Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 563
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 035
Като хлапе бях хърбава много, че и дребосък. Мина ми Grinning После към края на гимназията бях свалила много, направих апандисит в най-голямата жега и след операцията както няколко дни почти не бях яла, да не кажа хич, аз още в болницата свалих 6-7 кила... комбинирано с жегата, много лесно ми ставаше тежко и известно време ядях малко и съвсем лека храна. Свалих май още малко даже. Ами не си е работа, аз съм си с бая едър кокал и тия приказки на 166 да съм 50 и няколко кила при мен не вървят. Видях се на какво мязах на толкова. Не ща, че то беше страшно Grinning Ребрата ми можеше да ги преброи човек през дрехите, само с гледане. На таза кокалите - като на биволица стърчаха. Хем тогава не бях и на възраст да взема да се бръчкам, сега изобщо не ща и да си представям да охърбавея толкова, аз на кранта ще приличам. Нито изглеждах, нито се чувствах добре и това не е само мое мнение. Доста време мина докато си стана пак аз.
Килата ми ги пише вкъщи на кантара, не на челото ми. Като ме види човек, ще предположи съвсем друго число, въпреки че видимо не съм дребна. Че и пазва имам за 2-3 като мен, заради което още повече натежавам визуално.
Но това кой колко кила "трябва" да е спрямо ръста си и без да се взема друго предвид... просто си го пропускам от едното ухо към другото. Аз и не питам за такива съвети ама хората си ги дават непоискани Grinning Не е случайно че тук като си хортуваме, не обсъждам колко тежа, че ще си представите на синия кит майка му сигурно Grinning
Та, не е да няма такова нещо като прекалено слаба жена, просто не е нещото което човек използва като оправдание когато не иска да се захване да се вкарва в ред.

# 1 036
И според мен тия 160 50кг не вървят на всеки.Ми тия с тежки кокали 50 кг и са отишли на кино.Мускулатура като имаш пак тежи повече,дори и да изглеждаш идеално може и да си повече отколкото трябва...така че,човек трябва да се чувства добре,най-важното да е здрав и колкото тежи толкова...Аз си забелязвам на корема някакви плочки се подават,пък не тренирам още.Искам първо да изчистя мазнините и тогава ще правя фигура...ако е гарга да е рошава.Щом ще съм на диета,поне и да изглеждам добре.

# 1 037
Костите сами по себе си не тежат толкова много. За жена май до към 4кг идва целият скелет, това при добра плътност че може и по-малко да са. Но самото телосложение с едри и широки кости предполага различен тип тяло отколкото при фино такова. И аз съм ОК с това, не се опитвам да приличам на балерина или друг такъв типаж.

# 1 038
Оня ден се прибирам напазарувара с една бая тежка чанта. Като се прибрах се качих с чантата на кантара и видях предишните си килограми. Не можех да повярвам, че съм мъкнала върху себе си тая тежест!

# 1 039
  • 🌊
Правих баунтито на Сергеева... чудесно, ЧУДЕСНО!

Иначе днес сутринта се претеглих и съм 48.3. Ако ги задържа официално ще съм изгубила 10% от теглото си, каквито са и повечето препоръки за ИР.

# 1 040
Къде е това баунти. Дайте линк.

# 1 041
  • 🌊
Къде е това баунти. Дайте линк.
https://bg-mam.ma/p/1704489/48899821 от тук го взех. Получиха ми се към 10-12 парчета

# 1 042
Освен и аз да се престраша да си пусна изследванията тука, че досега само ви чета.
Тези си ги пуснах в цибалаб, малко ми се скараха, че се пускало тройното до осем сутринта за първата фаза, а то беше десет, ама аз тогава си бях станала. Буквално станах и се завлякох в лабораторията, не знам чак такова значение ли има.
Скрит текст:
Всъщност причината да си ги пусна е защото не се чувствам общо добре. Уморена съм постоянно, спя доста като имам възможност. Под доста визирам над 12 часа и не съм наспана. Сега, на това сигурно ще завидите някои, как така има време да спи толкова и мрънка, но повярвайте, не ми се иска хем животът ми да минава в спане, хем даже и в будните моменти да не съм на фокус. Не съм качила килограми кой знае какви, 6 отгоре съм, но аз и смених работата от по 12 часа на ден на крак 5-6 дни в седмицата на такава в офис с нормално работно време (приятелите ми се шегуват, че съм като капитаните по тв, дето след служба на улицата накрая ги слагат на бюро Joy). Сега движението се опитвам да го наваксам като се прибирам пеша в повечето случаи, 10 хил. крачки си ги правя. Какво още...ясно ми е, че трябва да спра някои неща, а други да огранича. Всъщност „боклуци“ тип чипсове и вафли почти не ям. Като казвам почти, имам предвид веднъж на няколко месеца евентуално. Алкохол рядко, малко (бирата в летните жеги не я броим, нали? нали?Joy). Безалкохолни, сокове и такива също изключително рядко, и то всъщност е примерно мъжът ми си е сипал кола и отпивам две глътки, толкоз. Но боб, ориз, картофи, леща, хляб...Имам нужда от психическа настройка за тази част. Старая се да наблягам на зеленчуците, изслушах и глюкозната революция, та даже понякога и ям в няква последователност, но въглехидратите са доста важна част от менюто ми. Ми то и в пилешката супа слагам картоф...Та да, тази част ще ми е доста трудна.
От работата ни пратиха и на ежегодни профилактични, пускам резултати и от там, гледам, че в кръвните май има някакви разбутани.
Скрит текст:
Ходих на ендокринолог. Всъщност предистория. Миналата година по това време ходих, първото мнение беше „нищо ти няма“ с оглед на това, че не съм пълна и всъщност външно изглеждам в добро здраве. Тогава витамините бяха с по-ниски стойности, за тях ми препоръча да си приемам. Отидох но второ мнение, тя ми погледна щитовидната, откри ми възелче, малко е. Предписа ми Л-тироксин (така ли се казваше), най-малката доза. С диагноза ИР и хипофувкция, с уговорката, че всичко е в много начален стадий. Не знам наистина ли хормонът ми повлия или беше плацебо, но сякаш няколко месеца бях по-добре. После сглупих може би и на своя глава го спрях, най-вече от мързел, защото не ми се ходеше за нова рецепта. Да, но сега съм общо взето в изходна позиция. Ходих отново при ендокринолог, с препоръки, даже жената е завеждаща отделение (така ли се води?) и всъщност не прави такива прегледи, но за мен направи изключение. Видя си ми възелчето, следим си го, за останалото каза, че нищо ми няма. Малко ми се посмя, че съм пуснала трикратно, нямало смисъл от него.
Всъщност не знам защо го пиша всичко това да ви губя времето да ме четете  и какво очаквам насреща. Чета темата и ми е ясно какво ще „чуя“ и какво трябва да направя - повече тренировки, без въглехидрати и глупости. И все пак - Благодаря предварително за всеки коментар, насока, успокоение или пък нахокване.

