Базедова болест - Тема 15

• 18 576
  • 756
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Въй Милетиева като ме видя първия път ме пита дали съм сигурна че съм за нея, като ме диагностицира отсече веднага операция ще има да си зная🤣 Що рев изревах. Иначе е мила казват.

Отивам на второ мнение. Отрицателен трак. Хашитоксикоза.

Толкоз за тая лекарка.

А кисна в тази тема щото още не е минало в Хашимото.

Сетих се моя приятелка с консистентно завишен пролактин. Според Милетиева стрес. Второ мнение. Ямр показа пролактином

Оооо! Ще я пропусна и нея явно. Много благодаря, спестихте ми още нерви, а то вече нерви не останаха.

Дайте някой в София, който има желание да проследява и да мисли. Знае ли някой от вас такъв ендокринолог, пък все едно колко е неизвестен, даже по-добре.

# 361
Д-р Мария Стойнова на мен ми направи добро впечатление. Наистина подробно ми обясняваше. Има и богат опит с ТАО.
Иначе н а младите повече им се занимава

# 362
Чичо доктор след повече от година не ме помни, не ми помни случая. Бях му направила една таблица с ТСХ и лечение по дати, за да се ориентира и нищо и от това. Като развален грамофон си повтаря колко процента шанс за какво и операция. ТСХ за месец ми е от 0,9 сега почти 4, но той каза, че това било ок и да се изследвам след два месеца, а при него да отида след 4. Очевидно не може да проследява случай, не помни, не му се занимава и ще се прехвърля при някой, който е склонен нещо да проследи и запомни.
Такъв е Начев и при мен е така положението. Нищо не помни, не те познава изобщо, не знае кой си. И на мен само за операция ми говори. Сега чакам да пусна следващите изследвания след 3 седмици да видим как ще са. И пак като отида няма да знае кой съм Simple Smile нищо че вече година и половина се виждаме всеки месец ... Зле е положението но няма как.

# 363
  • София

Такъв е Начев и при мен е така положението. Нищо не помни, не те познава изобщо, не знае кой си. И на мен само за операция ми говори. Сега чакам да пусна следващите изследвания след 3 седмици да видим как ще са. И пак като отида няма да знае кой съм Simple Smile нищо че вече година и половина се виждаме всеки месец ... Зле е положението но няма как.
То затова и на теб повече от година не може да ти стабилизира хормоните. Идеята да се ходи при един и същи лекар е да те помни и да ти проследява случая адекватно. Иначе със същия успех може всеки месец да се ходи при нов лекар, който като ти погледне нещата за точно 2 минути те лекува на конвейр и резултатите ще са трагични, както са при нас с теб. 4 ТСХ за моята възраст мисля, че е много, само след 2 седмици сигурно ще е 5-6 с тоя темп на покачване за месец от 0,9 до 4, а той ми казва 2 месеца да не се изследвам и при него да отида след 4. Повтарям се, но лятото с тая схема на 1 таблетка стигнах пак до нулите, сега на две само ще стигна до по-сериозно хипо.

Мinerva О, мерси. Погледнах я, тя съвсем млада, поне ще е добре с паметта Wink И часове има, ще я тествам, че явно със светилата вече не става нищо. Дано тя да има нерви да си поиграем с дозата, докато се нагоди и да се свършва с тоя цирк.

# 364
Аз съм останала с впечатление, че младите не се амбицират толкова да лекуват Базед. Мисълта ми е, че както по учебник. Пиеш до 2 г и ако следва рецидив - операция.
Но не мога да препоръчам никого за София. Едно време имаше доволни от доктор Катя Тодорова, но там други бяха целите на посещенията, предимно жени целящи забременяване и с Хашимото, които бяха доволни от нея, но изписваше много добавки. Даже не помня на базедките, които са я посещавали, какво се казваше и правеше. Много неща съм забравила.
И бегъл спомен за много доволни от доктор Еленкова в гр.София. Само фамилията помня. Не погледнах имаше ли нещо на първа страница за нея. Бегъл спомен, че не отричаше и хомеопатичното лечение заедно с традиционното.
Сега видях, че я има на първа страница. Не знам инфото актуално ли е. Никой не я е споменавал от години.

