Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 553
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 020
Елорка страхотна пица,да ти е вкусно. Почти всички имаме в обкръжението човек с диабет. Покрай мен двама. И даже изследвания не искат да си пуснат. И както казвате, а не тяхното друго било. Млъкнах, че и мен хипохондричка ме изкараха. В тази връзка боднах се и аз днес да видя железния панел. Викам айде и инсулинчето профилактично, холестерола ще взема да спра да го пускам да не ме стресира. Доволна от инсулин и глюкоза. При ниско желязо, ЖСК, как пък ми излезе феритинин над горнаграница незнам. Б12 ми е също на горна граница, Д беше нисък и попълвам. Та така три месеца почивка от мерки и теглилки, че психясвам вече. Пуснах железния заради чупливите нокти и все по изтъняваща и капеща коса. Пия и хормон за хипофункцията.Днес на кебапчета, козе сирене, зелен лук и беконче. Нямаше време да готвя.

# 1 021
Аз рецепта не ща! Искам парченце 😌

Моята джаста праста вечеря (лук , кайма, гъби, яйце + китайско зеле + извара+ малко елда, че много ми е залипсвала)

Скрит текст:

# 1 022
Сергеева,
Високия феритин има много причини, може да е заради възпаление или автоимунно заболяване или др.

# 1 023
Сергеева,
Високия феритин има много причини, може да е заради възпаление или автоимунно заболяване или др.
Стеличка, то хипофункцията си е автпимунно, значи може и от там да е, че я влача от години. Ендото януари отказа да ми изпише хормон-все още. Аз лятото, като видях, че сувсем ударих дъното на Т3 и Т4 самоволно си започнах хормона.

# 1 024
Не всяка хипофункция е автоимунна но предполагам че имаш предвид че си с Хашимото. Има хора с намалена функция и без да има антитела, не съм много запозната знам само че не е винаги това случаят.

# 1 025
  • София
Пица от броколи. Тестото си беше бая зелено, като се опече не е.

Пицата на Шрек. Laughing

Давам идея за чудесна гарнитура към яйца, риба, месо - ориз с праз и маслини. Оризът от карфиол.

Ето примерна рецепта - http://www.vkusnoteka.bg/2018/10/blog-post_10.html

Борислава, няма нужда да мяташ майка си на НВ-ВМХ веднага. Да мине плавно и то на нисковъглехидратно - умерено мазнинно хранене. Мазнината да я набавя от зехтин, маслини.

# 1 026
Не всяка хипофункция е автоимунна но предполагам че имаш предвид че си с Хашимото. Има хора с намалена функция и без да има антитела, не съм много запозната знам само че не е винаги това случаят.
Натка хашимото за сега нямам. От цялото четене може и да съм се омотала, че хипото се води автоимунно.

# 1 027
Със сигурност не е въздържател. Не мога да съм сигурна, колко точно и дали прекалява, но водка с кола й е любимо. Взима и хапчета за високо кръвно, а май и подагра има, но не съм 100% сигурна. Взима Милурит за пикочната киселина. Според мен има проблем и с ЩЖ, но не я била изследвала от години. Общо взето картинката е много цветна.

Биле, то малко неудобно така да питам, ама сестра ти покърква ли? Това GGT знам, че на алкохолиците е високо. Не че няма и други причини, но се комбинира идеално с високата пикочна киселина и холестеролите.
Аз чак 8 захар не съм имал - 6,58 и 19,44 инсулин, и съм диагностициран с диабет.
Някой назад пита за ендокринолог. Д-р Красимира Димитрова в Полимед. Към мен е внимателна и съм доволен.

# 1 028
Артемис, благодаря Hug
Супер име му измисли. Пица Шрек. Тъй ще се казва.

Общо взето Биле е за бой. Образно казано. Дано се вразуми.
Ама говори тогава. Пък дано прихване нещо.
Тук трябва и психически да се работи. Тя има нездравословна любовна връзка с храната.
Тук трябва осъзнаване за това кое е полезно и кое е вредно.
Не при всеки става веднага.

