Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 497
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 195
Stryper,8 ми се вдигна 1час след хранене,после се оправи.И да чукна на дърво днес най-високо е била 5.8.Метформин ми изписаха,но не ми се искаше да го пия,та само малък тласък ми трябваше,а тук получих голяма подкрепа в тая насока.
П.п.иначе не съм изследвала жлъчка или черен дроб.Но се чудя,ако топя мазнини,дали не може да е от това.Чувството е като зимата си бил на студено и после на топло,някакво парещо,мравучкане ли...нямам точно определение,нещо като промяна в циркулацията на кръв.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 17:12 от Борислава Илиева 754990

# 196
Аз мисля, че може да е от топене на мазнини.  Например тези, които правят сух пост, т.е. нито храна нито вода, всички споделят, че им става ужасно горещо. Вънрешно горене някакво.

# 197
  • Sofia
Когато отслабвам имам такива усещания.

# 198
Борислава, оставам с впечатление, че досега си се хранила със сравнително малко мазнини (+ са били "гарнирани" с доста вгх/захар). Имам предвид полезни мазнини като част от основните хранения, не олио или мазнините във вафлите/сладкишите. Възможно е в началото на режима жлъчката ти да се "бунтува" при вдигнето на мазнините. Просто увеличавай плавно мазнините, докато привикваш. Възможно е да ти става тежко и да имаш чувството, че си се нахранила от сравнително малко количество храна.
За чая от смокинови листа и аз съм чела, че "действа" чрез "стимулиране на инсулина". Лично аз внимавам с него. Доста харесвам два чая- със смокинови листа единият, а другият с круша и карамел (но двата за мен имат нещо общо като вкус- не подслаждам чай никога). Няколко пъти годишно ми се пият подобни чайове и пия умерено, но през другото време така ми се отщява/пресищам се от аромата им, че не посягам към тях.☺️
Елора, мисля че хъни буш и Ройбос са едно и също.
Ние се сдобихме май с някакъв странен вирус, ама чак сега зацепих (като се появиха симптомите и при други вкъщи). Започна с възпалени очи за около 2 дни, после на следващия ден се събудих с пукащ звук на част кокалчетата на пръстите (понеже напоследък доста прекалявам с някои дейности с ръцете, реших, че е само от претоварването, ама явно не е само от това), снощи невероятно чувство за студ (не можех да се стопля и с климатик), за кратко и малко главоболие...Днес и друг вкъщи със същото пукане в ръцете, същото усещане за студ, главоболие...🙄 Иначе точно преди тези симптоми имах драскане в гърлото, усещане все едно ще започне хрема, но реших, че съм се разминала. Ще боря вируса със странна комбинация☺️, топло какао със сол и джинджифил.😜 Поне откъм гърло и нос съм ок засега.
При топене на мазнини може и топло да се усеща, и студено. Поне при мен е така. Понякога е усещане и за двете едно след друго.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 17:53 от dolce miele

# 199
Долче, дано да се оправите бързо. Много странен вирус.
Дара, приятно изкарване на морето. Децата ще ги взимате ли?

Направих крем с авокадо и кокосово мляко на Валерия. Стана много хубав. Прилича на сладолед. Сега ще правя суровата торта, за да използвам останалото кокосово мляко.
От експериментите ми с карфиол резултата е, че ще ям цяла седмица сама сърми с карфиол и телешка кайма. Никой в къщи не ги хареса. Основата за пица с карфиол, чедър, белтъци и малко бадемово брашно стана супер. Синът ми си беше нарязал и сега ще го направя отново. Мисля да го ям с майонеза от авокадо. И тя ми хареса много, когато я направих.

# 200
Долче, различни чайове са.

# 201
Dolce miele Бързо оздравяване.Храненето ми беше никакво.Само тестени боклуци,бързи храни и сладко.
Stryper я дай рецепта за тази майонеза,че звучи добре.
Аз правих онзи ден с яйца,но нещо не съм я издокарала и май ще си поседи и ще си ходи. Май разгадах мистерията на сърцебиенето.Като е по-калорично и ми се раздумка сърцето,ей сега пак се разби...нали тая ИР не ми преобразува въглехидратите в енергия и си складирам всичко,та може би сега ми идва в повече енергията и от там сърцебиенето.Но след 2-рия ден като започнах диетата се чувствам по-енергично от преди.

# 202
При теб явно преминаването от стария към новия е било рязко.
Така че е нормално.
При мен беше по-бавничко, бая бавничко. 2 години четене на глупости, 2 години съм се цупила на нввмх и тук спорех колко са вредни протеините и как въглехидратите си трябват Grinning

# 203

Не съм чула да ги съдят Линдт. Работя във фирмата, която внася шоколадите. Няма такова нещо.

Сигурна ли си? Напълно?
Ох, много ме успокои. Дано е така наистина.

Ако имаше нещо такова, все щяхме да разберем.

# 204
Значи не трябва да се вярва на всичко дето пише по нета.
Аз се чудя защо все пак Линд не са реагирали jof

Защото в доста статии има тази информация.

