Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 618
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 870
Ще ти снимам целия комплект инструменти.
Дори мисля, че имам две еднакви цедки, защото еднота я бях забутала, после се появи, а аз междувременно си бях купила друга. С пластмаса трябва да е, а шпатулата силиконова. Ей сега ще отида да " надоя" и ще ти покажа със снимки 😀

Ето ти показно.
Бурканчето стои в хладилника с цедката отгоре
Скрит текст:

Това е паничката и шпатулата

Това е изсипаното съдържание в цедката, с шпатулата изцедено. Останали са само зрънцата.
Кефирът за пиене

Зрънцата се връщат в бурканчето, долива се мляко , малко, и се оставя на стайна температура, покрито с цедкака. Когато се сгъсти, доливам още мляко и отива в хладилника за следващата реколта 🙂

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 14:13 от tays

# 871
Благодаря Таис.
Значи да не слагам капака на буркана, а цедката отгоре само.
То при мен може и навън. В кухнята няма отопление.
Изглежда рядко. Тоест не като кисело, не рядко като прясно, а нещо по-средата, но по към рядкото.

# 872
Това за пластмасата не е точно така. Става и с метални неща, просто да сте сигурно че е хубава неръждаема стомана, а то на днешно време почти всичко е от такава и е инертно, няма да реагира с кефира. Тия приказки че не трябва метал са май от времето когато от всякакви други метали и сплави са правили съдове и прибори. На прабабами калайдисаните съдове примерно...
И аз му слугувах на моя, а така да мразя да мия пластмасови неща, дори и от кефира дето толкава лесно се мие. И после се почесах по главата и си рекох - Натке, тия хора нещо те лъжат! Grinning И те така Grinning Цедката още си я имам пластмасова де, няма сега да я изхвърля, размерът ми е точно иначе. Но си бъркам с нормална лъжица и хич не ми е. Нищо му няма, расте като бясно и скоро ще ме превземе Grinning Изсушила съм си там една шепа да имам резерва, занесох и при майка ми в един фризер повечко от шепа, почнах вече да изхвърлям че нямам какво да го правя а то расте... Слагам ви една снимка на чудовището дето махнах оня ден, плюйте си в пазвата - май наистина съм вещица Joy
Скрит текст:

Чинийката е за кафе, не е голяма. Но това чудовище е един цял парцал, не е отделни.

# 873
Зависи как си го нагласиш. В момента гъбката е малка, но тя расте, и ако не разреждаш, е доста гъсто. Това си дозира всеки. А като престои повече, започва и да вкисва. Долче обича по- киселичко. Аз го обичам прясно, слагам вътре куркума и черен пипер, така ми е вкусно.
Благодаря Таис.
Значи да не слагам капака на буркана, а цедката отгоре само.
То при мен може и навън. В кухнята няма отопление.
Изглежда рядко. Тоест не като кисело, не рядко като прясно, а нещо по-средата, но по към рядкото.
Ооо, Нати, идеален ти е дзверът .
И аз по- рано раздавах, накрая изхвърлих два буркана, замразих три пакетчета и приключих. Толкова ми беше писнало 😀

# 874
Ма то чудовище бе, ако порасне още малко и мен ще ме изяде Joy А аз слагам и правя буквално по 1 чаша на ден, колко гъба да ми трябва...
Елора, то за гъстота и вкус ще си установиш на теб как ти допада най-много. Някои повече го харесват с капачка ферментирал, други без. Първата ферментация е най-добре да е на 20тина градуса, не на много студено. И там както при другите ферменти - искаш да започне възможно по-бързо, за "превземе" правилната култура млякото ти, конкуренцията има по-малък шанс така. После вече можеш да го забавиш на студено, мисля че на около 2-3 градуса съвсем "заспива" но на по-нормална температура в хладилника се забавя доста пак.
Аз напоследък се улавям че не го и прецеждам всеки ден ами през ден, ям и още какво ли не ферментирало и не посягам постоянно към него както като беше топло. А лятото нямах търпение да си го изпия на студен айрян.

# 875
А кефирчето кога го пиете. След ядене, преди ядене, между храненията?

# 876
Сигурно далеч назад е обяснено с какво кефирът превъзхожда айряна, но съм го пропуснал. Ако може вкратце?
Елора, аз бих го пил по време на мастиката! Wink
За съжаление, не бих могъл да си го отгледам за 5 минути, когато реша, че ми се употребява такава напитка. Sad

# 877
Кефирът по дефиниция дори не се води кисело мляко, други култури са които го заквасват. Има голям брой различни полезни щамове бактерии в него, абе пробиотик си е. И ферментацията там е дълга, не за броени часове както при киселото мляко, та и доста по-голяма част от лактозата е "изядена", че дори и белтъкът в млякото може да бъде донякъде разпаднат вече.
Елора, поне аз между храненията не консумирам такова нещо, то си е храна. Та ми е част от хранене, обикновено с него почвам.

# 878
Тоест ако обядваш кюфтенца със салата кефирче преди това ще джурнеш.
Аз пък обикновено 30 минути след ядене. Де да знам има ли значение.
Днес минах покрай една Берьозка та си купих кефирче докато Таис тества нейното дали работи.
Да, и аз четох, че лактозата се унищожавала, макар че не напълно.

# 879
Ами покрай храната ми е, просто между храненията съм свикнала само вода, кафе, чай.

# 880
добър вечер и здравейте Heart Eyes
може ли списък какви кръвни изследвания да пускам
интересува ме превенция на ИР и високо ТСН
и всичко друго, което смятате за необходимо

сори, че така наготово искам, ама... InnocentHead BandHug

# 881
Ти пък Херзи каква Ир. Ти си стара пушка.

Ами какво, знаеш си - кз, инсулин. ТСХ пусни, фт3 фт4, антитела тат и мат.
Пикочна, добри и зли холестероли, триглицериди. Ако можеш асат и алат виж също.
Витамин д е хубаво. Железен панел също да видиш не е зле.
Ако не си изследвала скоро и В 12.
Може и цинк, селен, мед.
Аз наскоро ги пуснах за пръв път и се оказва, че всичко е точно, само меда към долна граница.
Ама витамините не са задължителни.

# 882
  • София
Ти пък Херзи каква Ир. Ти си стара пушка.

Ами какво, знаеш си - кз, инсулин. ТСХ пусни, фт3 фт4, антитела тат и мат.
Пикочна, добри и зли холестероли, триглицериди. Ако можеш асат и алат виж също.
Витамин д е хубаво. Железен панел също да видиш не е зле.
Ако не си изследвала скоро и В 12.
Може и цинк, селен, мед.
Аз наскоро ги пуснах за пръв път и се оказва, че всичко е точно, само меда към долна граница.
Ама витамините не са задължителни.

И гликиран хемоглобин.

# 883
Да, ех все го забравям гликирания Joy

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 02:55 от Елора

# 884
благодаря, записах  Hug Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт