля, че имам особен успех. Опитвам се да има по-дълъг тоалет преди лягане с масаж и т.н., но след баня вечер е.. Та кога стигнем до 5-минутен масаж, кога не.. Някои вечери заспива бързо след хранене и с малко гушкане + бял шум или люлеене в кошчето + бял шум, други вечери и на челна стойка да я приспивам не става.
През нощта обикновено се буди по 2-3 пъти да си хапне и напоследък заспиваше почти веднага, но пък тази вечер не беше точно така. Общо взето се водя по бебка и текущото ѝ настроение, кондиция. Sweat Smile

# 78
И при нас ръцете са хит, все са им в устата, даже докато ядат искат заедно с шишето да ги набутат Grinning
При нас има сняг от снощи, излизахме днес. Следобяд пак ще излизаме, че трябва да заведа каката на гимнастика и да я взема съответно. Няма празно. Grinning

# 79
Той не ги е открил и осъзнал още, даже си ги държи свити все още, а чета ,че вече трябва да почва да ги отпуска и да посяга към предмети... но са все в устата и лиги се тичат до небесата , на има няма половин час сменям подгизнал лигавник.
Вечер пия мляко 9и30 и ако е спокоен заспива около 22 часа. Обикновено яде сутрин в 6 и после пак заспива, кога бързо кога не толкова бързо... ноооо последните няколко вечери се буди по сто пъти още от 12 като почне та така до 6 докато стане време за ядене. Давам биба и се унася, но някой път се и заревава. Като цяло е ужасно това буден по сто пъти било то и само за биба. Не знам какво го предизвиква.
Опитвам се да имаме някакъв режим воден от него и донагласян от мен 😆 обикновено става 9-9:30. Към 10и30-11 излизаме и спи до 13. После яде и пак заспива към 14:30. И в добрите дни спи до към 16 и нещо. Естествено със сто събуждания 🙄 после една дрямка плоколо 17и30 -18ч. После още една  към 20часа. В 21 и нещо баня, мляко и нощен сън. Това е режима, но както казах се буди по сто пъти и през деня и през нощта и доприспивам, та не те усеща толкова гладко и приятно както съм го написала 😅 надявам се да успее скоро да преминава между циклите на сън и да спре да се буди така и денем и нощем, защото това е съпроводено с рев от недоспшване през деня. А Вечер след 20и30 докато легне също често плаче основно.

# 80
И моите имат режим, иначе съм изгубена. Варира естествено с +/- половин час, но общо взето си го следваме.
Ние вчера бяхме при хематоложката. Анемията на Матео не е овладяна и бонус - има рахит. Станах половин лекар.

# 81
Edelvais, успокои ме че не сме само ние с късно заспиване и баня. Явно не е толкова страшно това. Аз реших, че ще я вкарвам в някакъв режим след като преди няколко вечери имах глупостта  преди заспиване да й пусна една пееща въртележка в леглото от която тя се изнерви и се видях в чудо после. Такъв рев 20 минутен дръпна не можем да я успокоим нито аз, нито ММ. Та достигнах до заключението, че май най-добре вечер между две хранения 7-10 да играе, после банята и да спи, защото иначе става късно. Педи ми каза 9:30 да е последното хранене е като е в 10 не мисля, че ще има особена драма. Лошото е че преди като заспиваше по-късно не се будеше през нощта, а направо сутринта. Снощи заспа в 10 и в 3 се събуди да яде..после в 7 пак, но пък спахме до 10 и нещо. Някак не ми се иска да връща нощното хранене в 3, което сама беше махнала. Според лекарката трябва последно да се яде в 21:30 и после в 6:00, което не виждам как ще стане на този етап.

# 82
Ох, ама направо се дразня на такива лекари и ако бях на ваше място бих я сменила. Първо - детето е на кърма. Ти не знаеш колко изяжда. Второ - като е гладно бебето, какво? Да си реве, че трябва да яде в 6, не в 4 примерно ли.. не го разбирам. Още повече, че и дори режим пак ден с ден няма еднакъв при толкова малки бебета. Моите бяха започнали да спят от 20:30 - 21 до 5:30 - 6. Е, последните 2 вечери се будят към 4 за храна. Да ги държа  гладни до 6 ли.. нашата педиатърка никога не ми се е месила за режима и не ми е давала акъл.

# 83
А естествено, че няма да я държа гладна като се събуди през нощта. Моето виждане е че режимът който тя смята, че е правилен означава, че на детето деня трябва да му започва едва ли не в 6, което мен лично не ме устройва на този етап. Sweat Smile Пък и така или иначе аз я храня на поискване и винаги има +- половин, че някой път и един час и в общи линии за това вечерно време ми е трудно да фиксирам нещата.

# 84
Леле как правите цяла нощ пауза от кърмене? Аз имам чувството, че ако направя такава пауза, сигурно ще залея леглото 🤣

Марти, как разбрахте за рахита? Какви са симптомите? Звучи страшно, дано всичко е наред

Иначе и ние имаме някакъв примерен режим, ама много варира все още.. но през нощта има поне 2 хранения + 20мин го държа изправен след хранене, защото май има някакъв рефлукс .. съня за мен е мираж, но малкия ми е толкова сладък, че за него си заслужава, а и мъжа ми ме отменя доста често през нощта (не и с кърменето, естествено🤣)

# 85
  • Sofia
Нашия бебчо също от седмица не иска да спи изобщо вечер и не знаем какво да правим. Има хранене в 12, в 3 и 6 и при хранене в 12 и 3 часа само мятка с ръце и не спи. Не знам до колко е нормално но ни побърква, а трябва да си спи.

# 86
Нашия бебчо също от седмица не иска да спи изобщо вечер и не знаем какво да правим. Има хранене в 12, в 3 и 6 и при хранене в 12 и 3 часа само мятка с ръце и не спи. Не знам до колко е нормално но ни побърква, а трябва да си спи.

Пробвайте да го държите повече буден през деня да се изморява

# 87
Уф, милия Матео. Важното е че са хванали нещата и ще го лекуват навреме. Дано рахита размине с повече витамин Д

Нашата също понякога много маха с ръце и се буди от това. Помага при нас ако и хвана ръчичките докато мине в дълбокия сън. С повиването така и не се разбрахме, но може при вас да сработи отлично

# 88
  • Sofia
Когато беше на 2-3 седмици му завивахме ръцете с пелена и отгоре с лека завивка и спеше, но сега не дава да му прибираме ръцете и това е проблем. Пред деня си спи няма как да го държа буден уфф не знам вече…

# 89
Ами натисна му някаква част на главата, мека била. Даде ми и на мен да пипна, наистина много меко беше, направо все едно ще му бръкна в мозъка.
Иначе естествено като се зачетохме намерихме и други симптоми.

Общи условия

Активация на акаунт