Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 507
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 225
Синът ми е на 15 години и се връзва на такива неща. Треньорът му казал на дечурлигата да намалят или направо спрат захарта. Имаше на плота един буркан с мед, дето хваща прах от месеци и го гледам преди да тръгна, че е почти на дъното. Вика ми: "Спрях захарта!". Бастунче е още. Grinning

# 226
Иначе аз имам мед.
Понякога за маски за лице и сега ми щукна за косата да си сложа в маската следващия път.
Иначе майка ми го ползва.
В един полукето сладкиш го бях слагала преди време.

# 227
В доста "кето" рецепти съм го виждала,подсладители също,предимно стевия,но там ми стана ясно,че не ги ща.Аз и преди това ги отбягвах тях,но виж захарите си ги ядех.Прочетох горе долу всичко в първия пост,ама от много четене,нищо почти не запомних,но някои нови неща разбрах,та не е безсмислено било цялото четене,ще уча в движение.Ще видим като ми се поизчисти тялото от захарите как ще съм,но за сега се чувствам по-добре.

# 228
  • Sofia
Тази кефирена гъба как я завъждате?

# 229
Боби, кето нещата много ги изкриваха. Много неща нямат общо с кето.

Карен, таз гъба не се продава. Трябва познат да намериш да ти даде.
Трябва да разпиташ.

# 230
А може ли да се завъди кефирната гъба от купен кефир? Да си взема от берьозка едно шише и да го добавя в мляко?

# 231
Не. Там няма гъба. Гъба ти трябва моме, гъба Grinning

# 232
  • Sofia
Намирам суха гъба в билкова аптека. Дали ще се активира?

# 233
Едва ли.
Потърсете в гугъл.
Може и да я продава някой.

# 234
За меда в "Глюкозата революция" има много добър пример. В една лъжица мед се съдържа същото количество антиоксиданти колкото в ПОЛОВИН боровинка. Другото е сукралоза(захар). Толкова за полезността на меда Hands Minus1
Аз кефира си го оставям 48ч, разделя се както Натка каза. Аз го обичам кисел, освен това така съм сигурна, че няма останала лактулоза, също има повече бактерии и е по-добър пробиотик. Пък и не искам всеки ден да имам млечни, дори и от кефир да са.
Гъбата си я купих онлайн. Отне 5-6 пъти да се активира като хората, но след това е бомба. Няма спирка Joy
Кисело мляко ям много рядко, може би 1-2 пъти в месеца и задължително козе или смес козе+овче. Сиренето ми е също смес от козе и овче.

# 235
В доста "кето" рецепти съм го виждала,подсладители също,предимно стевия,но там ми стана ясно,че не ги ща.Аз и преди това ги отбягвах тях,но виж захарите си ги ядех.Прочетох горе долу всичко в първия пост,ама от много четене,нищо почти не запомних,но някои нови неща разбрах,та не е безсмислено било цялото четене,ще уча в движение.Ще видим като ми се поизчисти тялото от захарите как ще съм,но за сега се чувствам по-добре.
Много е наистина, изобщо не е само до - яж това, не яж онова, айде вдругиден си чисто нова Grinning
Сега разбираш защо се опитваме поне част от чуденията да ти ги спестим като ти казваме да опростиш максимално храната и да не я мислиш... и без тия чуденки ще си имаш достатъчно и предостатъчно информация Grinning
Хубаво е че се чувстваш по-добре, първите дни могат да са доста нещастни като спреш захарите от раз, но поне знаеш че е временно.

Гъбата за кефира поне у нас не знам да се продава някъде, но пък доста хора си правят и тя освен това расте - тия хора почват да се чудят на кого да раздават Grinning Има разни групи из ФБ и български, има и тема тук макар и не много активна - бих пробвала там да питам, може да се намери и някой в същия град че ако не е суха става галимация да се изпрати както е в мляко. Изсушена може да се активира, отнема няколко дни обаче, аз съм си изсушила от излишъка да си имам резерва. Същото е и ако е замразявана. И при двете ми е отивала около седмица, "храня" си зрънцата с по малко мляко всеки ден, реанимирала съм и по двата начина запазени. По други държави явно има да се и продава, поне това виждам по групите. И суха, и не.
От готов купен кефир няма да се завъди гъба, промишлената закваска която ползват е по-различна - размножават си по-контролирано само определени няколко щама лакобацили, даже май му няма и дрождите а са само бактериите и е по-скоро като прах, те се и продават някъде такива стартери на прах но трябва всеки път от прахчето а не както с киселото мляко да квасиш от предишното. А пак казвам - разнообразието от щамове е много по-малко в такъв кефир, те не могат да си позволят непостоянство на продукта си, трябва все един и същ да става.

# 236
Да напомня, че КЗ може да се вдигне от разнообразни причини и не само храната се отразява. Интензивно движение и спорт я вдигат, емоционален стрес също. Тази захар я произвежда черният дроб и е на поискване според съответните нужди в дадения момент.

Меда е захар. Антиоксидантите в него колкото и да са не могат да компенсират проблемите, които захарта ще създаде при хора с не добр контрол на КЗ и инсулин.
А това, че може да се получат мозъчни проблеми, ако не се консумира захар е смешката на века. За мозъкът захар винаги има от гореспоменатия черен дроб, който я произвежда при нужда.

# 237
Много съм ядосана.
Лекарите ни са тотални боклуци.
После защо се лекуваме по интернет и защо се налага да изчитаме един тон литература.
Личната онзи ден отказа да ми даде направление за изследвания. Послъга според мен, не и били излизали, че имам право.
Поне даде за ендо.
А "умната" ендо не знаела, че витамин Д бил вече по каса. И ми спори защо ми е. Нямал отношение към щитовидната жлеза. Той се набавял от храната.
Гликиран също отказа, трябвало да съм диабетик, не можело да си проследявам аз кз, само диабетиците можели.
Спореше за всяко изследване, накрая и се сопнах и казах, че имам право и искам. Склони, ама за гликирания не.
За холестеролите не я разбрах дали ги пусна, утре ще питам.
Пикочната явно аз ще я плащам, не сколасах и за това да споря.
За желязо пък след тия спорове пък ми изскочи от главата.
Ще си плащам явно.

За желязо какво да пусна точно. Желязо и жск ли?

# 238
Те цял панел бяха за желязото - желязо, феритин, ЖСК но и свободен ЖСК също, това естествено освен и хемоглобина дето си е в ПКК, ти щом ще гледаш гликиран е хубаво и по принцип да си видиш колко ти е целият хемоглобин.
ЛЛ по принцип не се очаква да правят кой знае какво, те са да третират най-елементарните неща и да пращат на специалист за всичко останало. И не знам при това какви и колко изследвания имат право да назначават по каса. А профилактичните са смешни - една ПКК на няколко години се полага безплатно и една цитонамазка пак на няколко години безплатно. Мисля че на 4 години ги направиха последно тези да се полагат, може би нагоре с възрастта да добавят и още нещо ама откъм профилактични изследвания е постно много.

# 239
Желязо, феритин и ЖСК.
Ей отвратителни са повечето доктори, бе.

Общи условия

Активация на акаунт