# 1 029
2021 като карахме короната и се стопи цялата мускулатура,никога не е била пълна,но поне имаше тук таме по някой мускул и за 1 месец изчезна всичко.Предполагам и тогава е отключила диабета,че все на вода я караше и раните ѝ зарастваха много мъчно.Малко след това ѝ го и откриха тоя диабет с 16 захар на гладно,та предполагам си е имала някакъв проблем бая време преди това,но някъде по това време захарта е станала страшна.Де да знам пък дали и от положението в което е не се развива бързо всичко при нея.Иначе диабет тип 2 има,а за стадии не съм на ясно.
Артемис,благодаря за съвета,ще пробваме така първоначално,че и на нея и е трудно мазното месо да го яде,както беше и при мен.
Ама аз вече му свикнах...ей преди ще го пребиех моя за една пържола. Grinning  сутринта не бях гладна,та ядохме с малкия риба тон и до вечерта вече си бях стабилно гладна,та си взех 2 пържоли и мой мъж иска да ми отмъкне едната...ааа не,да си ядат спагетите като искат спагети.
Nevermoresleep силно се надявам и при нея да подейства така,че тя е много слаба и има нужда да качи.Нали е лежащо болна и няма как да я меря,но съм сигурна,че е под 50,а сме високи 1,70.Тя беше по-рано на кето и за МС и се отразяваше добре,та предполагам и това ще и действа по-добре.Хич и да не е на строга диета,като изчисти малко яденето ще е по-добре,че като я видя тая захар 13-14 лошо ми става.То пък и 1 диета,тука ме съжаляват,"ох горката,ти не ядеш,за това си свалила толкова" ходи обяснявай,че тялото ти работи по различен начин от тяхния и ако ще и само салата да ям няма да сваля много.А сега си ям...някоя приятелка яла преди 2-3 часа и приритала за ядене вече,пък аз сутрин и вечер да хапна...и я огладнееш, я не.
П.п.Ще извинявате,че така хаотично пиша,обаче това го писах на 10 пъти,че все някой нещо иска Grinning а на ново да го почна ще забравя какво съм искала да кажа,че и сега не знам Grinning

# 1 030
  • София
Да ви кажа честно, винаги съм се чудила на вайканията, че някой бил отслабнал прекалено много. Борислава, това не е за майка ти, доколкото разбирам тя е лежащо болна и е друго при нея. При залежаване първо се топи мускул.
Ако се поемат достатъчно калории на ден от качествена храна, няма никакво значение колко килгорама е отслабнал човек.

# 1 031
Да ви кажа честно, винаги съм се чудила на вайканията, че някой бил отслабнал прекалено много.

Да бе, много ме дразнят такива Mr. Green

# 1 032
Абе да ви кажа и прекалено слаб да си не е готино,че тука минава при нас едно момиче,много слабо.Като анорексия ми изглежда,доколкото разбрах и тя си има някакви здравословни проблеми.Ама като си само кокали и това не е здравословно.
П.п.Мен пък обратното ме дразни Grinning да ми дойде някоя вейка и да ми обяснява как надебеляла,направо ми идва да и плесна един шамар с моите 15 кг над норма...минимум 15 Grinning

# 1 033
Ако човексе храни с протеини и мазнини, няма да се стопи до анорексично положение. Анорескичните просто нито се хранят нито ядат храна когато все пак решат да хапнат нещо. Там проблемите са от съвсем друго естество.

# 1 034
  • София
Преживелите "кокали" от концентрационни лагери през ВСВ са доживели масово до 90+ години.
Едно е "кокали" при анорексия, друго е слабо тяло при здравословно хранене. Имам позната, висока е сигурно 1.70 м, килограмите й са макс 50. Е, яде си нормално жената, ама без сладко, тесто и т.н. Любимото ядене е варено яйце с лимон. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт