Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 819
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 60
Сладкото ми е проблем,ще потърся някакви плодове,ако има да не вдигат инсулина.Че аз само на сладко преживявах до сега.Днес съм на 2 яйца и пържола,та за гладна,не съм гладна,обаче психически за боклучета...ще му свикна,здравето е по-важно.Имам си резерв на корема,та няма да умра от глад.Не видях такава информация,ама ако знае някой дали може хем на нисковъглехидратна високомазнинна,хем с калориен дефицит да мина,че на мен това месо ще ми е много.

# 61
То за моженето - може, но много ли държиш? Протеинът ти е нужен, зарежи калориите. А и при високомазнинно хранене калориите ти идват от мазнини дори повече отколкото от протеини.

# 62
Борислава, по десетина грама шоколад 85% можеш да употребяваш. Аз лично го смуча и се нашоколадявам брутално. Има и режимни сладкиши, но старите кучета в темата ще ти кажат да ги забравиш в началото. Поне докато не нормализираш резултатите. Същото важи и за режимните печива. След време ще отвикнеш от сладко Simple Smile. Сега ми се налага да ям подсладено месо и имам чувство, че плюскам мармалад, докато другите викат, че леко сладни. Възприятията се променят. Щом ми се струва, че Линдт 95% е сладък. Joy

# 63
Това най-тлъстото месо дето трябва да го ям не знам дали ще успея,че през бременността бях с гестационен диабет и от тогава като го подуша ми се повдига.Също и от месо на скара,ама си взех еърфраер и не ми мирише поне като го готвя.
Гущера знам го тоя момент като не ядеш сладко и после и тия са ти сладки,а ако след дълъг период без захар пробваш обикновен шоколад ще се ужасиш.Ще взема Линд значи,че усещам в главата ми как нещо функционира по различен начин.Може би нямам допамин без сладкото.Майка ми е с диабет,та имам тука апаратче да си меря захарта,ако ми падне,че ми е в норми и ще видим какво ще се случва като съм я спряла.Другия месец мисля да пусна пак на гладно как ще ми е инсулина и се надявам поне на гладно да е добре.Да ме стимулира.
П.п.Гледам,че коментирате магнезия,магнезиев диаспорал е добър,като бях бременна само той ми помогна,че бях с нечовешки крампи и само от него минаха,почти веднага.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:18 от Борислава Илиева 754990

# 64
Ти карай на режим и за един месец ти гарантирам поне 3 кила надолу. Аз имам висок холестерол и ям предимно пилешко, телешко , патешко и риба. Научих се да ям салата, това цял живот не съм обичала да режа марулови. Сега си вземам китайско зеле, айсберг, ако нямам време- готовите пакети от Лидл, има едно триколоре, излапвам цялото пакетче с ябълков оцет и зехтин.
Вземи си тахани от лешник и бадем, ако ти пригладнява, докато се свие стомаха.
Спокойно, не го мисли толкова. Ще се адаптираш. Тук има хора в ремисия от години. Не ти трябва контрола на първи месец. Ако ти е нисък инсулинът, ще се заблудиш, че си се оправила, а не е така.

Аливи, на мен ми изглеждат добре твоите резултати. Но питай за хормоните в темата. Има такава, май се казва " Хормонални изследвания". Аз там чета, ама не разбирам. Знам, че Ф3 и Ф4 трябва оптимално да са към горна граница.
Иначе си пушка с Д и Б 12. И с ГКХ, и инсулин. Браво!

Абе, хора,  тези Джим бим, ги бях турила в спама. Днес влязох за магнезия и олаляяяя, напълних кошника с неща над 100 лева 🤣.
Тъкмо да натисна окончателното, и дойдоха хората при мен. После гледам, ми без всичко, дето трупнах, мога да си мина. Сега стои на размисъл. Много съм лакома, особено, като съм гладна, ох.

Гущер, няма ли снимки от Монголско, давай да пълним сетивата 😀

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 18:34 от tays

# 65
В лидл имат 95 % вече шоколад, вчера викам я да го опитам вече.
Хич не е лош, даже по-добър от 85.

# 66
Аз съм взела 85, снощи гризах, сладък ми е. Ще има да го подмятам, както някакви линд.

# 67
Другия път вземи от 95, готин е.
Фен съм му вече. Ама имам запази много от линд.
Нищо де, редувам си.

# 68
Хубав е този от 95% от Лидл, аз минавам окончателно на него. Като изям още 1-2 от 85 дето ми се подмятат из къщи де, аз шоколад ям рядко и по малко. Този от 95 е почти същият, но с още по-интензивен шоколадов вкус. И не е горчив, поне не като за нас де. Но примерно Линдт аналогичен ми е гадно горчив, не ми е вкусен поне на мен. Пак си е въпрос на вкус де - сестра ми например не харесва тези от Лидл и според нея киселеят, а харесва Линдт висок процент, дето аз не ги пипвам ако ще да ми ги подаряват.

