Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 632
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 825
natka, може ли като се поопознаете с мултикукъра да споделиш дали е разумна покупката. Следя темата за кукърите. Искам да си купя и да не ползвам фурна за готвене. Микровълнова не ползвам ,мисля че е вредна.
Благодаря за рецептата с авокадо и босилек. Много обичам авокадо, ако е узряло. В момента има в Билла добре узрели под 2лв/бр. Иначе и аз го намирам за тъпо да ям авокадо по 2лв/бр. брано преда  два месеца и вкусът му не е като да го ядеш на място.
Клоня към заека с мас. Днес готвих свинско с праз, но не ми дойде да сложа мас. Ползвах зехтин, накрая го наливам. Кокосово масло имам запас от всякакви промоции. В манджа се залоява като изстине. Подозирам, че и маста ще се залои като изстине манджата.
Днес имам по една с.л. зехтин на всяко ядене +  малко авокадо сутринта.
Био продуктите са скъпи факт и не всеки може да си ги позволи. И не всички са био, въпреки етикета.  Имам късмет, че за сега баща ми гледа домашни животни. Миналата година нямахме пилета. Ядох купешки  много са ми гадни. Нямат общо с домашното пиле, което има жълта лой вътре, ако е на повече от четиридесет дни. Който живее извън София знае, че има хора, които продават прясно краве  мляко на нормални цени и може да си правиш кис.мляко, сирене. Продават и краве масло, козе сирене на нормални цени. На пазара Красно село под масата на магазински цени са ми предлагали овче сирене. На втори ред са масите с по-възрастните продавачи. Чувала съм, че на някакъв пазар в Младост ходят производители от съседните села. Някой от Младост може да сподели.

# 826
Всяка мазнина, която е твърда на хладно преди готвенето, ще има подобен вид и след това (не се сещам за излючения).🙂
Аз не съм правила баклава. За коледните празници купуваме малка тарелка и това е (аз не ям всяка година). Според мен по-добре човек да си хапне на празника малко стандартна баклава (ако не може да мине съвсем без хич), отколкото да се прави цяла тава баклава с еритритол, от която ще се изкуши със сигурност да хапне повече като количество, защото е "по-малко вредна". Аз поне не знам да има кето кори за баклава, та...🙂

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 14:40 от dolce miele

# 827
  • София
А корите от хартия ли ще бъдат?

# 828
Именно.🙂
Виждала съм иначе рецепти за кето баклава, ама не знам на какво има вкус такава баклава.
Герани, можеш да се включиш в коледните ястия и като избереш подходящи от тях за теб. Не знам на какъв режим си (и дали си на някакъв режим), но не е задължително да се яде баклава.🙂

# 829
Дирони, кукърите сме ги бистрили и преобладаващото мнение, че са екстра.
Моят е Нинджа. Кво ли не има. Еър фрайър, грил, дехидратиране, кисело мляко, под налягане, пържене, варене.... И е голям.
https://ninjakitchen.co.uk/product/ninja-foodi-max-9-in-1-multi- … p500uk-zidOP500UK
Някой се похвали с Инстант пот. Дали не беше Аливи. И нейният е чук- с хиляда неща. Каквото и да вземеш, гледай да е голямо.

Като споменах дехидратирането, в Кауфланд има бут на промоция и взех за да пробвам месото на Долче дали ще стане с него.
Ако някой му е на път, 5,99 плешка с Кауфланд карта. Поне в този, който минах. Дъщеря ми се отказа от заека, та ще ѝ правя чомлек с 3 кила плешка за нейния банкет-заря-проверка.

