Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 653
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 765
Изчетох само последните няколко страници. Много пишете.🙂
Долче е кралицата на тортите Grinning
Ох, Елора😂
k sh, в темата с ВМ-НВХ рецептите на последните няколко страници има рецепти за торти.🙂 Линк:
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.new#new
Отчитам храната за последните три дни. Супа топчета със застройка от сметана и много яйца (в супата имаше лук, моркови, карфиол, броколи; някои недоволстваха, че нямало картофи, но разделих в две тенджери супата и на тях им сложих поне фиде😜). Днес бях на кафета и едно какао с яйце, с малко масло, сметана и сол във всяка от трите чаши. Нямах много време за готвене и хранене, а това става много бързо. Какаото с яйце се получава също много готино.🙂 Вчера за обяд яйца, а за вечеря кюфтета с печено червено цвекло, салата с цвекло и заквасена сметана, краставици (да, пак опекох една тава с цвекло😆):

https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.new#new
Сори за снимката с чинията, но детето снима с нейния телефон.😅 Иначе убедих и дъщеря ми да яде от кюфтетата (изяде си ги даже), та съм доволна. Не знам дали писах тук, но на изследванията и' излезе нисък феритин, та се опитвам да включа в менюто и' не само месо, ами и цвекло (желязо също пие на капки). За утре съм и' обещала мъфини или палачинки, ама още не знае, че ще са с цвекло.😁
Елора, помня, че Дева наистина много ти обясняваше и те търпеше, вярно.😁
Натка, има вече и Дайкон, и китайско зеле в Лидъл и Кауфланд. Е, цените им не ми харесват изобщо, ама...
Гущер, видях в другата тема, че си сложил линк към рецептата за филето+чудесна снимка на филето.🥰 Прияде ми се!
dironi, относно храненето на клетката мернах нещо назад (съвсем по диагонал четох онези страници, но това го запомних). При ИР клетката изпитва глад, така да се каже. Какъв е смисълът от (повече) вгх за клетката, като енергията от тях не може да "влезе" в клетката?🙂 Относно Аку-тирокс, четох, че си имала проблеми, ама забравих с какво точно. Май с кортизола. Та хормон за ЩЖ се въвежда плавно и се започва с ниска доза. Постепенно се увеличава. При хора, на които кортизолът им пада, е още по-важно да се започва от по-ниска доза и по-бавно да се увеличава. А, също съм на Аку-тирокс (противно сладък ми е, но веднага след него пия чаша вода) и от него се чувствам най-добре по принцип. Мисълта ми е, че е напълно възможно при теб включената доза хормон да е дошла твърде голяма и твърде изведнъж. Относно инсулина- аз започнах от инсулин 15, после 6-7, а на последните ми изследвания беше 3,1 и КЗ 4,18. Между другото, уважавам много това, че търсиш отговори и задаваш въпроси /макар че си държиш доста и на предписания от нутриционист режим/.
Относно веган продуктът тип масло от Лидъл- много съм подозрителна към растителни мазнини, на чиято опаковка не пише дали мазнините са хидрогенирани или не. Иначе писали, че не съдържа палмово масло...
В Тримарт ще има ли Черен петък?🙂
Теормина, дай рецепта за кимчи, моля! Аз правя един-два вида, но не се харесват нещо на всички.

Тиквички взех на 4,90- ужас! Ама видях после в бележката. 4 лева са бутчетата. Да си бях направил бутчета с яйца и сирене...
После да се яде само месо било скъпо... Реално зарзавата е в пъти по-скъп за това което получаваш насреща.
Абсолютно!😀 Особено като добавим и това, че към гарнитурата трябва да има и нещо "непостно".

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 23:44 от dolce miele

# 766
Хм, за витамин Д не знам какъв са  предписали но при проблеми с бъбреците се случва да предпишат и друга форма, а не Д3. Прескачат една конверсия по този начин, един вид. Не помня подробностите, но те пък лекарите би трябвало там да знаят какво правят. Витамин Ц не е малко наистина 900мг щом не е с удължено действие. Аз не бих вземала по толкова, а моите бъбреци не знам да им има нещо, ама защо да им давам зор? Т.е. аз вземам но с удължено освобождаване.
Прогестеронът си е известен "виновник", дори не само синтетичният. Точно от него в края на цикъла точно преди менструация ни се изменя и глад, и апетит, и на какво налитаме. Като се вкарва и допълнителен обаче понякога става мазало.
Кортикостероиди също ги правят тия бели, макар че с тях обикновено е временно.

Долче, много ме радват тия снимки, като малките деца се радвам да ми е шарено пред мен в чинията Grinning А гледам че и със застройките продължаваш яко Joy Това супа, кафе, какао... наред Grinning

# 767
Natka,
Желатина в Тримарт трябва ли да се накисва или загрява. Простете невежеството, но само от Лидл съм взимала досега и ми направи впечатление, че пишеше на пакетчето "без нужда от накисване и загряване" .