Борислава, не се хващай на това че трябва задължително да ядеш много мазно и много тлъсто. Така само се настройваш негативно към режимната храна, напълно излишно при това. Мазнините ти носят доста от калориите просто защото грам мазнина има два пъти повече калории от грам протеин или въглехидрат, а не че трябва да ядеш сланина на лягане и на ставане... Ядеш си нормално, просто не се "пазиш" от примерно пилешко бутче с кожичката, пържолата примерно вратна да е, вместо както някои гледат само филета и прочие сухо месо. Като сложиш маслинки на салатата, малко масълце на зеленчуците или яйцата, или пък малко сметана може като готвиш... и нещата стават просто хубава вкусна храна, на всичко отгоре и засищаща, така че няма да се чувстваш гладна. Сядаш си и се наслаждаваш на храната, както и на факта че тази храна работи за теб, а не против теб.
Но изобщо не е целта зорлем да буташ мазно в устата, то няма и смисъл. Някои вдигат отначало мазнините повече, за почнат по-лесно с кетоните, но не ти е това най-важното, пак ще стане работата. А за по-нататък вече като е адаптиран човек, тогава съвсем пък не е страшно - ти почнеш ли да гориш мазнини, ще можеш лесно да достъпваш и от твоите си, та енергия всякак ще имаш.
За нормален шоколад си права, като отвикнеш от такава сладост е чак гаден. Те ги правят толкова сладки, че аз освен захар почти не усещам друг вкус от такъв. То егати и шоколада, почти без шоколадов вкус, не ща пък Grinning
Един месец ми звучи твърде скоро за изследвания, ти ще има със седмици само да се адаптираш тепърва. Аз бих изчакала повече, особено щом казваш че на това което видиш разчиташ за мотивация.

Диаспорал не е лош, че е цитрат и е прилична доза... обаче е подсладен и той. Всичките разтворими или такива гелчета дето директно отиват в устата са сладки. Ако не са със захар, повечето са с най-гадните подсладители, за съжаление. По-добре си вземи на капсули нещо, има избор огромен. Аз съм си взела даже чист магнезиев цитрат на прах, но не е най-приятното нещо на вкус, няма да ти го препоръчвам него че ти имаш тепърва да работиш над вкусове и навици.

# 69
Добър вечер и от мен! В сянка съм, но ви чета 🙃Записах се на едно обучение и нещо денят не ми стига 🤭
Скрит текст:
Може би сте чули, но нещо Линд ги съдят, че в черния шоколад имало следи от тежки метали 🤔Можете да се поразровите (тези дни мернах постове из фейса)

Моята дисциплина се изпари 😔и съм намислила среща с лл да си искам помощ под някаква лекарствена форма..

# 70
Абе някъде да има разлика,килограми ли,инсулин ли,сантиметри в талията,ще ми е достатъчно да продължавам.А искам да пусна след 1 месец,че си мисля само от захарта като спра,че ще ми падне,че аз наистина си прекалявам със сладкото.Корема не знам какво да ми се свива,че аз карам на малко количество,но 3 вафлички да хапнеш и ето ти ги 1500 калории,а няма как само с тях да минеш и си се трупа...та корема не го усещам празен,само навика след ядене нещо сладко и на вън някое боклуче да прилапам.Май и желязото не ми е читаво,че е сладко...ама като се замисля може и да не ми трябва другия месец с това месо.За утре съм намислила дроб да правя,ще търся къде ми е книгата и ще пратя рецептата,че става уникален.Аз го харесвам и то при положение,че не харесвам дроб...
Някой спомена за магданоз да ям,с него нямам проблем,като заек съм като го видя,в нас никой не го харесва,но на мен ми допада,много ми е свеж.

# 71
Ще станат работите, дай си време. Наслаждавай се на процеса, ако щеш, това са хубави промени и като изключим сладкото, дори не са и някакви мъки в крайна сметка. Просто вкусна храна.
За сладкото и от вкуса ще отвикнеш чисто психологично, но и чревната флора в момента си я "отглеждаш" такава с това сладко че и тя те кара да търсиш, това също ще се промени. Ще видиш. Просто избягваш и ти да се навиваш че ти е толкова зор за него... от това полза няма.
Освен редовният ми лаф, дето тези по-отдавна в темата ще се изсмеят но и ще се съгласят - наяж се хубаво с кюфтета да не си мислиш за глупости Joy

# 72
Ох, Фотокод, дано не е вярно.
Знаеш ли колко Линд имам Joy

# 73
Само аз ли си нямам шоколад вкъщи Thinking
То сигурно щото съм скръндза и ми се вижда твърде скъп, предпочитам да ги дам за пържоли Yum
ПС сигурна съм че и Невър не държи шоколад вкъщи Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 74
Хаха, може рядко да ми се дояжда, но се дразня ако нямам вкъщи точно тогава. Ям точно една марка, която продават само в Лидл, т.е. трябва да ида до там за целта. Ако чакам като ми се прияде да си купя... никога няма да ям шоколад Joy Съчетай това и с факта че любимият ми по едно време не винаги го имаше, както и че купувам и дори го забравям че го има, та после купувам още... в момента май имам 4 броя, скоро със сигурност няма да спирам на този щанд Joy

Общи условия

Активация на акаунт