Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 533
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 990
Повечето хора смятат, че “това е положението” и “вече нищо не може да се направи”. Избират да пият лекарства до края на живота си (които между другото не помагат особено, дори водят до прием на още повече лекарства), защото е по-лесно. Колкото и да обясняваш и да искаш да помогнеш на тези хора - не става, защото те не желаят! Дори в прав текст са ми казвали, че не желаят да се лишават от нищо, тортата и хлябът са им по-важни и “нали няма да живея с орлите”… Така че вече мълча по темата докато не ме попитат, а когато ме прекъснат с едно от многото си оправдания - млъквам отново.

# 991
Какво е оптималното ph за урина?
Натка, благодаря за идеята за натриев цитрат!
Биле, напълно те разбирам. Баща ми е с преддиабет, знае го и пак не прави нищо. Казва, че не яде сладко, ама дори това не е вярно...
Сестра ми и тя е тръгнала по пътя...
Виждат, че отслабнах много, че имам повече енергия, но съвети не искат.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 15:42 от steli4ka s

# 992
  • 🌊
Ами има хора обичат да се оплакват, но само дотам.
Искат някой да им даде вълшебно хапче и да ги излекува.
Не става.
От нея зависи. Като поиска, ще се стегне, сама ще проучи и ще се оправи.
Леля ми е същата. И от към диагноза, и от към безразличие, и от към "ти си много лоша, не ме съжаляваш". С ИР е, но крие изследванията, защото знае, че няма да я галя с перце. Когато се бях върнала у дома си ядях режимно, тя както обикновено дойде да обере масата, но на тъмен шоколад и бадемови палачинки ѝ се отщя и вика "това е отвратително"

Това ми беше и една от мотивациите да се боря с ИР, защото не искам да съм човек, който само ще седи и ще се самосъжалява. Сигурно звуча груба, но ме дразнят хора, които искат да са само жертва, а за всяко предложено решение са "Оф, аз не искам така", "Оф, аз не искам да се потя".

Далеч по-положително и тематично, днес ще правя баунтито на Сергеева

# 993
За съжаление, можеш да заведеш магарето до водата, но не можеш да го накараш да пие.

Ако отсреща дава индикации, че може да поддаде си заслужава да се мели, обаче ако има твърд отпор, няма смисъл. Даване на личен пример е най-убедителната тактика. Ако насреща не възприемат обаче, нищо повече не може да се направи.
За съжаление същите тези магарета в един момент ще легнат на ръцете на роднините си да ги гледат, защото рано или късно ще изпаднат в положение да не могат да се грижат сами за сбе си. Ако не хвърлят топа преди това де.

# 994
  • Sofia
Най-близката ми приятелка е така. Беше красавица, но се удвои , завъди куп болести и има хиляди оправдания защо не може без хляб, плодове, тесто.... Вижда резултатите при мен, но не иска да промени нищо. Мъчно ми е.

# 995
За София ендокринолог по здравна каса в ендокринологията в Майчин дом /в мазето/. Доста се чака за час. Записва се по телефона. Преглеждат по график, записват се от цялата страна. Мога да дам координати на лс за още един ендокринолог в София с направление. Пак се чака доста. Доволна съм от правилното диагностициране на мен и сестра ми във връзка със щитовидната жлеза и хипофизата. За пред диабет и диабет не знам как се представя.
Ниска температура от хипофункция, ако няма други симптоми.  Аз съм с Хашимото и сутрин температурата ми е под 36 след като се разболях. Преди това беше 36.8 винаги. Само преди цикъл и в оволация може да се покачи.
За разширените чернодробни нищо не съм писала, защото не са при мен изследванията, за да ги погледна. Като цяло чернодробните показатели спадат /изпитано/
СИЛИМАРИН + ХОЛИН – ZeinPharm@. Сега е в промоция. Предписано ми е от ендокринолог.

# 996
  • 🌊
За съжаление същите тези магарета в един момент ще легнат на ръцете на роднините си да ги гледат, защото рано или късно ще изпаднат в положение да не могат да се грижат сами за сбе си. Ако не хвърлят топа преди това де.

