Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 492
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 165
Борислава, ти много не му вярвай на глюкомера. На последното изследване се набодох пред вратата на лабораторията. Показа ми с една единица повече. И докторката също потвърди после, че е завишено на глюкомер.

# 166
От както почнах режим си заведох дневник, където пиша измерените ст. на КЗ  по дни и часове, както и какво съм яла. С червено ограждам стойностите над 6, а също и храната, която съм яла преди и вероятно е причина. Сега си ги разгледах. Това, което забелязах е, че в 90% от случаите ясно се вижда причинно следствената връзка между високата ст. и прегрешението. Отразява се и на следващия ден. Но има едни 10% (приблизително) , когато никаква причина няма покачването с храната. Айде сутрешното вече се изясни - ефект на събуждане. Но съм имала и вечерно.  Без нищо да съм яла и след като вече е била нормална 2 ч след последното хранене почва да се качва. Нямам обяснение. Не всичко може да се обясни.

# 167
Черният дроб бълва глюкоза не само сутрин. Особено, ако инсулинът има пикове. Вместо да се бодете по сто пъти, по-добре е да се храните чисто едни 6 месеца и после в лабораторията. От днес за утре не става. Също бих добавила, ако някой не е тренирал усилено да не се хвърля директно на интензивни тренировки. Почва се с ходене, клекове, лицеви опори. Нещо простичко и по малко, за да е постоянно. Желанието за повече идва после само.
Постоянството печели всички битки, а не драстични мерки, които траят само от днес за утре.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 17:48 от Costa

# 168
Борислава и храната си оправи.
Айде дай подробно точно какво и колко си яла вчера и онзи ден.
Колко протени,  колко мазнина, колко зеленчуци, какви зеленчуци, каква мазнина.

# 169
8,2 ми беше захарта 1 час след хранене,но ми се отрази зле тая висока захар,кръвно вдигнах и сърцебиене,та предполагам не ми е системно,че друг път я вдигам до 7 след хранене.Но на обременяването ми беше 10 и хич не съм я и усетила,ама там е много захар...Ще взема и аз да пиша колко и какво ям,и да следя колко ми вдига захарта,че да не се чудя всеки път.Най-голямата драма е инсулина при мен,захарта през останалото време ми е около 5.Храненето ми е доста коригирано Може би си му трябва наистина време да свикне организъма ми,че до преди 5 дни си е създавал инсулин от сутрин до вечер,че на през 1 час бутах по някой бонбон в устата.Пак по- добре е да го вдигне за 1 час и после да е ок,отколкото да го държа горе цял ден.Ще свикне и той.Почнах да ходя по 10000 крачки на ден,ако направя повече още по-добре.Но май ще добавя и някакви упражнения,докато съм в нас,че да не случая и да мисля много нещата как са.От доста време мислим с мъжа ми да вземем пътечка,та ми стана приоритет.Иначе аз разлика виждам в корема още от сега,инсулина поне помага да свалям по-бързо,че тия шашавите нали пък се бодат с него за да отслабнат,а аз го имам хей така си...

# 170
  • София
И аз си водя нещо като дневник на КЗ, всъщност е екселски файл. Абсолютно същите наблюдение - при прегрешения се отразява може и за седмица напред. Забелязала съм и, че без друга причина ми се е вдигала КЗ преди и в началото на цикъл, разболяване, дори когато просто "минава" покрай мен.
Това лято ядох повече плодове от обикновено (в смисъл - от никакви на малко) и забелязах, че глик. хемоглобин не се е покачил изобщо, напротив дори с малко е намалял, но холестерола се е качил и както беше на горни граници, сега е малко над дях. Това вероятно е, защото не съм намалила достатъчно мазнините през този период. Сега се връщам на по-строг режим.

Селенът и цинкът редовно си ги следя , все бяха в граници. Когато включих и медта в изследванията, се видя, че от "триото" тя е страдала, та започнах с добавка мед. След 1,5 месеца медта беше влязла в граници, а цинкът и селенът не бяха мръднали. Иначе се води, че медта и цинкът са с обратна зависимост - покачили се едното, пада другото, затова трябва винаги да се изследват заедно.

Имам понякога "пробождания" по тялото, чудех се с какво да ги свържа, при следваща възможност ще проверя и жлъчката. Само на ехограф ли се тества или и с някои кръвни показатели може?

Магнезият ми е цитрат, бисглицинат и таурат, редувам ги. Бисглицинатът има релаксиращо действие, пия го само вечер.

# 171
От какво са тези пробождания,че ми се появиха около талията като ходя много?

# 172
Хм, може би тогава цитрата да го сложа следобеда, а другите вечерта Grinning

Борислава, мазнините смятам, че са ти проблем, но е възможно и количеството протеин.
Мазнината е тази, която спомага за насищане.
Та си коригирай храната.

# 173
За сега не набавям нужното количество,но ще го доизгладя,Стомаха не ми го побира това количество,но ще започне.Майка ми беше същата работа като беше на което диета,че тя пък е с МС,но се чувстваше много по-добре.Някой чай има ли който да е полезен и да помага за инсулина.Че откакто не пия фрапета,че чудя какво да пия по цял ден,та поне,докато го пия и да помагам на тялото си.

# 174
Има, трябва да проучиш. В първия пост също съм сложила такива, но ако се затърсиш и други може да откриеш.

# 175
Аз знам за чай от смокинови листа че сваля КЗ.
Тези пробождания къде са? В корем, гръб, гърди, крака?

# 176
Около талията,от към гърба.Като все едно ме гори нещо.

# 177
От какво са тези пробождания,че ми се появиха около талията като ходя много?

Проблеми с кръста? Дискова херния, такива неща.

че чудя какво да пия по цял ден,та поне,докато го пия и да помагам на тялото си.

ВОДА

# 178
Аз пия комбуча но не знам колко е добре, все пак със захар я правят, която УЖ трябва да е изядена от дрождите и бактериите ама кой знае.

# 179
Нямам такива проблеми...поне доколкото ми е известно.
Свикнала съм сутрин поне нещо различно да пия и сега замествам с чай от мента,но поне да има смисъл като пия нещо.Вода пия достатъчно,даже и отгоре...и подсладител не си слагам,че ми е сладко с него много,а доколкото разбрах от всичко изчетено и подсладителите вдигат инсулина,та ще гледам да ги пропусна за сега.

Общи условия

Активация на акаунт