Базедова болест - Тема 15

• 18 552
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На мен кардиологът магнезий не ми препоръча, а и не съм питала.
Аз ходих на преглед заради високото кръвно, на пулса грам внимание не съм обръщала. Та при мен проблемите бяха високо кръвно, ускорен пулс, спорадични екстрасистоли. ЕКГто ми беше добре. Клапите са ок, сърцето ми е здраво.
Надявам се с нормализиране на хормоните да смъкна и кръвното. Силно се съмнявам, че високото кръвно е от хормоните, защото отдавна ми е високо, а ЩЖ ми се счупи наскоро.

# 151
Добавки малко доктори изписват. Последните години някои се активираха поне за витамин Д и В12, но и те са рядкост.
И щях да споменавам за Магнерот и Магнерич. Добри съединения на магнезия, но малко милиграми в таблетка. Четем 500 магнезий, но в съдържание на първото пише " Всяка таблетка съдържа 500 мг от активното вещество, което съответства на 32.8 мг магнезий (1.35 mmol или 2.7 mval)"
Затова се и пие 3х2, което идва скъпо.
А на второто Магнерич плюс е 650 магнезий лактат доставящ 65 мг магнезий и се пие от 1 до 3 на ден.

Трябва да се чете, ако човек търси по-изгодно да дойде и по-висока доза да има, във възможно по-малко на брой капсули/таблетки.
Някои предпочитат оротат, малат, аспартат на прах, чисти, без примеси. Идват по-скъпо. Бях се замислила и аз, за да избегна другите пълнежи и капсули, но така и не взех.

# 152
  • София
Сръбският магнезий ми е свършил, но ще помоля да ми вземат.
Исках състав да видя Simple Smile

# 153
В интернет не се ли намира по фирма да го видиш?

# 154
  • София
В интернет не се ли намира по фирма да го видиш?
Намерих някакъв. Едно саше съдържа 300мг магнезий.

# 155
Трябва да се види опаковката, за по-сигурно. Ето пример на една добавка, в различни сайтове.

Скрит текст:

# 156
  • София
Тръгваме отзад напред. Каква е необходимата дневна доза магнезий?
Изследванията ще си ги пусне към края на месеца. Ще говорим с ЛЛ. В зависимост от изследванията може и някаква добавка с вит. Б да взема. Дъщеря ми беше с дефицит и това може да ѝ е слабичко.

Аз все още не мога да вляза в ритъм с трите приема дневно. Имах две аларми за хапове, сутрин и вечер. Разместих алармите и включих още една. Снощи ММ рече "не си си пила хапчетата, имаш половин час" и после "ау, ама то сега е еди колко си часа". Малко сбих приема. "Ама ти верно сменя часовете".
Ще ме умори тоз човек Joy

# 157
За жени май е 300-350 мг. То и различните форми за различни неща се пият. Въртеше се по едно време във форума една таблица. То различни бяха, но ето една примерна.

Още една

Тук описано по-подробно. Аз преди четях и в ббтийм, но сега не ми дава да я споделя.
https://bioexperts.org/bg/vidove-magnezii-za-piene:-kak-da-izber … a-za-nas-324.html

На ббтийм статията е "Какъв магнезий да си купя"

# 158
Привет,
На мен АГ ми е изписвал Магнерот преди години,най- добре се усвоявал ,по 2 таблетки вечер ,не помня точно за колко време беше.Но сега пия по 1  таблетка за около месец, когато преценя ,че имам нужда.Имам приятелка аптекарка ,та си го взимам без рецепта
 Също не ми понасят тези
резки температурни промени. Сутрин краката ми ледени ,треперя от студ ,а през ноща се потя студено,топпло редувам ,ама аз съм и в менопауза  . Ходя на кардиолог всяка година от както съм с Базед ,правят ми на 2г ехокардиография.
Здраво сърце,обаче хормоните си казват думата за работата му.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 14:17 от dRipLa

# 159
Много полезни неща разисквате.
С един косопад съм напоследък. Може и след раждането и кърменето да е, защото и с него приключих. Днес си взех Биотин, Вит. Е и вит. А. Предполагам мога да ги пия? Ще взема и магнезии.
В момента съм на една табл дневно метизол и ще следим до лятото дали жлезата ще реагира, засега хормоните са в ред и на два месеца Начев ми пуска контрола.

# 160
За витамин А имаше някакви особености, но съм забравила вече. Май се отнасяше за подобряване на менструацията. Тоест, започваше се прием 3-4 ден от менструацията и се пиеше до овулация, нещо такова. За 10 дни по 2 на ден. Това май беше, ако се приема Геритамин/Герикапс, тъй като в тях дозата е висока и опасността беше от предозиране с витамин А, а и след овулация не се пие. Помня жените пиеха само в един месец и после имаше месеци пауза. А ако се приема витамин Е самостоятелно може няколко месеца, но и там имаше нещо с дозите. Преди години пиех и съм забравила.
Обаче имам спомен, че назад някъде бяхме писали за Геритамин, че може по 1 на ден за месец, не повече, за нашето заболяване. Дозите в индивидуалните витамини са по-високи, затова.
Виж в темите, в които пише Denis форумката.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 21:17 от Merelenda

# 161
И на мен ми изписват геритамин по едно на ден за месец, после след година пак. Магнезия знам, че е хубаво да е към 500мг, на магнерот съм в момента и аз, бях десет дена по 2, сега по едно, докато довърша опаковката.
След като преди месец бях в нулите, с увеличени дози литнах много и сега съм в почивка от тирозола. После ще съм с 1/2 хапче и дано успея да задържа.

# 162
  • София
На мен ниските хормони и малкото сън ми действат... хиперактивно. Днес до към 3 бях като навита на пружина.

# 163
  • София
Пуснах изследвания вчера. Този път явно не се получава с 1 таблетка Тирозол. ТСХ е паднал на 0,016 от 0,949 преди месец, ФТ4 пък е в норма 18,40, преди месец беше паднал на 10. Поне опитах, сега явно ще се стигне до втория вариант на Начев, който предлагаше иначе да съм с 2 Тирозола и да включи Л тироксин.
Много се ядосах, честно казано, започна зверски да ми омръзва вече 1 година драма с тая щитовидна. За килограми не искам и да отварям дума, защото е ясно, че с това нагоре-надолу и с тия лекарства не знам кога ще му се види края, та да могат и те да влязат в норма.

# 164
Ми то писва.
А иначе с тия стойности не се ли чувстваш по-добре сега?

Общи условия

Активация на акаунт