Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 819
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 155
Днес хапнах
- обяд яйца с праз
- вечеря коремчета от акула и салата ( домати, краставици, авокадо, чушка)
 Споделяйте какво ядете сутрин, обед,  вечер.

# 1 156
Хора реших да ги махна цигарите,взех един вейп да дърпам като приритам,обаче благнее...запознати ли сте дали в тия има захари,да не ми изиграят лоша шега.Някакво vuse go взех с боровинка,ако има някой информация да споделя и ако има в тези да каже в кои няма,ако има изобщо такива.

# 1 157
Няма захари, спокойно сецай. На друго не знам, но на КЗ не се отразява, съответно не ти бута и инсулина.

# 1 158
Хора реших да ги махна цигарите,взех един вейп да дърпам като приритам,обаче благнее...запознати ли сте дали в тия има захари,да не ми изиграят лоша шега.Някакво vuse go взех с боровинка,ако има някой информация да споделя и ако има в тези да каже в кои няма,ако има изобщо такива.

Тия вейпове са малко шменти капели.
Не е ясно какво има вътре и как влияе на тялото.
Е, сигурно рекламата е, че са безвредни.
Но рекламата не гарантира нищо.
Ако ще отказваш, отказваш. Не търсиш заместели. Така е най-чисто.

# 1 159
Не съм хич убедена че тия вейпове помагат за отказване... С цигарата се съобразяваш къде пуши, да не е около децата ти или просто където иначе не се пуши, с вейпа това ограничаване го няма или е много малко. С цигарата си знаеш че е вредна гадост за тялото ти, с вейпа много хора се залъгват че не е и че няма проблем да си смучат там залъгалката. Цигарите хубаво ще ги оставиш, а вейповете после кое ще те накара да ги оставиш тях?
За сладникавия вкус/аромат на това което ти влиза в устата - зависи колко смяташ да се втелясваш.
Има хора си бъркат вкъщи някакви био и еко пасти за зъби, за да не е от магазина с подсладители. Повярвай ми - сладки са пастите. Аз понеже съм с един солен Поморин, че от повечето пасти ми се гади, ако се наложи да ползвам "нормална", ми е като бонбони в устата.
Има и изказвания че дори самото усещане за сладък вкус в устата без поглъщане на нещо е сигнал да започне отделяне на инсулин, един вид подготовка за когато действително изядеш сладкото и КЗ се качи, което вече води и до още.
Та - от теб зависи колко искаш да се взираш в подробностите. Все някъде теглиш чертата че тоя живот все пак трябва и да се живее. Не ми се вижда реалистично да се вардя от какво ще ми замирише или от сладкия вкус на паста за зъби или вода за уста. От друга страна - за дъвки гледам да си ги спестя, там има и повече поглъщане на с каквото са ги подсладили. За мен съм решила че границата е там, за друг може другаде да е.

# 1 160
То за помагане,едва ли помагат.Аз като бяхме в болница бях изтуфкала 1 за 1 ден,което се равнява на повече от кутия.Та целта ми е,да свикна без самото усещане на дима от цигарите,че аз него си търся Grinning после ще си я дърпам без течност,пък да си гледа работата.

# 1 161
  • В центъра на моретата
dolce, честит рожден ден на дъщеря ти! Да е здрава, целеустремена и мечтаеща! И леко да минава през тийн годините!
Тортата е страхотна, и на визия, и на разрез!

Чебурашка, две седмици преди изследвания спираш приема на витамин Д, В12, желязо, фолиева киселина. То зависи какво ще изследваш, де.

Чакам с нетърпение да стане киселото зеле, ама късно го сложихме. Иначе, започнах да правя зеле и туршийки, още като бях в майчински с дъщеря ми. Да се уплътнявам времето, покрай гледането  ѝ. Тогава не ми тежеше, даже ми беше интересно, ама сега вече като дойде този период хич не ми е приятно.