# 830
За Нинджата знам, че е най-добрият кукър.Чакам някой да сподели, че е доволен и от по-евтин ...

# 831
Днес готвих свинско с праз, но не ми дойде да сложа мас. Ползвах зехтин, накрая го наливам.
Свинско с праз пък зехтин вместо мас Sweat Smile Чудно от какво се прави маста. Май е от прасе. Наистина не му варъви мас на свинското.
Съжалявам, не се стърпях

# 832
Те са си супер мултикукърите, но моите надежди да си харесам евтин отпаднаха, та се възползвах от промоциите на Инстант пот и от постъпила оферта да ми подарят Grinning От всички марки само техният е със стоманен съд без незалепващо покритие. Плюс, както се оказа, на Лидл техен модел - ако на някого му се чака и дебне за него, бюджетната опция е това.
А при мен главната спирачка беше че цял живот имам страх от тенджери под налягане, не самият уред че не е полезен... Да ме бяхте видели като тествах първоначално с вода. Трагедия... Убедена бях че ще гръмне туй нещо, то само отряд сапьори дето не извиках Joy Нищо логично и рационално няма в това, разбира се. Ама така ме кара, ще има още доста да му треперя докато претръпна...
До тук само водния тест му направих и вчера варих цвекло на пара. Довечера ако се преборя със себе си може и нещо друго да изпробвам... ама дори на себе си не смея да обещая. Изключително много ме напряга, до степен че на моменти не си струва.

# 833
Днес готвих свинско с праз, но не ми дойде да сложа мас. Ползвах зехтин, накрая го наливам.
Свинско с праз пък зехтин вместо мас Sweat Smile Чудно от какво се прави маста. Май е от прасе. Наистина не му варъви мас на свинското.
Съжалявам, не се стърпях

Joy
И аз щях да пиша същото, ама бях на работа и не можех  Joy
Ами като не върви, не върви и това е Grinning

# 834
Свинското ако не е хептен без тлъстина (ама не такова се взема за готвене), не виждам какво има изобщо да му се добавя... Нали като го метнеш там да се запържи или каквото го правиш и то си пуска?? Да му трябва там лъжичка най-много, а може и да не му. Силно ми убягва идеята да купя примерно филе, а после да му добавям мазнина щото то си няма. Излишни занимавки и излишни разходи, филето освен че е скъпо, не е за такова готвене.
Такова упражнение съм склонна само при пилешко филе и да му сложа и сметана, примерно.

# 835
Инстант пот мултикукърите са по-добри от нинджата. Запичащият капак се сваля, докато при нинджата стои прикачен винаги.
На нинджа имам блендър с различни приставки и е най-мощният на пазара, прави и тахан от ядки. Също единствената машина за сладолед, която разбива до кадифе е на нинджа. И нея я имам.
Еър фрайър на Инстант пот с чекмеджета е също по-добър от този на нинджа. И разбърква такъв на тефал.

# 836
А, моето не е комбинирано а съвсем базов модел инстант пот, аз еърфраер си имам от преди това. Мааалко по-джиджан си бях харесала отначало, ама него не го намалиха и взех този. Под по-джиджан разбирай 3 степени за сотиране вместо сегашните 2, както и готвенето под налягане също щеше да има повече от една степен. Зададените програми че бяха повече не ме вълнува, не мисля че щях да ги ползвам.

# 837
Свинското ако не е хептен без тлъстина (ама не такова се взема за готвене), не виждам какво има изобщо да му се добавя... Нали като го метнеш там да се запържи или каквото го правиш и то си пуска?? Да му трябва там лъжичка най-много, а може и да не му. Силно ми убягва идеята да купя примерно филе, а после да му добавям мазнина щото то си няма. Излишни занимавки и излишни разходи, филето освен че е скъпо, не е за такова готвене.
Такова упражнение съм склонна само при пилешко филе и да му сложа и сметана, примерно.
То по-скоро ако се запържват някакви зеленчуци, иначе на самото месо допълнително мазнина не му трябва. Аз само врат готвя. Ако правя друсан кебап в тенджерата под налягане не добавям още мазнина.
Пилешкото филе задължително му трябва, то е сухо като дъвка иначе.

# 838
Невър, дай рецепта за този кебап, моля!

# 839
Майка ми беше взела тия от топ шоп ли бяха,нещо такова.Тоя мултикулър си има една дупчица отгоре за да излиза парата,та не гърми,че ми е гърмяло тенджера под налягане.Честно казано го ползвам предимно за Коледа и ако готвя на пара.Има много функции,но хич не съм ги разучила.Виж хлебопекарната по я ползвах и я разучих бързо...ама и нея не ползвам вече Grinning Сега предимно фраера ползвам,а смятай,че кухнята ми е в салона...а уреди имам като за имение...

Общи условия

Активация на акаунт