Аз затова отсега говоря с майка ми, че така ще станат нещата и че не трябва да се поддава на мяученето ѝ да я гледа. На леля ми пък съм ѝ казала, че гевезелъка ѝ свършва със смъртта на баба. С "ой, кафенце, ой вафличка" няма как да си промениш положението. А има и дете. И  просто искрено ми е писнало как се очаква да се въртим на пръст, че да не я обидим или нараним с това, че не пригласяме горката тя.

Аз като понах свалянето на кг от режима, баба ми ме разпита (защото леля ми никога няма да признае, че има проблем) и съм ѝ обяснила и храни, и рецепти. Не, то при мен било различно. Да, казва му се воля. Защото аз си обичам въглихидратите, обичам си вафлите, обичам си картофите. Но не ги ям.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 20:29 от Чебурашка

# 997
Човек когато се съпротивлява и плаши от промяна, винаги ще намери куп оправдания, както и винаги ще го има "ама то при теб е различно", "моето не е същото като твоето", както и класическото "аз не мога на такъв режим защото еди какво си".
Не казвам че няма по-специфични случаи, но масовият случай всички го знаем какъв е. Защото не само че сме го виждали, ами сме го и живяли повечето дето пишем тук.

Да допълня че си загубих мисълта докато изчета всичко и забравих Grinning За такава ниска телесна температура, това което съм срещала като евентуални причини са две - или недостатъчно активна щитовидна жлеза, или т.нар. адренална умора. Майка ми е по същия начин, при нея съм склонна да смятам че е второто защото откакто се помня е изключително стресирана почти нонстоп. Ама познайте и тя мен колко ме слуша като й приказвам за изследвания и за добавки... последно дори за витамин Д ме отсвири, че много хапчета пиела и не искала повече...

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 16:16 от natka

# 998
И аз не обичам хора,които чакат съжаление,а майка ми на там клони.Айде за множествената склероза няма какво да се направи,но поне за диабета може да го контролира,ама не ще ...все обяснява как няма пари,пък само купува някакви измислени хапчета от интернет,сега капки си харесала от 300 лева ...лекуват диабет от раз...как ли пък не.1 ден и половина беше на моята диета и ми обяснява как тя не можела да гласува така,а това,което и дадох да го яде не успя дори да го изяде...на края реши,че е на диета и някакви глупости искаше да и правя за ядене с подсладители и пресни млека и ходи обяснявай,че не е подходящо ...2 дни не пи хапчета,на 3тия вече си ядеше боклуците и трябваше да си ги пие,ще захарта беше 14...
2 пръста и отидоха на кино,краката я болят,ама само търси съжаление.Само,че как да помогна на човек,който реално не я иска тая помощ.

# 999
За съжаление с диабета май е най-зле в това отношение... Да, съпътстват го куп неразположения, но предимно не са остри и нетърпими. КЗ като скочи до тавана също "не боли". Не е като примерно хипертонична криза или гастритна или каквото се сетите дето рязко става нетърпимо и не е вариант да се правиш че няма нищо.
Диабетът, за съжаление, позволява много по-лесно заравяне на главата в пясъка. И от това страда и диабетикът, и след време и близките му, че такива пациенти обикновено боледуват много продължително и от един момент нататък вече имат нужда и от много грижи, което може да бъде ад за семейството им.
Скрит текст:
За малко да се сродя с такъв диабетик, видях го от близо как не се и опитва. Мъж на средна възраст, а вече от години беше и на инсулин, щото само с метформин и янувия по никакъв начин не овладяваше КЗ достатъчно. Не че и с инсулина успяваше де, то храненето му беше безобразно дори и без да се има предвид диабетът. Анемичен до безобразие, хем по линия на желязо, хем и на Б12. Сещайте се колко беше сериозен и с добавките за тях, май не съм го виждала да изкара цяла седмица да взема поред всеки ден. Ама безброй огромни чаши с кафе всеки ден, той на практика почти денонощно лочеше кафета. Всичките - с мляко и с голяма лъжица Спленда. Движение - повече от половината се изчерпваше с вървене от дивана до гаража да пуши или до ВЦто да пикае, че и простатата му с тия тонове инсулин рано-рано тръгнала да се увеличава. Та той си бодеше по стотина единици инсулин на ден, сега не го знам на колко е че това беше преди години. Ежедневно антиациди и някаква добавка с хуск, иначе сам си е сложил диагноза гастропареза... ми то оставаше и да му е наред храносмилането и перисталтиката. Разсърди ми се като му казах че всичко дето е натрупал на шкембето буквално му подпира стомаха нагоре, а той е почти постоянно и седнал, та рефлуксът му е основно от това - като на бременна жена с голям корем.
На работа не се хваща, щото "аз съм болен човек"... мда, ясна ви е картинката. То ако не е да разчита че ще го съжаляват всички колко е болен, никой не би го търпял около себе си, отвратителен характер е и зверската липса на Б12 според мен и в това отношение още по-нестабилен го прави.
Към днешна дата последно знам че вече не може да ходи самостоятелно. А семейството му, в което щях да вляза и аз, реално никой от тях няма собствен живот, защото времето им е запълнено да бачкат за да правят промени по къщата да му е по-лесно по него, да плащат за неговите нужди, както и да се грижат за него лично...
Нямам нищо общо с тези хора вече, но това не е нещо което се забравя току-така.
Познавам хора, за които всъщност това е бил тласъкът да започнат промени - да не увиснат на ръцете на семейството си да ги обгрижва и обслужва.

