Базедова болест - Тема 15

• 18 568
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Предсърдното мъждене не остава незабелязано, за него човек отива в спешното, защото се усеща сякаш умира. Баща ми имаше такова и знам колко пъти е бил по реанимации. Накрая му направиха аблация и чукам на дърво, вече 13 години е добре.
Аз лятото имах екстрасистоли от жегата, ходих на лекар и казаха, че е нормално при Базед, дори в ремисия.

# 136
Гривната кръвно не мери. Само пулс и праща данни към телефона. Така установявам, че по време на сън моят пулс е висок, според това, което чета че трябва да е. Явно защото се въртя и будя. Не спя спокойно.
А кръвното меря когато не се чувствам добре. Сега усетих аритмията и измерих. Веднага я улавя апарата. На едно, две измервания аритмия, на други 2 няма.
Кръвно 117/70, 120/72, ей така върви. Максимум 124/74.
Нервно ми е, тресе ме, може и пременото да е, може и друго. Случвало се е, ама за ден, два се оправя. Сега нещо не иска и аз се чудя на ендокринолог ли да ходя, при личната ли, при кардиолог ли. Надявах се, че от времето или като дойде цикъл ще се успокои. Така поне беше преди, ден-два преди цикъл.
Ще проследя. Тревожно ми е, но...
Иначе с Базеда обичайно блъска повече и има екстрасистоли, а сега не. Личната само кардиограми ми е правила и не съм ходила на кардиолог.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 09:17 от Merelenda

# 137
  • София
Мериленда, миличка, с тия събития около теб как да спиш спокойно? Ти си в огромен стрес.
Преди лекарите бих пуснала кръвни изследвания, нали и без това по каса само веднъж годишно се полагат, та си ги пускам сама. Ти ако не си пускала може и с направление да се уредиш. Кръвното и пулса ти изглеждат съвършени. Другото е свързано, както пулса прави усещане за паника, така и обратното. Отделно и ПМС си води до напрежение. Не се тревожи излишно.

# 138
И майка мърмори, че прекалено съм се тревожила и изживявала нещата. Да съм се стегнела малко и да се успокоя. Каквото станело- такова.
Аз за всякакви отклонения, докато лежеше, много се тревожех.
Опитвам се по-спокойно сега, ама то се разбута вече нервната. Както и the demon писа, ЕГН то ми отговаря и на лудостите на пременото. Плюс че подранява два пъти, откакто дойдох да гледам майка, и месец по цял ден и цяла нощ ставам на повиквания по телефона. От около 20 дни сама става. Едва, едва, но поне аз не ставам нощем.
Успокоително не смея да пия с аритмия, да не заспя и да не се събудя 😁 При ускорен пулс съм пила.

# 139
  • София
Аз "прескачане" на сърцето имах доста често + ускорен пулс.
Минах основен преглед при кардиолог. Аритмия не се отчете тогава, ЕКГто беше нормално. Огледа ми клапите, всичко било наред.
Изписа ми бета блокер. Започнах го и само веднъж в началото получих аритмия. От три месеца съм добре.

Скарахме се с щерката, за глупост.
И сега се е запънала, че няма да ходи да си пуска хормони, нищо че кардиолога е препоръчал. Тялото си било нейно и щяла да прави каквото си иска. Не мога да изляза с нея на глава.
Младите хора не страдали от болести на ЩЖ.

# 140
  • София
На сина ми му пуснах не само хормони, но и ТАТ, МАТ и Трак по съвет на педиатъра, защото имам и Хашимото, и Базед, които са генетични. Сега всяка година трябва да си ги пуска, а е момче. При момичетата е 4 пъти по-вероятно да се наследи от майката, та да прочете малко и като се успокои да се изследва дъщеря ти

# 141
  • София
На сина ми му пуснах не само хормони, но и ТАТ, МАТ и Трак по съвет на педиатъра
Ще изчакам да ѝ мине цикъла и ще пусне.

# 142
При екстрасистоли ми помага магнезий.
Четох досега за магнезия в medscape и бях впечатлена.
Не съм фен на бета блокерите

# 143
Бях спряла магнезия. Просто забравях да го пия вечер. Преди вечер почнах и снощи пак го забравих.
Когато бях с ускорен пулс и екстрасистоли беше сякаш друго. Бие бързо и след прескачане тупваше бързо 2-3 пъти. Сега пулсът е бавен и направо прескача без последващо забързване на няколко удара. Съответно и след като набере апарата за кръвно и на големи интервали тупва при измерване и показва аритмията.
Имам Конкор и Моксогама сутрин и вечер. От 3 години ги пия. Такова нещо скоро не беше се случвало. Обикновено ускорен пулс с екстрасистоли, но не и брадикардия с арирмия.
Пропранолол пих 10 години, докато спря да действа, а периодично пиех за кратко по някое за кръвно, но 2021 избухнах с много високо кръвно и оттогава съм на постоянна терапия.
Наистина помага магнезия. Последната година не пропусках да купувам, защото усетих ползи за кръвно и пулс, но когато дойдох при майка забравих и него да пия и натокиназата (пия я по 2-3 месеца и правя почивки).

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 07:17 от Merelenda

# 144
  • София
При екстрасистоли ми помага магнезий.
Какъв магнезий? От Сърбия си купих на сашета и пиех от време на време. Не знаех, че помага при екстрасистоли и не съм усетила дали има ефект. Но и при мен не бяха редовни, но ме плашеха. Бях решила, че имам проблем с аортата и ще гушна чемшира Joy

# 145
  • София
Сега се замислих, че и моите екстрасистоли бяха като забравих да си пия магнезия лятото...
АнМари, знам, че Магнерот само има смисъл. Обикновените добавки все едно въздух взимаш. Баща ми поръчва от Германия големи разфасовки, защото и той пие по няколко на ден, а тук вече станаха потресаващи цените. Трябва да видя как се води като наименование там и ще пиша, ако някой се интересува.

# 146
Пия по-евтиния магнерич и ми върши работа

# 147
  • София
Пия по-евтиния магнерич и ми върши работа
Да, Магнерич също става. Просто в наистина обикновения магнезий под формата на добавка от разни фирми липсва съставката, която помага да се усвои. Това исках да кажа. Апропо, за магнерот са ми искали рецепта понякога....

# 148
Аптекарите са склонни да се оливат. На сина ми бяха искали рецепта за банка с натриев хлорид за лещите му.
Любимият ми аптекарски виц: Влиза маскиран с пищов в аптеката и вика : обир, давай парите!  Аптекарката застава настреща му с ръце на Ф и отговаря: Без рецепта нищо не давам!

# 149
Аз си взех на канадската фирма webber naturals. Магнезиев бисглицинат. На съдържание беше посочено 200 мг бисглицинат в капсула, но когато дойде опаковката видях, че пише бисглицинат и оксид. Писах в чата на сайта, извиниха се и ми върнаха парите.
Все пак си го пия. Ефект има.
Имах ефект и от прием на уж "простия" оксид на Биолектра. Изпих много опаковки. Освен че за кръвно и пулс ми помогна, то и за съня. Но ми идваше скъпо спрямо други по-добре усвоими форми.
Иначе малат, оротат, аспартат добре се усвояват. Цитрат също. Но си е важно колко е чистият магнезий в една таблетка и това го упоменават в сгоби в съдържанието.
Пример- Магнезий 200 мг ( магнезиев цитрат 200 мг)

Общи условия

Активация на акаунт