# 1 043
Това с 10-те процента не е много коректно. Аз съм свалила над 10%, даже и над 15 и нещата не са се подобрили достатъчно. Имам и още толкова да свалям.

# 1 044
Хм, Pipylotta, ти за ИР си видяла че храна и прочие режим трябва... ама за щитовидната защо не си вземаш хормона не разбрах? И двата хормона на долния край на референтните, антитела видимо си имаш и се чудиш защо все ти се спи и не ти се прави нищо ли?
Според мен с това се заеми най-напред, да ти дозират наново ако трябва хормона, евентуално и да живнеш малко като го почнеш пак и да стане малко по-лесно и останалото. Едно като ти стане по-лесно, после още нещо малко и набираш инерция и ще станат работите. Хубавото е че си и свикнала да се движиш та поне това не е проблем, не че не може винаги още но при тая умора да правиш по толкова крачки пак хич не е малко. Хипофункцията си има връзка с ИР също, то там понякога е малко като с яйцето и кокошката.
Ще се изкажат и други дето имат и пряк опит с такива проблеми с щитовидната, но едва ли да ти кажат нещо много по-различно и те.

# 1 045
 Стеличка, то хипофункцията си е автпимунно, значи може и от там да е, че я влача от години. Ендото януари отказа да ми изпише хормон-все още. Аз лятото, като видях, че сувсем ударих дъното на Т3 и Т4 самоволно си започнах хормона.
[/quote]
Как можеш сама да почнеш хормон? Не са ли с рецепта? Аз понеже не съм в Бг и ми е чудно как фармацевт продава хормон без да е назначен. Flushed

# 1 046
С рецепта са... по принцип. Дефакто у нас все още не всичките рецепти са електронни, за това специално мисля че не е задължително да е такава ако не е по здравна каса. Т.е. рецептата представлява едно хвърчащо листче, така де, рецептурна бланка. И важи до 6 месеца. И не са се убили да ги отчитат при изпълняване, макар че по принцип трябва. И става понякога че се съгласяват един вид да се престорят че си им показал рецепта, пък че не е така - само ти и те знаете освен ако проверяващите не ви хванат на момента. Но от хартиените рецепти никой не си играе да ги вписва и описва, освен ако не са зелени рецепти де, там нямат избор. Тях май също ги прехвърлиха на електронни вече, иначе въвеждаха всички атрибути на ръка в аптеката.
Но особено ако в аптеката си им редовен клиент, медикаментът е хроничен някакъв, т.е. взема се продължително... ако си достатъчно убедителна, като нищо ще ти го отпуснат.
Те заради това направиха всички антибиотици и лекарства против диабет да са задължително на електронни, че да има контрол и проследяемост. Уж. Че и там май му намират колая чат-пат, не съм запозната точно как действат.
Много тъпа история, ама като знам у нас какви ги творят точно с дигитализираната част на здравната система и как дори лекарите повечето отказват да се научат да работят с тези неща докато вече няма как... смесени са ми чувствата дали трябва да се направи всичко да е електронно.

# 1 047
Електронно е всичко отдавна.

# 1 048
Признавам си че скоро не ми е трябвала рецепта за нещо, дано и да не ми потрябва... но за всичко ли са премахнати белите рецептурни бланки? Чак отдавна няма да е било, но бих се изненадала ако са го направили. Че те до оня ден спориха за антибиотиците последно как да са...

# 1 049
Има различни видове, но всичко е електронно. Антибиотик не може да се купи свободно.

Общи условия

Активация на акаунт