Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 24 829
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 75
Беки, аз имам от този на кето бг, но си седи. От април до сега съм изяла две квадратчета. Толкоз. Затова не се изкушавам да се зареждам. На мен ми се ядат солени неща. Купувам си pork puffs. Те са само кожа от прасе и сол.
Мисля за Коледа да направя някоя торта, все пак е празник.

# 76
Направи си, лошо няма. Ако е и режимна, още по-добре.
Идеи бол.

# 77
  • на острова на мечтите
Беки, и аз нямам шоколад 🍫 Черният специално ми е неприятен на вкус. Купувам, опитвам и после го шиткам на ММ. Той се мръщи, че е 85%, но за седмица го изяжда. Аз обичам млечен , но не купувам, че веднъж излапах целият 100грамов млечен шоколад с лешници.
Още нищо магнезиево не съм купила. Имам едно лЮкарство на прах за крампи. Първо него ще изпия, че ще му изтече срокът на годност.
Фото, 🥰😘❤️ Май станахме доста, на които ме им стига времето. Аз тия дни съм яхнала метлата, че ми е редно нервно. Снощи не успях да заспя с две сънотворни.
Айде гуш на всички 🤗

# 78
Заек, честит рожден ден на дъщеря ти! На много хубава дата е родена!🙂 Тортата изглежда супер вкусна!😋
Дани, пробвали ли сте с Biokill за мравките? При нас помогна преди години. Как е Принцът?😍
Stryper, според мен можеш да приготвяш почти всяка рецепта с яйца и само с белтъци.
Борислава, добре дошла🙂 и...еха, какъв инсулин, почти 30!😕 Но ще се справиш с подходящ режим и движение!
Costa, щастлива звучиш.И при мен преди години имаше проблем с липса на чувство за ситост (от друга страна пък, не съм имала и "инсулиновия глад", за който споменават доста хора в темата).
j_popi, от щитовидните и ТСХ, и Т3, и Т4 са ти неоптимални (нищо че по изследвания само Т4 е нисък, важно е да са оптимални стойностите). За съжаление...доста лекари не обръщат внимание дали показателите са оптимални или не (много е дискриминационно, НО за бременните жени гледат ТСХ да е под 2, за останалите...кучетата ги яли🤨).
Аlivi, има накъде още да се вдигнат Т3 и Т4, но е възможно тези симптоми да се дължат на много други неща.
Тайс, винаги ме усмихваш с позитивизма си.🤗
Гущер, ти обиколи света!😃 Нареждам се за снимки и аз.😊
Фотокод, 🤗
Относно шоколада, и аз съм на лидълския 95%, страхотен е. Започнат е, ама едва ли скоро ще свърши.😂 Имам някакви запаси от тъмни шоколади /купувани още преди шоколадовата "криза"/, които преди време открих и половината не помнех кога точно съм ги купувала.😄 Те ще са за някакви рецепти, така че няма изгледи скоро да свършат.
И при мен е доста натоварено напоследък. Храната вчера беше супа от пилешки фенери със застройка от яйца и лимонов сок, днес телешки наденички, яйца и броколи (наситнени до "ориз"). Наденичките и броколите директно от фризера, хем да разчистя малко.☺️
Май не съм писала тук, пробвах преди време кето хляба в Лидъл. Нали се бях зарекла, че ще го опитам само намален с 50%. Е, намерих го даже два поредни дни на тази цена и в два Лидъла и взех.😂 Суров въобще не ми хареса, обаче препечен беше доста приличен на вкус. Изядох го де, като бях замразила филийките и си ги препичах с масло, сирене и подправки отгоре. Гарнирах и с варени яйца с полутечни жълтъци, сьомга, месо, зеленчуци. Няколко дни с такива комбинации се изхранвах, че не отнемаха време. Вкусен беше кето хлябът (не очаквах да ми хареса), но си имам задръжки към глутена и маята в състава му, а и съм отвикнала от това да търся ежедневно хляб.🙂

