Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 503
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 180
Вода, газирана вода (неовкусена, просто вода), чисто кафе или чай, билкови чайове... Те само чайовете колко са видове - има и за разнообразие много, но трябва да се проследи там че става съмнително ако от някой чай видиш че прегладняваш.

Много сте изписали, бях на гости и съвсем ви изтървах, ще се връщам да чета по-късно.
Моята храна няма да ми я разказвам, на семейно събиране дето включва и рожден ден няма как да се деля особено. Върнах се и си продължавам с кюфтетата Joy Но пък се прибрах и с цяла кора яйца от селски кокошки и голяма кутия сурова туршия,доволна съм.
Квас от цвекло съм наумила да си направя тия дни, аз сладко не обичам да пия но пък на соленичко хич не се дърпам Grinning

# 181
Аз пия комбуча но не знам колко е добре, все пак със захар я правят, която УЖ трябва да е изядена от дрождите и бактериите ама кой знае.

Неща със захар нямат място в режима. Не знам колко е вярно това и как така се изяждала захарта.
Може ли сериозен източник, че захар в комбуча грам не влияе на инсулин и кз?
Правила ли си изследвания след консумация на комбуча?
Тия дрожди и бактерии дай да ги турим в тортите Joy Първа писта съм ако е вярно Joy

Борислава, опитай вместо чай, веднага като станеш чаша топла вода.
Топлиш водата в ел. кана, но не до  кипване. А леко да затопли. Сипваш в чаша, доливаш малко студена колкото да търпиш топлото.

# 182
Е да, правих тест след камбуча. Не се вдигна захарта обаче то от шише до шише има разлика. Някой път е доста газирана и не сладни. Но понякога не се е газирана и доста сладни. В първия случай мисля, че ферментацията е ок и наистина захарта е изчерпана, но във втория сигурно е прекъсната и е спряла.
Сега сигурно пак ще ме емнете, обаче си измислих десерт за понякога като мнооого ми се прияде - два бадема в тъмен шоколад. От магазин за ядки ги купих.

# 183
А инсулина колко е бил?

Защото това е важния въпрос.

# 184
Чаят от смокинови листа май влияе на кз чрез повишаване на инсулина, ама не съм много сигурна, да се провери. Ройбос мисля че беше подходящ за ир.

# 185
Е няма как да знам. Но все пак реших да сведа до минимум комбучата. Преди изпивах по едно половинлитрово шишенце с яденето. Понякога и две. Сега държа в хладилника и по няколко глътки само отпивам.  Може би ще я спра напълно.

# 186
Чаят от смокинови листа май влияе на кз чрез повишаване на инсулина, ама не съм много сигурна, да се провери. Ройбос мисля че беше подходящ за ир.

И хъни буш е брачед на ройбоса мисля.
Копривата също качва много инсулина и не е ок за нас.
Говоря за чай само. За супичка, където мазнини ще има и ще се яде и с друго, не е драма.

Е няма как да знам. Но все пак реших да сведа до минимум комбучата. Преди изпивах по едно половинлитрово шишенце с яденето. Понякога и две. Сега държа в хладилника и по няколко глътки само отпивам.  Може би ще я спра напълно.

В лаборатории се тества инсулин.

Вода или друга напитка с храна не приемам. Вода половин час преди храна спирам, 1 час след ядене не консумирам също.

# 187
  • Sofia
Режимно малиново  десертче, неподсладено, но и така домочадието го опустоши.

# 188
Много вкусно изглежда.
Какво си сложила?

# 189
  • Sofia
Изсипах в блендера 750г полузамразени малини , 1 кофичка заквасена сметана, 2 пакетчета желатин, разтворени в 100мл кокосово мляко. Стана пухкаво и въздушно като стегна. Отгоре по една боровинка за декор. Исках и листенца мента, но не открих из двора.

# 190
Добър вечер и от мен! В сянка съм, но ви чета 🙃Записах се на едно обучение и нещо денят не ми стига 🤭
Скрит текст:
Може би сте чули, но нещо Линд ги съдят, че в черния шоколад имало следи от тежки метали 🤔Можете да се поразровите (тези дни мернах постове из фейса)

Моята дисциплина се изпари 😔и съм намислила среща с лл да си искам помощ под някаква лекарствена форма..

Не съм чула да ги съдят Линдт. Работя във фирмата, която внася шоколадите. Няма такова нещо.

# 191
На мен по-скоро ми звучи като да избягвам чай от смокинови листа или коприва,че захарта ще я коригирам много лесно,обаче инсулина ми е в повече и трябва да избягвам покачването.Тая комбуча хич не съм я и чувала.А газирано не пия.Ще заменя чая сутрин с топла вода,пък на обяд ще пия чай.За водата съм чувала,че е полезно много за организъма и влияе и на отслабването,та от опит глава не боли(в повечето случаи)

# 192
🤔дано е слух.. Върти се доста активно из фб
Наремето имах чудесен учебник по маркетинг, който още ме е яд, че не запазих. Всеки урок беше придружен с по 3-5 casestudies и честно казано не спестяваха и порочните практики на големите марки, и регулациите, които са последвали след това

# 193

Не съм чула да ги съдят Линдт. Работя във фирмата, която внася шоколадите. Няма такова нещо.

Сигурна ли си? Напълно?
Ох, много ме успокои. Дано е така наистина.

# 194
От какво са тези пробождания,че ми се появиха около талията като ходя много?

Изследвала ли си жлъчка и черен дроб? Ако не си - посети гастроентеролог. А кръвна захар 8 и нещо е диабет. По-добре си вземи лекарствата докато се оправиш, за да не се засегне друг орган. Не е фатално да взимаш метформин  временно.
Аз пих много дълго чай от листа на смокиня. И в момента пак пия, че майка ми каза, че й е помогнал да намали камък в жлъчката. Не ми сваля кръвната захар. Докато не оправих храненето, тя си седеше редовно над 8, че беше стигнала и до 15.

Общи условия

Активация на акаунт