Елора, магнезият вечер, вит. С след храна, за да не дразни стомаха (освен, ако не е такава форма). По принцип е ободряващ и ако е с повече мг е по-добре да приемът да е в светлата част на деня.

Днес сме на дърпано пилешко със сметана и гъби. За гарнитура - печено цвекло и печен лук.

Честит имен ден на празнуващите днес!

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 21:10 от zaek

# 1 162
  • на острова на мечтите
Толкова сте писали, че просто няма изчитане.
Долче, честита са ви е тийнейджърката! Тортата е много красива и вероятно вкусна.
Вчера, ММ искал да ме изненада и сложил свински крачета в тенджера под налягане. Връщам се аз, а вкъщи вони на загоряло. И тенджерата пищи. Викам му, военни действия ли имаме? Не бе, отворих винтила на капака, затова свири. Ама вода сложи ли в тенджерата? Вика да. Днес си призна, че сложил само колкото да покрие дъното. Добре че е топло и проветрих. Ама колко търках, няма ада ви казвам. Той си ги яде крачетата, колкото да ми покаже, че не били чак толкова изгорели. Днес му забраних да пипа в кухнята. Още съм изненадана от вчера.
Правих телешко варено. Сложих алабаш. Не ми заменя картофите, но се примирявам. Другият път няма да слагам.

# 1 163
Като аромат усещаше ли се като се свари да мирише като на зелеви? Алабашът при мен не стига до тенджери че го изяждам така, обаче ми е любопитно.
Слагала съм по 1-2 шепи грах в телешкото варено, не е изобщо традиционно, ама нали да плува там нещо тук-там за разнообразие и за цвят Grinning Те в една купичка реално са много малко грахчета, хич не си ги слагам на сърце, не е като да съм се наяла с грах. А пък поне мен ме "лъже" че има повече неща като ги виждам. Другото ясно - морков, лук, целина. Така или иначе главният герой е телешкото и хубавият бульон, точно в телешко варено хич не ми липсват картофите че да ги и замествам. Ако ми се стори твърде "тънко" ядене, винаги мога да метна и някое варено яйце да си доям Grinning

# 1 164
  • на острова на мечтите
Натка, не се усеща. Все едно безалкохолна бира да замени бирата 😂🍻 Харесва ми суров . Този, който купих в сряда от камиона със зарзават е много крехък и вкусен точно суров.
Аз на варено слагам лук, морков, дафинов лист и малко зърна черен пипер.

# 1 165
За десети път ще питам за рецептата за желатиновата баница.
Девет пъти сте ми я давали и още не съм я правил. Утре, обаче, почивам и съм решил да я направя. Мотивиран съм до краен предел! Както викаше Пената: "Момчетата са МУТИРАЛИ за победа!" Joy

# 1 166
За десети път ще питам за рецептата за желатиновата баница.
Девет пъти сте ми я давали и още не съм я правил. Утре, обаче, почивам и съм решил да я направя. Мотивиран съм до краен предел! Както викаше Пената: "Момчетата са МУТИРАЛИ за победа!" Joy
Заповядай
https://www.bg-mamma.com/?topic=675266.msg47419801#msg47419801
Сполучлива е рецептата, че и дуракоустойчива... аз половината пъти забравям да добавя маслото и пак става. По-хубава е с него де. Виж бакпулвера гледай да не го забравяш - пробвала съм и без него ама неговата липса повече се усеща Grinning

# 1 167
Натка, ти си безценно съкровище! Kissing Heart

# 1 168
Благодаря, макар че нямам заслуги тук. Шарпи ни зариби всичките с тая баница преди време. Рецептата си струва, точно като за нас е и бързи-смели-сръчни Grinning
Моята обикновено е със сирене и извара, че много обичам извара и бих я навряла навсякъде, всякак е хубава. Сусам ръся отгоре... ако се сетя. Аз сусам си ръсех преди и на обикновените баници де, харесва ми комбинацията.

# 1 169
на мен ми е в албум “любими” за бърз достъп

Общи условия

Активация на акаунт