# 1 000
  • Sofia
Желатинова баничка хапнах днес, тя като истинска на вкус. Отчупих парченце за Елора. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 001
Съгласна съм, но когато се отнася за сестра ми, или за други членове на семейството ми, някак си не мога да се контролирам. Особено като някой ми се оплаче, това ме боли или онова ме боли. Явно все пак многото говорено е свършило работа, за да поиска да си пусне изследвания. Вече оттук нататък, дали ще спазва режими, ходи по доктори, и дали ще се грижи повече за себе си, не зависи от мен, а изцяло от нея.

Аз също имам човек в семейството си с проблем - майка ми. Не е като сестра ти, но има проблем. И с щж и с кз и инсулин.
Но не признава моят режим.
Знае каква бях и каква станах.
Приказвам, обяснявам, но не вдява. Не ще.
Все вика как имала право на мнение и хората били различни. Нейното тяло не понасяло протеини. Grinning
Ще рече човек направо е от друга планета с други органи и друго функциониране.
То и това съм и казвала.
Само за соковете от плодове колко лекции съм и дърпала, колко подробно съм и обяснявала, линкове и пращам.
Не, щом и се пиело, тялото и го искало, то е плод.
Кое му е полезното да изцедиш 3 портокала и 5 мандарини, и да сложиш мед на цялата таз глупост.
Иначе мрънкам. Не мрънкам всеки ден, ама ей така понякога и дудна.
Онзи ден и купих тостер. Беше решила да спира хляба. Заради корема, зарази кз, инсулин, щитовидна.
Е, не стана. След три дни каза, че си избрала подаръка - тостер.И вместо да спре хляба иска тостер. Купих и на промоция, какво да я правя. Подарък за рд, чак сега си го избра.
Миналата седмица си правя омлет и салата. Помоли ми де направя. Помолих я да опита без хляб. Не ще бре. И месо не може без хляб, рядко яде месо, ама си го яде с хляб.

# 1 002
Охх, а мойто тяло ако знаеш как иска няколко бири! Joy Ама така като по книгите, с голяма чиния пържени картофки нали, как си требе  Grinning
Добре де, не ги иска цялото ми тяло, само главата дето и без това не ме слуша. Ама иска бе, упорито нещо значи Grinning

# 1 003
Аз пък не обичам бира. Направо от миризмата и ме заболява глава и ми се догажда.
Но съм пила бира в ученическите години.
Вчера скитам из новините на работа като обядвах и попадам на статия за някаква дълголетница и тайната и е биричка за закуска Joy
Викам това да го кажа на Нати, ще почне да джури вместо кафенце Joy

После пък една статия за семейство вегани, направо сектанти, са си уморили детето от глад. Буквално са го убили и са го заровили.
Арестувани са, ще ги съдят и май в затвора ще ходят.
Аз добре че съм полувеган. В едната чинийка веган салатката, в другата протеинчето Joy

# 1 004
За ниската Т. Хормоните ми на щитовидната ги изследвах юли бяха си наред. Не съм в стрес. Но нещо се е бъгнало. И вероятно има общо с режима. Подозирам някакво потискане на метаболизма. Офф, пак ли по доктори...

Общи условия

Активация на акаунт