Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 535
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 1 005
Ядеш ли сурово зеле?

# 1 006
Биле, то малко неудобно така да питам, ама сестра ти покърква ли? Това GGT знам, че на алкохолиците е високо. Не че няма и други причини, но се комбинира идеално с високата пикочна киселина и холестеролите.
Аз чак 8 захар не съм имал - 6,58 и 19,44 инсулин, и съм диагностициран с диабет.
Някой назад пита за ендокринолог. Д-р Красимира Димитрова в Полимед. Към мен е внимателна и съм доволен.

# 1 007
Ако, хормоните /фт4 и фт3/ са в граница, но на долната, както съм аз пак сте в хипофункция със съпътстващите я симптоми. Не винаги тсх е извън граници, за да се постави диагноза хипофункция. Ако, имате симптомите вземете мерки. Две години смятах, че съм ок с хормони в норма на долна граница. Забавянето на метаболизма е от щитовидната.
Ако режимът ви на хранене е бил стриктен за дълго време и дава отражение на метаболизма сама ще можете да прецените. От лекарите трудно ще получите подходящ съвет. Наблюдавайте за промени в организма си като цяло. Споделете, ако откриете причината. Успех!
Диабетът е наследствен в рода ми по бащина линия. Баба ми го отключи от изключително силен, продължителен стрес. Моето Хашимото и ИР ги отключих с много сериозно физическо натоварване и нощни смени.
Диабетът води до инфаркт, проблеми със зрението, с краката, трудно зарастващи рани и др
ИР за дълго води до втвърдяване на кръвоносните съдове и др.
Д-р Красимира Димитрова една приятелка с висок инсулин и Хашимото ходи при нея. Много е препоръчвана. Но, на нея не й обръща внимание на нисък Б12,  желязо, Д3. Спира й последното лятото, а тя е с поднормен Д3 от години. За инсулина я следи, изписа й хапчето.

# 1 008
Не ям сурово зеле защото е трудно смилаемо. Моите подозрения са следните, ня знам доколко имат смисъл: ако преди режима с ъм се хранела с боклуци метаболизмът е трябвало да работи на повишени обороти за да смогва. Сега съм го разтоварила и е намалил оборотите. Кой знае дали е така е дали няма някаква сериозна причина.

# 1 009
Биле, то малко неудобно така да питам, ама сестра ти покърква ли? Това GGT знам, че на алкохолиците е високо. Не че няма и други причини, но се комбинира идеално с високата пикочна киселина и холестеролите.
Аз чак 8 захар не съм имал - 6,58 и 19,44 инсулин, и съм диагностициран с диабет.
Някой назад пита за ендокринолог. Д-р Красимира Димитрова в Полимед. Към мен е внимателна и съм доволен.
Фруктозата прави същите бели с черния дроб както и алкохолът, между другото. Та ако си хапва боклучки, те купените сладки неща масово са с високофруктозен сироп а не с нормална захар дето е поравно глюкоза и фруктоза. По-сладко и по-евтино... Безалкохолните и те така. Поне половината неща на щанд "за диабетици" са с чиста фруктоза подсладени. Плодове и плодови сокове нали и тях много обичат да ги спрягат за полезни и че могат на корем... Абе мисля че стана ясно какво имам предвид. С фруктоза на практика прекаляват повече хора отколкото прекаляват с алкохол. Не че едното пречи на другото де Grinning

# 1 010
За ниската Т. Хормоните ми на щитовидната ги изследвах юли бяха си наред. Не съм в стрес. Но нещо се е бъгнало. И вероятно има общо с режима. Подозирам някакво потискане на метаболизма. Офф, пак ли по доктори...
Ако не я мериш Т ще разбереш ли че е  с градус по-ниска?