Скрит текст:
Доктор Райков нали почина, та дъщеря му специализира ендокринология в болницата в Добрич. Случайно видях. Мисля да я почакам. Май е последна година специализант, ако не бъркам. По колко години специализираха, 5 или 6? Тя от 2020 г е там Smiley Макар в Добрич да знам някои докторки от отделението, дъщерята на доктор Райков съм засичала няколко пъти в кабинета му при посещение. Надявам се да стане добър специалист като баща си.
Корекция, ми тя практикува вече, в кабинета на баща си. В грешка съм с годините. Не е от 2020 там, а вече трета година е от специализацията и е било през 2020 г.
https://superdoc.bg/lekar/asya-raykova

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 17:30 от Merelenda

# 365
Момичета, отчаяна съм. От 2-3 месеца имам осезаемо сърцебиене и прескоци, ходих при кардиолог, но сърцето е съвсем здраво. Пуснах си F4 и TSH, снощи излязоха резултатите- F4 е завишен, а TSH е много ниско. Ужасно се уплаших, не спах цяла нощ. Тази сутрин станах са видя дали очите ми са изпъкнали. Докато отида на ендокринолог ще полудея. На 48 г. съм, имам възли повече от 30 г, не съм имала проблеми. Може ли сега да е рак???

# 366
Спокойно, де!
Записвай скоро за ендокринолог. В първите възможни дни другата седмица.
Защо първите мисли са за рак? Заради възлите ли? Жлезата е в хиперфункция. Затова има сърцебиене и аритмия. С навременно лечение за около месец ще се овладеят нещата.
Виж пий нещо успокоително. Може маточина чай. Сутрин, вечер- ще успокои малко. Ама си трябват хапчета. Всички тук знаем как блъска сърцето.
Я напиши стойностите на хормоните да видим. Може да поискаш от същата кръв в лабораторията да изследват и TSH рецепторни антитела- ТРАК, може и ФТ3, да имаш пакета хормони и само антителата за Базед.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 07:28 от Merelenda

# 367
Спокойно, де!
Записвай скоро за ендокринолог. В първите възможни дни другата седмица.
Защо първите мисли са за рак? Заради възлите ли? Жлезата е в хиперфункция. Затова има сърцебиене и аритмия. С навременно лечение за около месец ще се овладеят нещата.
Виж пий нещо успокоително. Може маточина чай. Сутрин, вечер- ще успокои малко. Ама си трябват хапчета. Всички тук знаем как блъска сърцето.
Да. Заради възлите. Дали някой е станал злокачествен и от там тази хиперфункция?

# 368
Ония тихият убиец не блъска с хиперфункция. Често го откриват случайно.
С хиперфункция реагира Базедовата болест и автоимунният тиреоидит на Хашимото, започващ при някои с хиперфункция. И също друго възпалително заболяване на щитовидната (Тиреоидит на Де Кервен) или токсичен аденом, който не е злокачествен.
90% е нещо от първите две. Нодозната струма е отделна, но съпътства нерядко заболяване 1 и 2, още повече с тази давност на възлите.
Поеми въздух, успокой се и на ендокринолог да види жлезата и да изпише хапчета.
Отключило се е заболяване. Не мисли за раци и подобни. Но трябва да се действа при хиперфункция, възможно по-скоро.

Скоро да си боледувала- грип, вирус, инфекция някаква в тялото, каквато и да е?