# 768
Натка, е, няма да пия кафе или какао, без да му добавя и нещо по-солидно вътре!😁 Поне не и когато целта ми е заместване на хранене, а не фаст.😉 А на цветното и малката се радва (а тя е каприз), за първи път склонява да яде червено цвекло без да е "под прикритие" (палачинки с цвекло съм правила).
Стеличка, да не би случайно да си взела от желатина на Belbake, който на опаковката изглежда бял /30 грама мисля, че беше опаковката/? Ако е така, да знаеш, че не е чист желатин, а около 2/3 от състава май беше малтодекстрин. Та оттам и "нямането на нужда" да се накисва. На Апетитко желатинът, който също се продава в Лидъл, но в малки пакетчета, си се накисва преди употреба.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 00:27 от dolce miele

# 769
Ако ще правя баш желе, го заливам с вода в примерно малка чаша, той дръпва почти на момента, та му доливам че става като гума Grinning Слагам го за някакви секунди в микровълновата, даже не на пълна мощност ами на размразяване, т.е. на съвсем слаба мощност. И го проверявам много често, не знам как да ти определя време като то зависи и от съда. Да стане така доста топъл и той видимо си се разтваря пък и можеш да разбъркаш да провериш, не трябва да завира де. И си го добавям към каквото там ще желирам и отива в хладилника. Стяга супер бързо. Единия път май тъкмо си бях направила чай и имах още гореща вода в каната, та направо с нея в чашката ама не беше и тя съвсем вряла. Не знам какво съм му треперила преди че трудно се работи, съвсем гьотере го карам и все става Grinning
Пробвала съм и без да го стоплям но дори както е на прах а не на гранули, пак явно почва да се желира преди да се разтвори добре и стои на грашки, абе странно е, иначе на вкус естествено няма разлика.

# 770
Dolce miele,
Да точно този желатин от 30 гр взех и ползвах. Ужас. Добре че питах. Веднага погледнах сега пакетчето 40% желатин и другото малтодекстрин....
Натка, благодаря за инструкциите.

# 771
Абе пробвай там 1-2 пъти и си казваш - квот`-такова! и ще си видяла вече и няма да ти дреме Grinning Ако беше много врътня, да съм спряла да го правя досега. А аз вече правя планове какво още да желирам.

# 772
Стеличка, вече поне ще знаеш.🙂 И аз така му се зарадвах, особено на белия цвят от опаковката, а после прочетох какво съдържа.😂 А вкус има ли някакъв, ако си го пробвала, че се чудех?

# 773
Долче,
Ползвах го за желирани бонбони от плодов сок за децата. Милите ми деца... Казаха, че това са най-добрите бонбони.
По принцип чета етикети, но много подвеждащо е написано... Само желатин отпред. Отзад желатин, бял и  в съставки- изненада, малтодекстрин. Добре, че ми обърна внимание.
Купих си и за мен, за баница, ама няма да е с този.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 00:52 от steli4ka s

# 774
Месо и риба от Кауфланд. Всяка седмица има някакво намалено. Бут, плешка, врат или филе. Рибата също. Минавам през ден-два и каквото има вземам. Не знам какво е пасло и къде е расло, но не се вманиачавам на тази тема. В магазина срещу нас пък бутчетата са по 4 лева. Зехтинът е сложен, но имам клиенти, които търгуват на едро, та те склонявам да ми продадат една тенекия, е не 100 примерно. На Женския пазар зарзаватът е два пъти по-евтин от квартала или веригите, но за съжаление не ми е удобен и рядко стигам.

# 775
  • Германия
Costa, natka, благодаря за коментарите, точно от това имах нужда. Да не ме разбра някой погрешно, изобщо не му правя реклама, наистина имах нужда от мнение става ли или не става. Не съм веган, няма и да стана. Понасям млечни без проблем. И мас съм взимала, и със зехтин готвим, купувала съм и олио от авокадо… това ми стана интерес о като го видях, първата ми реакция беше скептицизъм, втората любопитство. Няма да повторя покупката, благодаря ви! 💐

Гущер, рецептата ми е на немски, ще ти я преведа и ще я пусна или тук или на лично.

# 776
  • Пловдив
dolce miele- Благодаря вчера вечерта се разрових и си харесах твоята Рафаело торта....сега в неделя ще майсторя.

# 777
Гущер, завидях благородно... За бутчетата на 4лв (аз им се радвам ако на промоция за 4.99), както и за пазара. Тук на пазара предимно не е по-евтино от супермаркета. Че и се правят на интересни, предимно не дават ти да си избираш. Те вчера затова така ми светнаха очичките с това цвекло и репи на промоция, че и супер изглеждаха. Като муле се натоварих с покупките, ама се прибрах с усмивка. Една позната ме среща и ме пита що пръхтя така - щото имаше чудесни репи на промоция! Шок и потрес, чак плахо попита да не би да спазвам постите Joy

# 778
Teormina, ich verstehe ein bisschen Deutsch. Simple Smile

# 779
  • Германия
Teormina, ich verstehe ein bisschen Deutsch. Simple Smile

Е така кажи! Заповядай!

https://biancazapatka.com/de/veganes-kimchi-rezept/#recipe

Ако имаш въпроси, насреща съм. На като цяло е елементарно

Общи условия

Активация на акаунт