# 1 011
За ниската Т. Хормоните ми на щитовидната ги изследвах юли бяха си наред. Не съм в стрес. Но нещо се е бъгнало. И вероятно има общо с режима. Подозирам някакво потискане на метаболизма. Офф, пак ли по доктори...
Не

# 1 012
Да се отчета днес
Закуска -  кафе + малко сурови  ядки хапнах
Обяд - две домашни кюфтета на скара  със салата
Вечеря - калкан и салата зеле с моркови
Сутринта ще се тегля и пак ще почна със записките.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 20:00 от Bria

# 1 013
Скрит текст:

Пица от броколи. Тестото си беше бая зелено, като се опече не е.
Бая богата плънка. То е нещо средно между баница  и пица.
След малко дегустирам, много е топла.

Рецепта да давам ли?

# 1 014
Не
Тогава, на твое място, не бих се вглеждала толкова. Съсредоточи се върху основния си проблем по-добре.

# 1 015
Елора давай. Благодаря.

# 1 016
Natka точно,защото я гледам и знам какво е не искам и детето ми да минава през това.Не е мъка за умиране,но си е стрес.Лошото е,че след време тялото не издържа на тоя стрес и стават ей такива проблеми ...здравословни.Преди я нахоках едно хубаво,питах я само в мъки ли иска да си ходи или да ги спести колкото може,че половината от тия болки дето ги има са от диабета.Ще минавала и тя на диета,пък ще видим колко ще изкара тоя път.Страх я било с тия мазнини холестерола как ще и е,че нейния е висок и без това,пък и запушени вени има...красота е при нея.Викам ще пускаме изследвания и ще видим как ще е,та нави се накак.Мен пък ме притеснява,че е много слаба,а с тая диета си се свалят килца,та как да го измисля,че да може да качи някое кило?

# 1 017
Свалят се предимно ако имаш за сваляне, то при нас с ИР дето почваме с наднормено тегло, свалянето му е просто част от нормализирането на всичко. Човек дето няма наднормено, ако се храни достатъчно, няма да се свърши и да спре да хвърля сянка...
Иначе не знам при майка ти какъв тип диабет е, на какъв стадий, винаги ли е била слаба или е отслабнала напоследък... много фактори има.
Но едно е сигурно - диабетик да яде хляб и захар няма работа.
В една от групите където съм се навряла покрай фастовете има и по някой диабетик тип 1, смятайте... дето на тях пък още повече им пискат че трябва да ядат често да не вземат да приритат с ниска КЗ. Те нали са на външен инсулин на инжекции и там по-трудно се регулира. Макар че говоря за хора в други страни и са все със сензори за КЗ и с инсулинови помпи а не те да си отмерват и слагат все еднаква доза с писалките.

# 1 018
Мен пък ме притеснява,че е много слаба,а с тая диета си се свалят килца,та как да го измисля,че да може да качи някое кило?
Не се свалят килца. Свалят тези с излишни. Аз не съм свалила грам за 5 години, даже качих.

# 1 019
Рецептата.
Някои неща са на око.
За блата. Брокол голям, на чопъра го смелих. Сложих сол, три яйца, олио от гроздови семки на око. После 2 лъжици нахутено брашно другото лешниково, ама на око пак не броих там. Гъстотата гледах. За цвят и малко от изварата, че ми се стори, че ще дойде много за заливката. Трябваше да се оползотвори.
Метнах във фурната за 10 минути на 180.
После почнах да правя плънката - три яйца, изварата. Да кажем 4 лъжици, може  и 5.
Доволно сиренце, ама да има. Малко от кашкавала 3-4 резена нарязах на парченца. Мързеше ме да стържа.
Нарязах на  кубчета 2 малки домата, нарязах и малко кисели краставички. Сложих и доволно ронена чубрица.
Обърках хубаво.
Обаче имах твърдо сирене дето е като кашкавал. Гауда някаква.
Извадих блата. По-малко от половината наредих, после сложих резените гауда. Да покрият тавичката.
После другата смеска и я разстлах. И пъхнах за 40 минути на 190.
Малко се поопече повече, но и така ми е екстра.
С маслинки хапнах и малко лютеница отгоре.
Майка я опита, вика, че като пица си е, ама много богата.

Общи условия

Активация на акаунт