# 369
С хиперфункция реагира Базедовата болест и автоимунният тиреоидит на Хашимото, започващ при някои с хиперфункция. И също друго възпалително заболяване на щитовидната (Тиреоидит на Де Кервен) или токсичен аденом, който не е злокачествен.
90% е нещо от първите две. Нодозната струма е отделна, но съпътства нерядко заболяване 1 и 2, още повече с тази давност на възлите.
Отключило се е заболяване. Не мисли за раци и подобни. Но трябва да се действа при хиперфункция, възможно по-скоро.

Благодаря ти за успокоителните думи. Имам чувството, че ще полудея.
Аз рядко боледувам, преди 3-4 месеца имах някакъв еднодневен вирус с висока температура. Сега карах и житен режим, при него почна всичко да се усеща много отчетливо и го прекъснах.

# 370
  • София
SvetiV, високият пулс дава чувство на паника, защото при обратния случай, когато човек се страхува пулса му се увеличава. Съответно и при увеличен пулс идва чувството на страх. Ще ти изпишат бетаблокер и ще отмине това чувство, но просто пиша, за да ти кажа, че не е реално, не го доукрасявай с разни страхове. И аз първия път си пуснах изследвания в събота, не петък, но бях в истерия, докато намеря лекар за понеделник. Не знам дали си в София, но макар да съм разочарована от неспособността на Начев да ме запомни, той ме спаси в началото, защото приема извънредни пациенти и в Майчин дом рано сутрин и понеделник и сряда от 14.30 в Панацея. Пусни си един Трак междувременно, за да не губиш време.
И дай тук тия страшни данни от лабораторията, за да ти кажем нашите какви са били и още сме си живи. И ти ще се оправиш, само спокойно.

# 371

Благодаря ти за успокоителните думи. Имам чувството, че ще полудея.
Аз рядко боледувам, преди 3-4 месеца имах някакъв еднодневен вирус с висока температура. Сега карах и житен режим, при него почна всичко да се усеща много отчетливо и го прекъснах.
Merelenda, в една друга тема тук чета, че хормоните с години не влизат в норми при хиперфункция🤯. Истина ли е? Ще ми изпъкнат ли очите??? Колкото повече чета, толкова повече се ужасявам.

Бояна, ето ги моите резултати.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 09:24 от SvetiV

# 372
  • София

Merelenda, в една друга тема тук чета, че хормоните с години не влизат в норми при хиперфункция🤯. Истина ли е? Ще ми изпъкнат ли очите??? Колкото повече чета, толкова повече се ужасявам.
Не питаш мен, но да кажа и аз. За година и нещо още не са ми изпъкнали очите. Хормоните ми влязоха в норма за два месеца. После нещо пообъркахме, стрес и тн, та пак тръгнахме отначало, но отново за месец се вкараха в норма. Има ходене нагоре и надолу докато се догоди постоянната доза, но още след няколко дни с бета блокеер вече няма да се чувстваш като сега, и лека-полека ще ти се оправят нещата. Спокойствието е важно, та наистина изпий едно валерианче и дишай. Не си помагаш с тая истерия, макар да е напълно нормално да си така.
Дай да видим хормоните колко точно са ти.

# 373

Не питаш мен, но да кажа и аз. За година и нещо още не са ми изпъкнали очите. Хормоните ми влязоха в норма за два месеца. После нещо пообъркахме, стрес и тн, та пак тръгнахме отначало, но отново за месец се вкараха в норма. Има ходене нагоре и надолу докато се догоди постоянната доза, но още след няколко дни с бета блокеер вече няма да се чувстваш като сега, и лека-полека ще ти се оправят нещата. Спокойствието е важно, та наистина изпий едно валерианче и дишай. Не си помагаш с тая истерия, макар да е напълно нормално да си така.
Дай да видим хормоните колко точно са ти.

Ето ги. Наистина съм в истерия. Броя си дните вече.

# 374
Успокой се бе,нищо страшно няма...Аз бях със същите стойности...Самата хипер функция предразполага(създава условия) за такива панически състояния, фобии и истерии. Щом започнеш лечение,нещата си идват на мястото...

Общи условия

Активация на акаунт