Базедова болест - Тема 15

• 18 582
  • 756
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Ниски са ти, но не е страшно. Моите бяха ТСХ 0,005, ФТ4 48,84 (норма до 22), ФТ3 20,30 (норма до 6,8).
След месец ФТ4 вече ми беше в норма, след два се размърда и ТСХ. Пак казвам, още след като започнеш бетаблокера ще спре паниката  и после търпение, и почивка. Не си представяй най-лошото, това си е просто хронична болест.

# 376
Цяла сутрин само плача. Не знам как ще изкарам до понеделник. А трябва да си събера главата, имам важна подготовка събота и неделя. Не знам просто.

# 377
Айде и аз да се включа. Дишай дълбоко и се успокой. Няма причина за истерия. И с по-лоши резултати сме били.

# 378
Разбирам те,но се успокой. Това въобще не е голяма драма,макар да минах през такова състояние.... Върви на лекар възможно най скоро,просто за да започнеш лечение по бързо. И не защото е спешно,а за да се почувстваш по добре. При мен около 2 седмици от началото на лечение с Тирозол(бетаблокер не съм пила) , нещата си дойдоха на мястото -от към симптоми

# 379
  • София
Цяла сутрин само плача. Не знам как ще изкарам до понеделник. А трябва да си събера главата, имам важна подготовка събота и неделя. Не знам просто.
Виж сега, хората и от сложни неща успяват да се излекуват, а ти имаш просто хиперфункция, от която не се мре. Разбери, че психологическото ти състояние е от хормоните и е само състояние, не е реалност. Уикенда не знам къде може да има ендокринолог, но още в понеделник сутрин ще те види някой, ще започнеш лечение и ще се оправят нещата.

# 380
Благодаря ви на всички за подкрепата. Записах си час за понеделник сутрин. Не знам защо съм обзета от такава истерия, все ракове ми минават през главата, или че ще ми окапе косата, ще ми изпъкнат очите, че цял живот ще съм по доктори. Много съм тъжна, много.

# 381
Не се фиксирай така. Ирационално е.

# 382
Не се фиксирай така. Ирационално е.
Знам. Но някак си ми е много мъчно.
И през 15 минути си гледам очите. Дали са излезли.

# 383
  • София
Благодаря ви на всички за подкрепата. Записах си час за понеделник сутрин. Не знам защо съм обзета от такава истерия, все ракове ми минават през главата, или че ще ми окапе косата, ще ми изпъкнат очите, че цял живот ще съм по доктори. Много съм тъжна, много.
От хормоните е, сестро, от хормоните. И сърцебиенето прави паника. Аз в началото се чувствах толкова глупава, че не можех да си разчета правилно рецептата и ако не беше тук Merelenda нямаше и да разбера, че пия два пъти повече бетаблокер от изписаното. Постепенно се пооправи това, но те разбирам. Просто всички сме минали и през истерия, и през всякакви емоционални състояния, заради тъпите хормони, но като знаеш, че е от това и ще се поуспокоиш. Нищо толкова страшно не е станало, на моите години си, ей и аз съм жива, няма страшно. 20 годишни момичета има с Базед, и те си живеят, че и деца раждат.

# 384
От хормоните е, сестро, от хормоните. И сърцебиенето прави паника. Аз в началото се чувствах толкова глупава, че не можех да си разчета правилно рецептата и ако не беше тук Merelenda нямаше и да разбера, че пия два пъти повече бетаблокер от изписаното. Постепенно се пооправи това, но те разбирам. Просто всички сме минали и през истерия, и през всякакви емоционални състояния, заради тъпите хормони, но като знаеш, че е от това и ще се поуспокоиш. Нищо толкова страшно не е станало, на моите години си, ей и аз съм жива, няма страшно. 20 годишни момичета има с Базед, и те си живеят, че и деца раждат.
Прегръдка.
Толкова искам се оправя. Не знам как за няколко дена се превърнах в развалина.

# 385
SvetiV, спокойно!
Аз започнах с TSH 0,01 и сърцето ми хлопаше нон стоп.

Като аз първо на кардиолог ходих с идеята, че някоя аорта иска да си ходи Joy
Изписа ми бета блокер и успокоихме хлопането.

За рак пък не се бях сетила Joy

Отивай на ендо и смело напред.

# 386
Има ли някой от вас с тежки реакции към лекарствата за хипер? Четох, четох…представям си как ще ме хванат още по-гадни болести от лекарствата?

# 387
SvetV, спокойно, няма да се мре.
Шашната си и не ти е добре от хиперфункцията.
Това са последствията. Емоции, рев, тресе, атаки. Нормални реакции от заболяването.
Няма такова нещо с годините хормоните да не искат да влязат в норма. Даже късното отключване на Базеда (по лични наблюдения) след 40-50 г по-има вероятност да влезеш в ремисия. Тоя между 20-40 г сякаш по-инатлив идва.
Не ги мисли очите сега. Приоритет ти е посещението при ендокринолог и започване на лечение. Скоро ще се почувстваш по-добре, ще се успокоиш и ще ти се избистрят нещата. Сега си под владението на болестта и със симптомите, и като нещо ново те стряска.
Изобщо не се заравяй да четеш. Нито ти е нужно, нито ще помогне с нещо. Като си започнеш лечението и се успокои жлезата, чети колкото искаш и се образовай за заболяването. Сега четенето не помага. Влошава нещата.
Нервна си, емоционална си, на ръба си дето се вика. Не ти трябва.
Виж успокоителни нещо. Ако ти е много зле отивай в спешния. Все ще има как да реагират на състоянието. Може и със спешен при ендокринолог.

# 388
SvetV, спокойно, няма да се мре.
Шашната си и не ти е добре от хиперфункцията.
Това са последствията. Емоции, рев, тресе, атаки. Нормални реакции от заболяването.
Няма такова нещо с годините хормоните да не искат да влязат в норма. Даже късното отключване на Базеда (по лични наблюдения) след 40-50 г по-има вероятност да влезеш в ремисия. Тоя между 20-40 г сякаш по-инатлив идва.
Не ги мисли очите сега. Приоритет ти е посещението при ендокринолог и започване на лечение. Скоро ще се почувстваш по-добре, ще се успокоиш и ще ти се избистрят нещата. Сега си под владението на болестта и със симптомите и като нещо ново те стряска.
Изобщо не се заравяй да четеш. Нито ти е нужно, нито ще помогне с нещо. Като си започнеш лечението и се успокои жлезата, чети колкото искаш и се образовай за заболяването. Сега четенето не помага. Влошава нещата.
Нервна си, емоционална си, на ръба си дето се вика. Не ти трябва.
Виж успокоителни нещо.
Като казваш да не ги мисля очите, имам чувството, че ми казвал да ги прежаля😭

# 389
Нямам предвид това. Очите не изпъкват при всеки. Тук не всеки болен има изпъкнали очи. Просто не виждам смисъл на този етап да влизаме в обяснения кога и защо се получава екзофталм и има ли го всеки болен от Базедова болест.
Приоритет ти е диагноза и започване на лечение. Дори не знаем имаш ли Базед и от какво е провокирана хиперфункцията, та очите наистина няма за какво да ги мислиш.

Общи условия

Активация на акаунт