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 23:58 от dolce miele

# 79
Това е полезно за тоя хляб да се знае, аз също си го представях че препечен би бил по-добре, от това което описваха другите. Сигурно няма да си го купя де, ама информацията не е излишна Grinning

Инсулинов глад като да приритвам, да ми прималява и да се тръшкам нервно и аз не бих казала че съм имала, но пък все бързо ми падаха батериите, а за въглехидратни храни нямах спирачка като почнех да ям, можех много. Иначе да - щом и преди си се хранех реално интервално защото мразя да закусвам, не е било да имам глад и неможене без храна. За някои е проблем и търсят да ядат често. Но ако седнех с тавата с картофите или с ориза пред мен и можех да я преполовя, а пък за баница или тутманик да не ви разправям че ще ви вкарам греховни помисли, че и страхотни ги правя Joy И спирах не щото искам, ами щото вече къде да го побирам... Обяснявам си го с това че наистина все не ми стигаше енергията, аз и все не се бях наспала и това също не допринася за добро регулиране на апетита, отделно от другото. Абе какво ли описвам с толкова подробности, сякаш не се познахте половината в тия усещания, ако и да не сте изяждали по половин тава всичките Grinning И сме го изпитвали, и сме го и виждали у други това по много пъти.
Като минах на режим направо свобода почувствах в това отношение, много скоро дойде разликата. И почна да ми прави впечатление другите наоколо как в сравнение с мен не изтрайват хич без храна. И сега го забелязвам, разбира се, просто вече съм свикнала, а отначало беше много впечатляващо - докато свикна че моето е нормалното, а не тяхното.

# 80
О, непрепечен въобще не ми хареса на мен. Консистенцията му е подобна на влажна гъба или на мен на това ми прилича. Вкусен е препечен, но не ми звучи ок като за редовна консумация.

# 81
Е, щом има желаещи, ето няколко от Улан Батор:

И Гущер до гущер:

Joy

Бавно се качват. По-натам може да кача от Хонконг, Тайван и Корея.

# 82
Аз също си взех да го опитам, но мухляса след няколко дена. Не помня кога го купих - може би преди 2-3 дни и днес имаше мухъл. Ако не сме в къщи и търся нещо за ядене, бих си го взела отново, но предпочитам да си направя някоя кето питка с кашкавал и яйце.
Долче, нати, както и към останалите, които се включиха, благодаря за идеите за храна без жълтъци. Откриха ми камък в жлъчката и спрях жълтъци, патладжан, шоколад и кафе.
Купих си кутия с 28 пастьоризирани белтъка и мисля да готвя с нея. Все още имам неприятни пробождания по ръцете и краката и искам да пробвам дали ще се оправят ако спазвам диета за болна жлъчка.

# 83
Гущер, другият гущер нещо много озъбен. Сигурно от студа.😁 Как се справяте с тези температури?
Stryper, мислиш, че пробожданията по тялото са заради камъка в жлъчката ли?🤔
Ако не сме в къщи и търся нещо за ядене, бих си го взела отново, но предпочитам да си направя някоя кето питка с кашкавал и яйце.
Точно на същото мнение съм и аз- ако ми се яде нещо такова, предпочитам да си направя вкъщи нещо режимно без мая и глутен. Най-мързеливо ми е без печива.😂
Иначе кето хлябът забелязах, че е с много кратък срок на годност- по спомен нещо като 4-5 дни. Моят го замразих, защото на следващия ден му изтичаше срокът, но изобщо не се учудвам, че е мухлясал бързо (когато го купувах, имаше още два хляба със същия срок на годност, по които вече си беше "тръгнал" мухъл).

# 84
Само аз ли си нямам шоколад вкъщи Thinking
То сигурно щото съм скръндза и ми се вижда твърде скъп, предпочитам да ги дам за пържоли Yum
ПС сигурна съм че и Невър не държи шоколад вкъщи Stuck Out Tongue Closed Eyes
Право в десятката Sweat Smile
Не, нямам шоколад никакъв в шкафа. Имам само какао на прах което слагам в маскарпонето.

# 85
Добро утро.Пак идвам с въпрос...ГИ по същия начин ли се отразява на инсулина,както на захарта?Че при мен захарта поне е добре,но инсулина чупи скалата...

# 86
Скрит текст:
Гущер, другият гущер нещо много озъбен. Сигурно от студа.😁 Как се справяте с тези температури?
Stryper, мислиш, че пробожданията по тялото са заради камъка в жлъчката ли?🤔
Ако не сме в къщи и търся нещо за ядене, бих си го взела отново, но предпочитам да си направя някоя кето питка с кашкавал и яйце.
Точно на същото мнение съм и аз- ако ми се яде нещо такова, предпочитам да си направя вкъщи нещо режимно без мая и глутен. Най-мързеливо ми е без печива.😂
Скрит текст:
Иначе кето хлябът забелязах, че е с много кратък срок на годност- по спомен нещо като 4-5 дни. Моят го замразих, защото на следващия ден му изтичаше срокът, но изобщо не се учудвам, че е мухлясал бързо (когато го купувах, имаше още два хляба със същия срок на годност, по които вече си беше "тръгнал" мухъл).
[/spoiler]

Долче, радвам се, че се " появи". Много липсваше с твоите открития. Беше публикувала по едно време брашно на Балчо с три вида семена и си го купих. Запазила го бях специално. Понеже ходя тази година на едни дежурства и седим гладни и жадни по няколко часа, а обядвам по някое време следобяда, идеално ми се получи баничката с такова брашно , вместо с бадемово. Чак мм се прехласна. Е, изглежда сивоникакво на вид , но на вкус е супер ароматно. Та. Правя си в една кутийка аз , на дежурството бях с една готина колежка, доста нафукана. Предлагам и, ооооо, аз идвам от....бе някакво скъпарско столично заведение каза, мислеше, че го знам, обядвала с колега скариди и ципура. И по едно време като получи киселини Joy. Предлагам пак аз от моето неугледно нещо. Тя излапа две парчета, каза, че и е обрало дискомфорта. Та и рецепта искА. А аз нали съм по смесването на око, та ..трудничко ми беше да ми запише жестомимичния превод.

Гущерчо, много атрактивни неща показваш. Вписваш се там между саблезъбите, но си идвай тука. Как си без глюкофажа, имаш ли контрол над събитията в тези студени степи?

# 87
Борислава, трябва да пробваш кое как ти се отразява, няма универсален отговор. Всичко е толкова индивидуално, че ако аз кажа  няма значение ГИ, друг ще каже има огромно значение. Освен това в пространството има толкова различни таблици за ГИ и ГТ, че не знам на кое да се вярва. Търсиш, пробваш, следиш се, решаваш спрямо твоите показатели. Хубаво е да споделяш тук хем да видиш какво мислят другите/какъв опит имат, хем ти да дадеш твоите отзиви/опит на другите четящи и списващи в темата.

# 88
Гущер, седиш добре до другия гущер. Нещо е сърдит Joy
Давай и снимки на храна и разрези.

Впрочем още имам бетаин с пепсин на др Бест.
Подарявам, ако някой иска.

# 89
Добре че някой писа, че забравих какво исках да споделя Joy
МЗ са обявили безплатни скринингови прегледи ето тук:
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/skrinin … ing-rak-jeni-2024
Едната е за диабет тип 2, условията са изписани, като изрично е написано, че не се дължат никакви такси и не се вземат направления!
Скрит текст:
Вчера по същата линия посетих АГ - кампания за скрининг рак на маточната шийка. На картата под публикацията си избрах центъра, запазих си час, не ме таксуваха, а ми направиха пълен преглед и ми взеха цитонамазка, дори по желание на докторите (бяха двама) ми направиха безплатна ехография. Много съм доволна и вече чакам резултати. В центъра не бяха запознати с точноте параметри на програмата, но провериха и всичко мина гладко
Центъра за скрининг на диабет тип 2 се пада до метростанция опълченска. Мисля да се възползвам и от този скрининг.

Общи условия

Активация на акаунт