# 205
Това и аз го мисля,че трябват в някакво количество,но за момента ги избягвам.И то въглехидрати от зеленчуци и плодове.Но докато тялото ми не се научи да ги преработва ще фантазирам за тях само,живи и здрави ако се нормализират нещата ще добавя малко повече въглехидрати,но полезни,със сигурност не от захари и тесто.Кето диетата ми изглежда като мечта в момента Grinning Там си ядат млечни,разни сладки неща,плодчета,а на мен явно и тия ми действат зле.Явно от всичката погълната захар съм си изтормозила организъма и иска малко почивка,предполагам като си отмори,ще започне да се справя и с малко въглехидрат.За протеините не мисля,че са вредни,по-скоро мазнините.Но пък не може и без тях.Най-добрата диета според мен е балансираната,но понякога се налага и нещо крайно като съм била в другата крайност доста време...ще стискам зъби и дано да помогне.Но със сигурност предпочитам тая диета пред веганството.Айде да не влизам в много размисли,че ще напиша роман Grinning
П.п.Та бях тръгнала да казвам,че да рязко се случиха нещата.На единия ден се тъпчех с боклуци,и вече 4-5 дена изкарах на НВ ВМ и съм горда със себе си,че изкарах.Пък и не ми изглежда трудно се,само да разбера какво може и какво не може,ще ми е елементарно.

# 206
Вечерята, кето "пърленки" (на живо не бяха чак толкова опърлени😅) и сварени яйца. А това, с което слепих "пърленките" е намачкано сирене, малко праз и малко вода:

В суров вид:
Скрит текст:
В крема за мазане имаше и лъжичка пюре от люти чушки. Лютичко беше, но си пасна добре с пърленките.
Долче, различни чайове са.
Възможно е, Елора.
Борислава, не забравяй за солта и елктолитите. При липса на електролити също може да има неприятни усещания.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 23:08 от dolce miele

# 207
Аз преди юни месец тази година се изхранвах на картофи, ориз, кроасан, тесто и захар. Месо, яйца "не обичах". Ако не бях влязла в болница за съвсем друго нещо и да се разтреса, ама здраво да се разтрес, сигурно щях така да си живея все още. Първите две седмици след болницата ми бяха като на кино - депресии, гладуване и т.н. да не досадя на някой. Идеята ми е, че се стегнах, ама направо все едно някой ми удари два-три шамар и си казах "За да ти се случи това, което искаш, ще се помъчиш и ще се стегнеш." Откриха ми ИР, влязох в тази тема и така започна моето приключение. Първите седмици само четях и ядях салати с кюфтета, че не знаех кое и как. Joy Купих си няколко готварски книги, запазих си богове за рецепти - пак с помощ от тук и все още съм така. Мъжът ми той се храни така, допада му - за ориз и картофи не е питал, дали заради мен, дали заради него самия. Само да добавя, че не бях дебела, понеже съм си висока и нося на повечко килограми ... Даже не съм си мислила, че няма да се справя, бях толкова сигурна, че трябва да го направя, че нямаше две мнения. Подкрепата на мъжа ми е много голяма и да ви кажа, благодарна съм му. Не мрънка, не врънка, яде каквото направя и това е. Колежка започна Кето - готви по три неща - едно за нея, едно за мъжа си, едно за детето си... Не е непосилен този режим, даже е супер лесен и вкусен, само спираш да ядеш опаковани неща на първо място, после махаш ориза, картофите и тестото и си ти. При мен - отказа на сладко, захар и т.н. простотии беше от раз и не ми се ядеше, защото знаех, че за да си оправя проблемите по-бързо няма други начини.

Дългите постове, извинете ме! Снощи правих пилешки пици и запеканка с гъби (от бога на Дени е рецептата - гъби, чедър, зряла моцарела, аз ползвах едам Joy и заквасена сметана). Едни мъфини с фъстъчено масло, че и него се чудех какво да правя.

Шоколадът на Лидл с 85% е най-хубавия, който съм пробвала. Препоръчвам като ви се яде, едно-две блокчета, на штория месец, ако нямате прегрешения с Бяла захар - ще ви стане любим и даже прекрасно вкусен и сладък. В началото ми горчеше, не се траеше, сега ми е сладък.

# 208
На същото дередже съм,само дето не влизах в болница,ми миналия месец нещо само ми зацапа и хич и не дойде,та гинеколожката ме знае и вика "бая си качила отивай на ендокринолог и да знаеш,че си с ИР" личната от бая време и говоря за тоя ендокринолог,пусне ми изследвания и каже,че съм добре и не съм за там.Та гинеколожката ми пусна всичко и при ендокриноложката ми намериха Хашимото,ИР и възел или псевдовъзел.Та съм малко депресирана и аз сега,че се надявам поне ИР да оправя,та да ми се размине диабета.Диетата не ме притеснява,а по-скоро това клеймо,че ще съм с 2 автоимунни.Имам да я черпя гинеколожката,че ако не беше тя нямаше да знам за нито едно от тези неща и ще станеше страшно след време...

# 209
И то въглехидрати от зеленчуци и плодове.

Ама ти какво ядеш тогава?
Никакви ли зеленчуци не ядеш.
Точно зеленчуци трябва да ядеш.
Не говоря за картофи, боб, леща и ориз.
А зеле, домати, краставици, моркови, тиквички, патладжани.
Впрочем суровия морков го смятам за напълно ок. Варения вече става малко като все едно е картоф.

Плодове с нисък ГИ и ГТ може. Ама всеки трябва да се съобрази с личната си толерантност.

И аз съм на мнението на другите, че може трябва да включиш глюкофаж малко. Поне някаква ниска доза и разбира се да си оправиш режима.

Може да си вземеш електролити също, не е лошо.
Ето сега в джима има на промо, нали черен петък
https://gymbeam.bg/elektroliti-na-tabletki-gymbeam.html

Иначе като цяло са скъпи.
Ама също така може леко да посоляваш водата си вместо електролити. Парченце морска сол  в шишето и си готова.
Солта, която ползваш е хубаво да бъде морска, а не обикновената готварска.

Общи условия

Активация на акаунт